status ?


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu,bukanlah aku yang terbaik dalam kalangan kamu.Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu kerana aku juga pernah melampau batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan.
[ Imam Hassan al Basri ]

Saturday, August 25, 2012

fly


assalam

masa nk terbang

terbang ke tempat belajar....

p/ss: alhamdulillah ramai sahabat2 ana yang senior akan pergi belajar luar negara

allah yubarik ! ! fii aman allah

Friday, August 17, 2012

3 minggu 5 hari ...


assalam semua... kembali ana untuk teruskan menyenarai peristiwa tersebut...

macam hebat je.... takde yang hebat tentang peristiwa tersebut.. yang berharga mestilah pengalaman menguruskannya..... let's goo..

# misi duk asrama lama sebelum balik dah plan awal2 apa yang buat kata asrama selama duk disana... musafir la katakan : nak keluar outing nge kawan2 kalau ada kesempatan... i mean bazar then nak beli tudung labuh untuk raya dan selamanya... hurmmm.... semua tu tak jdi..... it's ok..... hurm.... hati dah mula resah tudung apa nak pakai masa raya nanti dalam hati "takkan pakai yang 45 inci ..tidak ! nak kuat kena terus pakai yang labuh2 tu tapi macammana ni... ya allah tolong hambamu ini... sedih sebab tak dapat beli tudung labuh hurmm"... lau ikutkan nak pakai jilbab je senang..tapi. kang kat kg tu ramai sepupu yang weird pula ... soo... decisionnya
beranikan diri hati pi mintak ibu ana beli... mula2 cam kekok jugak sebab selama ini ana yang beli sendiri... then allah permudah urusan ana... then ibu ana belikan then labuh.... thanks mom..... alhamdulilllah lega seleganya..... allah kabulkan jugak doa ana....

#pastu pengalaman ini pula..... hurmmm maaf sesangat... mata dah mintak hak tuk tidooo... tapi ana bagi point saja..... maaf sesangat....

1. ada sambutan nuzul quran
ana dengan sahabat.... 
semasa forum dengan senior-senior hebat...

majlis berbuka puasa beramai-ramai..
iftar jamaie..

tenaga kerja mujahid

menunya...

then rabu baru ni yg lalu....
 majlis khatam quran untuk semua pelajar tapi menyambut f5 yang akan keluar dari smkaka nanti....

mohon allah permudahkan urusan guru2-guru kami yang susah payah 
menyiapkan majlis ini untuk kami f5.... amin

then bergambar last selama 5 tahun di bumi barakah kini...


alhamdulillah..... habis berkongsi disini...

p/s : mohon agar allah kuatkan hati ini kembali ke alam fitrah... amin....
p/ss: selamat kembali kepada fitrah.... aidilfitri... maaf ana mohon sesiapa yang kenal dgn diri ini...

uhibbuki fillah... haiyya jihad....

hempas pulas di dapur ~....


assalamualaikum..... fuhh.... peluh di dapur  hempas pulas ana kerjakan... insyaallah malam ni siap semuanya....
lama tak balik rumah... boleh kire berapa kali ana berbuka bersama keluarga... aiyooo.... buat macam duduk kat overseas je... hehehehe... salam perantau la katakan....  bukan apa ... alhamdulillah allah permudah semua urusan hinggalah dapat sampai semalam dan setelah ana blogwalking malam tadi dan hari ini... baru la ana post kat sini...
*sesungguhnya penggunaan saya - - - >  "ana "* harap maklum.... masih dalam proses pembaharuan bahasa ...

hurmm.... macam biasa... setelah meningkat umur ni.. ana semakin ligat di dapur mengerjakan kuih raya.... waa
insyaallah esok lepas sahur bertolak ke PERAK.... doakan ana selamat sampai..... malam ni mungkin semua atau major duk kemas beg nak balik kampung.... kemas sekemasnya.... insyaallah niat kita balik sebab nak eratkan ukhwah dengan keluarga kembangan .... allah permudahkan.. amin.....

nak cite sepanjang 3 minggu 5 hari berpuasa di SMKAKA.... memang banyak cite.... macam-macam berlaku.. tapi yang pasti setiap peristiwa tu memang ada hikmah.... untuk pendekkan post.. 
*pendekkan post ? ? ?* ase cam panjang dah ni.... sooo untuk banyakkan lagi post... ana kan new post sal peristiwa 3 minggu 5hari.... go onnnn..... 

uhibbuki fillah.... haiyya jihad mardhotillah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...