status ?


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu,bukanlah aku yang terbaik dalam kalangan kamu.Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu kerana aku juga pernah melampau batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan.
[ Imam Hassan al Basri ]

Saturday, September 7, 2013

Allah sayang kamu (^____^)



 


selamat hari lahir umairah !
6 september ... 0609

" Allah selamatkan kamu.. Allah selamatkan kamu " 
maut makin hampir, 
moga usahamu membuatkan makin dekat dengan Allah..
moga dirimu kuatkan cinta dengan Allah :)
moga kuat roh ! mujahadah ! istiqomah ! biiznillah :) 

lagi 5 hari hari lahir dia.. lagi 9 hari.. hari lahir dia... setiap hari ada kelahiran dan kematian.
 p/s : semoga kuat umai ! insyaAllah kuat kerna Allah sayangkan kamu ,setiap detik helaan nafasmu berdesir... Allahurobbi... sollu 'ala nabi ! Allahumma solli'ala muhammad 
p/ss : terima kasih yang mesej, wassup , we chat... moga doa kalian Allah pantulkan kepada diri kalian kembali :) aamiin ya rabbal'alamin. sayangggg korang lillahi :)
p/sss : ini salah satu bukti Allah sayang, Allah akan hantar mereka :) 

 
 

Wednesday, September 4, 2013

unbelieveable... memories

*terlambat post 2 hari.
*jika ada tersinggung mohon maaf, halalkan ye ! sayang korang lillahi :) moga Allah jaga hubungan yang bukan terlarang ini... ayattt... puitiss habisss...  jika benar dulu dan sekarang berbeza,  teruskan berusaha ! Allah kan ada.. All is well ! biiznillah !






Salam'alaik.. hurm.. mana nak mula ni ? kita undurkan memori minggu lepas, oh ye ! post ni mungkin bertarikh 2/9/95 maknanya sekarang dah september yOu ! ! ! Alhamdulillah... ingat semalam nak new post tapi tergendala. ehh. sibuk kangg... cepat kut masa sekarang, rasa baru semalam sampai dari negara parameswara dan ke negara abdul rahman limbong. eheh.. kenapa la semua sejarah ni ? ohh.. sebab ade sejarah mungkin. huahuahua.... so, straight to the point !








sebenarnya kan... umai ni lagho juga kadang kadang, kadang tu umai terfikir, aku camtu tapi Allah permudah, kadang rasa macam betul ke nih... hah ! satu lagi... maira serius berdebar untuk tahu result final sem 1, pastu untuk kurang rasa yang alah tu, umai pon decide nak terbang ke dungun... eheh... gila la juga plan tu sebab drastik ! eheh..  pastu rasa debor tu makin kuat bile hampir ke bulan september.. uwaaa... so plan mengejut.. wassup sahabat sana sini.. jimat kedit, almaklum mahal la... heee ... jimat ! wassup najwani... siti joh and others..... so, plan jadi esok ! umai macam.. ehh.. serius ke aku ni ? umai jangan undur langkah, dah niat tu terus..... ok goooo....


us ! ninja-ians / kakarians...
 *ninja tu ada cite kenapa we as ninja ! selamat berjuang sahabat ! moga dapat berjiran di sorga !



yang dahsyatnya, umai tak bagitahu ayah, okay..ni masalah besar sebab tak cakap leklok, bukan apa, umai takut bila bagitahu, ayah tak kasi sebab bahaya.. pompuan sorang sorang ... tapi tapi.. abah.. please... lepas kakyang pergi.. insyaAllah.. Allah jaga... hehehe.. tu ayat umai dekat ayah... entah camna.. ayah bagi dan pesan jaga diri ! lompat kut ! ! pastu dungun dari kuala terengganu bukan dekat.. ada dalam 1 jam lebih... hehehe... serius serba salah... ok... plan mengejut selasa pagi..rabu pagi nak bertolak...entah kuasa mana yang datang, nekad pergi dungun, jumpa sahabat! alkisah pagi rabu tu :





lepas subuh baru nak gosok baju pastu kumpul barang barang pinjaman kaka dulu nak pulangkan balik dan baru nak cari barang.. Allahuu... bas yang umai naik nih tunggu kat unisza tau... jadi bas tu umai tak pasti pukul berapa... Allah... kelam kabut.. macam lipas yang terbang je... hahaha..., oh ye ! umai naik bas berteman.. dengan sapa? dengan Allah :) masa tu nak kuatkan diri, ingat camni la.. bila sahabat tanya, umai sorang ke? tak la , tapi berteman. heeee... kurang sikit rasa cuak tu kannn... so, pagi tu smooth je perjalanan.. Allah permudah lagi...  malu....


pastu kan... entah camna, umai pon tak sangka... unbelieveable kuttt.... jumpa akak yang dalam maya.. ewehh macam jumpa retis je.. hehehe... retis la jugak :P serius tak percaya sebab masa macam rushing.. serius terkejar kejar... itu mungkin sebab umai yang nak kejar bas.. takut terlepas bas sebenarnya... heeeee.... then... baru nak call princess aurora.. aurora call dulu.. eheh ! masa tu, oh sama-sama nak call... tak sempat nak jumpa.. call pon boleh ... redha dah masa ni sebab dalam bas dohh... pastu tetiba aurora bagitahu.. jumpa dulu baru gerakk.. hehe masa tu tergelak kejap sebab akak ni, macam la umai boleh stop-kan pemandu bas dan cakap jangan gerak lagi... hehehe...


