status ?


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu,bukanlah aku yang terbaik dalam kalangan kamu.Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu kerana aku juga pernah melampau batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan.
[ Imam Hassan al Basri ]

Friday, March 16, 2012

about ...... me


 
Assalam....
sekarang pasal isu semasa saya di sekolah...

alhamdulillah target utk exam yg lalu tercapai..
walaupun tak lah bagus tapi bagi saya yang usaha tanpa meniru sedikit pun...

allah saja yang tahu...

ALHAMDULILLAH...

ONLY THAT WORD I CAN SAID....

tapi... saya takkan berhenti berusaha hinggalah spm..
that's my promise....
i will revenge ....

kawan-kawan saya yang lain semua bijak dan terbaik..
jadi tak mustahil saya akan terdiri 
dalam kalangan mereka-mereka semua kan ?

semoga allah permudah urusanku dunia dan akhirat.. amin..

*p/s : saya lulus addmath dan bahasa arab...
 itu target saya...hehehe

nak cite nim...

 

ASSALAM SEMUA.....huhu....dengan ini saya nak bagitau yang esok saya akan terbang balik ke asrama "tercinta" waaaaaa..... sekejap saj masa berlalu.. rasa-rasanya baru semalam post kat sini... hurm... begitulah manusia tak sedar yang masa berlalu dengan cepat.... awak-awak semua camna dengan cuti nim? baik atau tak baik.. hehehehe.... mudah-mudahan baik-baik saja.. ok.. ngomong-ngomong... kamu semua dah siap ke belum kerja sekolah yang berstimbun nuhh.. *khas yang masih bersekolah sahaja harap maklum termasuk saya yang sedang menaip nih* saya nak cite nim tapi bukan berkaitan dengan kerja-kerja sekolah tu semua tau... abaikan yang kerja sekolah.. insyaallah jika kita bersungguh,insyaallah allah permudahkan urusan kita... cenggini ceritanya..... :

 

sebenarnya saya iaitu nur afiqah umairah binti mohamed bukannya nak mengaku baik tapi saya...saya sangat merindui adik2 form 4 yg dah pindah ke sekolah lain....walaupun diaorang bawah dari saya tapi saya kenal diaorang masa diaorang form 1 agi.. jadi tak salah rasanya untuk saya nak mengasihi mereka-mereka macam saya kasihkan kawan-kawan saya kan ? lebih elok dari saya mengasihi kaum muslimin yang tak de sedarah kaitan dengan saya... act saya sayang sangat akhi-akhi saya iaitu irfan wa irfan.... tu abang saya yang sah lagi abang kandung.... ok2.... dia yang saya sebut adalah... amirah nur, husnina afiqah.. hidayah dan sesiapa sahaja yang merindui saya :P... hehehe perasan je akak nim.. maaf la bukan sOkmo nak merindui ni... hurm... entah korang rindu ke saya ke idak.. =( tapi kan saya percaya jika say merindui sesiapa ,saya yakin yang sesiapa tu merindui saya... yuhuuu.. fakta saya sendiri kut :D awak-awak semua... selamat berjuang disana walaupun saya tak merasai apa yang kalian rasa tapi insyaallah yakinlah allah sudah tetapkan yang terbaik buat kita.... kan aturan allah adalah terbaik ..... allah maha mengetahui lagi maha mengasihi hamba-hambanya..... hurmm.... puas hati la pulak bile dah bercerita disini.... buat yang baca jangan nak mengata saya... nak buat camna this is my blog so please be nice ^_^"... lau tak suka just tekan pangkah kat TAB korang tuuuu....maaf la... disini lahir dan jujur dari hasil karya saya dan dari hati saya... maaf jika ada yang terasa dengan kata-kata saya.... ok2.... dah merapu entah kemana... maaf ya dah berbolok serok nah ambik dah keluar loghat tganu saya... :D *abaikan*

pesanan saya : semoga talian aksih antara kami diberkati allah dan semoga ukhwah kita utuh...
insyaallah jika niat kita lillahita'ala.. insyaallah 

 

NAIKKAN ISLAM BERSAMAMU

BARANGSIAPA YANG MENOLONG AGAMA ALLAH MAKA ALLAH AKAN PERMUDAHKAN URUSANNYA

wallahu'alam

lots love me, miss umai



Tuesday, March 13, 2012

sweet words 4 you



salam'alaik....
bersyukur sebab masih diberi nafas untuk menulis 
dan sekaligus beribadah kepadaNYA

sekadar renungan bersama    - - - >  JOM < - - - 





that's all

wallahu'alam


Sunday, March 11, 2012

0812_episod 002

assalam semua
lagu ni untuk semua tapi dikhaskan buat 

0812
forever bonded


watch it all...

lots love from me :

miss qaira


0812....now it's begin





Assalam semua...... lama la umai tak post kat sini... maaf la wahai blog yang lama bersawang daaa....
semalan baru sampai... lama sungguh tak singgah sini.... ye la tahun ni memang   " busy " sebab tahun ini saya adalah salah satu mangsa SPM.... wah terasa baru je semalam seminggu  sebulan setahun yang lalu saya form one....sekarang ada masa sekejap ... jadi saya post... walau camne pon ... kalau usaha lebih mesti lebih hasilnya kan ? ? walau pape pun batch 0812 akan bersinar kembali... insyaallah dipermudah urusan kami semua... kerja bersetambun suruh disiapkan..... ayuh hati akal nur afiqah umairah bangunlah.! ! !  semalam baru habis kelas najahaan bahiran buat form5.... minggu ni sekejap je ada kat rumah... macamana ni ? boleh siap ke tak pakej kerja cuti nim? insyaallah....
gambar dibawah ni merungkai seribu makna yang berlaku di sekolah sepanjang minggu ini


allah tidak akan menguji hambanya melainkan kesanggupannya
bersabarlah wahai pemimpin kalian...
allah memilih kita melalui pemilihan manusia...



jom jaga diri kita walau pun di FB


 kita fesyen pun janganlah lupakan syariat islam >_<



amacam baju batch saya ? ?..... insyaallah siap ...


kenangan setahun bersama tahun lepas..
semua dah berubah...


* sekadar hiasan sahaja =) *

nak yang soleh kenalah solehahkan diri dulu....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...