status ?


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu,bukanlah aku yang terbaik dalam kalangan kamu.Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu kerana aku juga pernah melampau batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan.
[ Imam Hassan al Basri ]

Wednesday, October 24, 2018

Perginya Teacher Izzati Little Caliphs Gong Badak.

Bismillah,
hari ni, suasana tadika sayu dan suram,  masih berfikir betul ke ni? macam mimpi,
pandang tadika, macam ermm kenapa rasa ade kenduri arwah di tadika?
allahuakhbar! masyaAllah,
Allah yang berhak ke atas hambaNYA !

Bangun pagi nak solat subuh, tengok jam kat fon then macam biasa bukak short note incase ade pape urgent since minggu ni tak tengok fon sebelum tido, lepas solat isyak, terus tido.
tiba-tiba,
daku tertangkap ayat ini:

innalillahi wainna ilaihi rojiun - Mighty Inspired Group Whatapps.

terus aku macam, ehhh apa ni? sapa meninggal ni? terus tekan dan terus baca,
Allahuakhbar, panas pipi aku, rasa macam ehh baru teringat dekat tcer izzati dua tiga hari ni,
rupanya Allah sampaikan instint kepada kami untuk teringat kepada arwah. nanges aku disitu.

lama fikir, kena redha, Allah dah ambik kak zati, nanges lagi..
pergi sekolah awal hari ni, awal dari biasa... rasa suram.. rasa macam kehilangan,

benarlah ini bukan mimpi!

tengah hari aku dan tcer shikin hantar anak-anak ke pagar rasa macam memang ade kematian di tadika, hantar je anak, ada adegan salam kauk,
salam kauk ni maksud orang ganu, salam ade isi di tangan samaada duit atau apa-apa.
rasa macam ehh ramainya salam kauk.. suram lagi...

masa ni rasa dah sebak, begini perasaan bila partner kerja kita meninggal, ini pengalaman pertama aku. arwah kak zati seorang yang sabar mendengar, tak banyak cakap kalau kita berkongsi masalah, selalu pesan kepada ku,
sabar fiqah, sabar fiqah..... ermmm.. suram... nangis

Duhai kak izzati hashim, tenanglah dikau disana bersama orang2 soleh, sungguh selesai sudah tugasmu di dunia, kami ini yang hidup? macam mana? Allahuakhbar!

Arwah sakit hati kronik. Meninggal di Hospital Selayang dan dikebumi di Kedah.
wallahualam. sebarang nak hulurkan sumbangan boleh contact saya di fb :)
terima kasih.


Arwah rumah kuning, empat dari kanan. 


arwah Teacher Izzati- yang tiga dari kanan. ( masa ni sportday tadika April 2018)

Friday, October 12, 2018

Wordless 12102018

Bismillah and hai guys!
did i need say i am back?HAHAHA

actually i am just missing my typing on this blog, sorry for not being a good writer that keep update.
but thanks for the comments and visit me here!
mucho gracias !  

now almost end year as teacher afiqah life.sometimes i be like.. err really ? almost 2 years mairahhhh. 
Alhamdulillah, 
i hope i can share more bahagia with kids and human surrounded me ! aamin !

 

just wanna share, if u want joined little caliphs, make sure prepared mental and spiritual. and if wanna be in industry food. u also need it. sometimes i wanna go food industry and sometimes i wanna stayed here. ermm i don't know the best plan but then, this is life right? 
life is hope.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...