alhamdulillah ! one day that coming ! =) 


pastu kesian pon ada sebab dari suara call macam akak tu terkejar kejar... hehehe... okay, mampu berdoa dan harap jumpa... masa tu doa , jika Allah takdir hari ini.. maka hari ini aku jumpa !... Alhamdulillah... jumpa ! lompat bintang ! eheh ! akak matured ! ! ! ! hehe... ampun patik tuan aurora :) hebat aturan Allah , plan yang rushing dan tak dirancang ni biasanya benda luar jangkaan berlaku.. betul takk?? kebiasaannya, bukan sokmo. habis cerita dungun. jumpa sahabat 0812 dan ninja-ians.. serta princess aurora umai tuu... sweet memo... oh ye ! lepas ni dah boleh pergi dungun, Ayah dah percayakan umai ! Alhamdulillah.... tapi cuti tuuu.. tak tahu bile (-_____-"")









next :

alhamdulillah 9/6/2013 untill 17/8/2013 =)

pasal micet pulak...

lega la sikit rasa debor dengan keputusan tu kan, okay result sem 1 ni penting sebab menentukan umai still kekal bersama keluarga MICET, hati kabo moga baik dan terbaik sebab nak kekal kat micet hingga grad ! 2016 nanti, insyaAllah ! hurmm...nak cite kenapa debar sangat...  okay, begini.. unikl kan bawah mara , so, dia buat plan baru untuk peminjam ni belajar elok elok dan boleh bayar balik pinjaman tu dengan cara, kalau pointer below 2.5 sem 1 ni, semester akan datang nama tergantung untuk pinjaman, yes ! unikl bawah mara, so ofkos la pinjaman mara (-,-"")



pastu umai ni pernah ada sejarah hitam , eheh... spm .. uwaaa... serius lepas spm tu , nekad nak balas dendam, mungkin masa tu Allah yang tahu ....hurmm... jadi Allah bagi peluang untuk  tebus di MICET . umai yakin aturan Allah itu terbaikk ! so, serius berusaha dan terus berusaha.... pastu jumaat pagi, umai pon sign in dan check, okay masa ni mungkin busy tapi maklumat yang tertera cuma semua credit " pass " ehhh... pass? camna dengan pointer? Allah sekali lagi uji.... umai diam dan terus log out .... tunggu sampai lepas isyak jumaat tu..... sign in dan ... Allah... rezeki ... memang Allah nak umai terus berjuang di MICET.. Alhamdulillah again ! ! jika deanlist tu mumtaz kan? tapi bukan mumtaz.. mungkin dekat dekat dengan mumtaz... hehehe...insyaAllah bakal berusaha untuk mumtaz ! aamiin ! Alhamdulillah ... Allah bagi peluang untuk bertaubat dan berusaha kembali kepadaNYA dalam setiap langkah dan degup jantungku... Allahu ~






next :

Alhamdulillah.. done for semperit cookies ! eheh ! misi untuk 3 minggu di rumah, tercapai !








next : 

kemas barang untuk balik Micet , sabtu ni... dan rancang untuk semester ke dua dan dan... susun strategi untuk 18 credit... banyak.. persediaan untuk mental , emosi dan paling penting ! rohani... roh ! moga Allah permudah. aamiin ! ohye ! kita nak tasjil madah minggu ni, start isnin iaitu 2 september hingga jumaat ni 6 september :) memori ini tak bisa diundur waktu tapi bisa dikenang ! :)

p/s : tasjil madah tu daftar subjek tapi biasa biasa saja :) heee... syukran ukhti mwm :)
p/ss : 0609 :) allah yubarik ya umai :)







Monday, September 2, 2013

corat coret :)

"Penulisan tidak menggambarkan sikap penaip,

don't judge ! please, taaruf first with me.."

Salam'alaik ! apa khabar semua pembaca ? ada ke ? jika ada, Alhamdulillah ! syukur ! ok, tak tahu dimana nak mula, yang tu atau yang ini, ok, cerita bermula..  kira dipendekkan cerita la ni (^____^) let's start , umai !
minggu pertama :







sampai rumah, habis final exam semester 1, hilang sikit gelisah semasa minggu raya hari tu, serius, kali ni memang fight betul betul, sampai ada sahabat tegur, " umai, apsal maintain je, biasa raya, muka chubby sikit, ni macam bulan puasa je " eheh ! perasan juga sahabat ana yang sorang tu, memang tak raya sangat sebab tengah fikir fasal final masa tu... alhamdulillah, smooth dan moga result baik -  baik, amin! mumtaz ! habis je exam tu, terus berfikir nanti kat rumah nak tolong mak ayah sebab dah lama tak jumpa dan lihat wajah mereka, rindu ! hehehe , moga Allah berkati, amin !  pastu memang berazam nak datang ke sekolah menengah , smkaka, walau apa cara sekalipun, tekad! nak naik bas, masa tu berharap sangat jadilahhh... pastu nak bersilat kat dapur, nak buat semperit, hehe.. hajat yang tu tak sampai lagi, semperit...  
minggu pertama ni juga , mak buat makan makan sikit, sikit ke? rasanya macam banyak.. alhamdulillah, Allah permudah dan berjalan dengan lancar, majlis tu mengingatkan diri ini yang kehidupan dulu bukan senang, kenapa tetiba teringat ? sebab pinggan mangkuk, gelas semua basuh sendiri. no polistren ! sebab ? entah la.... yang pasti hari tu memang busy la, ke sana ke hulur ke hilir... situasi dalam rumah je :P

p/s : stop story and need go :) next post coming ! biiznillah :) with some photos. maybe :)










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...