status ?


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu,bukanlah aku yang terbaik dalam kalangan kamu.Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu kerana aku juga pernah melampau batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan.
[ Imam Hassan al Basri ]

Friday, October 28, 2011

awesome

andai ini terjadi... alhamdulillah.
semoga ini terjadi....
memang HEBAT ! ! ! !

tekan link ini ye !!!! it's amazing...

p/s : credit to syah_z 

amAzing + form 4 is the best ! ! ! !

Salam'alaik..... ya ya ya ya ya ya...... hurm semoga allah permudah urusan semua manusia kalian alam...
hurm..... tujuan nak tulis ni saya nak post pasl ni la....hehehhee.... bukan nak over ke hape.. ni saja je nak ingat memori lama...... thanks friends make me smile.... love you all.. love my batch toO....
ye la... alhamdulillah.... walaupun tahun ni sekolah banyak keluar duit untuk form 3 and form 5
tapi ada hikmahnya sebab kebanyakan aktiviti luar FORM 4 yang dapat.. .. 
hurm... itulah suka duka kehidupan ini lain yang diminta lain yang dapat..tapi yang pasti yang lain dapat tu adalah anugerah ALLAH yang TERBAIK  buat kita semua.....
 INDAHNYA ATURAN YANG MAHA MENGETAHUI

Alhamdulillah.... semua rancangan selamat dijalankan.....  

antaranya lawatan badan dakwah kepimpinan

at YAYASAN RESTU

ALL MUJAHID KAKA




at PUSAT SAINS NEGARA


thanks....:)


for the last


on that night...
we happy with candid.....


went to DARUL QURAN


last breakfast at MAHALLAH MARYAM IN IIUM,GOMBAK


she can't  along with me on that trip.. 
but she always in daiman fi qolbi


THAT 'S ALL....
HOPE CAN POST ANOTHER STORY AGAIN ....
IT WILL BE.... NOTHING IMPOSSIBLE...

P/S: sorry about bad grammar..... never mind ... 
       i don't care if u like or not because on this blog is MINE
       to syahni azaman if you drops here... sorry ya syahmi.....
       please.. don't jealous n sad .....
      
      > sorry if i talk so rude... ana asif jiddan....

wallahu'alam














Wednesday, October 26, 2011

sayang sesangat

Salam'alaik....... hurm....semua orang sayang sesuatu atau seseorang kan? ? ?
saya pun ada la.... hehehehe...........saya sayang sesangat diaorang ni tau..
saya pun tak tahu macamana boleh jumpa diorang ni dan ditakdirkan 
mengenali diaorang ni.... walau pape pun...... semoga allah rahmati kalian

teman...... 
andaiku bisa memutar waktu
inginku sentiasa disisi mu.....
namun,
hidup ini sering diuji
setiap ujian itu ada hikmahNYA
ayuhlah teman !!
kuatkan diri agar 
bisa melawan dengan penuh sabar dan berani
ya allah
ku berbisik kepadaMU
agar TAUTAN HATI kami sentiasa KUAT

LILLAHI TA"LA

ikhlas ,.nurfiqAira
*tertulis dengan sendirinya bila hati berbicara*

yang ni adalah maya.... entah la... 
saya pun x tahu macamana saya boleh kenal dengan dia tahun ni dengan lebih mendalam..... 
maafkanku maya.....maaf atas segala khilafku.... salam sayang dariku buatmu teman...
semoga allah menyembuhkanmu.... amin.....maya senyumlah untukku selalu......
kuatkan semangatmu..... jangan bersedih..... allah ada bersamamu walaupun ketiadaanku.......

..
   *photo ni sekadar hiasan*

yang ni pula...shida .. seseorang yang pada mulanya saya x kenal pun....
tapi allah adalah sebaik-baik perancang dan maha mengetahui......kuatlah teman...
lawanlah penyakitmu..... semoga kamu sentiasa bawah rahmatNYA..... amin
jangan bersedih.. allah ada bersamamu walaupun ketiadaanku....

P/S : *semoga dipermudah urusanmu sepanjang pertandingan F1 nanti...*
        selamat berjaya ye !!!!


*photo ni sekadar hiasan*


wallahu'alam.....

p/s: apa-apa yang saya tulis ni sebabnya saya rindu kamu semua......hehehehe
      miss them so so so muchhh.......
     maaf atas semua silap mera ! ! !.


Tuesday, October 25, 2011

mati menjelma ! ! !

Salam'alaik......hari ini sekadar perkongsian......


Setiap hari kubur menyeru manusia sebanyak 5 kali:


1. Aku rumah yang terpencil, maka kamu akan senang dengan


    selalu membaca Al-Quran.



2. Aku rumah yang gelap, maka terangilah aku dengan 

    selalu solat malam.


3. Aku rumah penuh dengan tanah dan debu, 


     bawalah amal soleh yang menjadi hamparan.


4. Aku rumah ular berbisa, maka bawalah 


     amalan "بسم الله" sebagai penawar.


5. Aku rumah pertanyaan Munkar dan Nakir, maka banyaklah bacaan


    "لا إلاه إلا الله محمد رسول الله", supaya kamu dapat jawab 

    soalan mereka. 


  wallahu'alam......


     P/S :...... buku sedang memanggil....
.
       thanks princess butterfly...love you toO.......

berilusi atau benar ? ? ?

Salam'alaik buat yang membaca *kalau ada yang membaca*......
malam ni entah macamana .. tetiba saya teringat kenangan lalu.... 
ye ..tak salah nak mengingat.......tapi bagi saya kenangan ini sangat mendalam... 
ye la bukan senang nak dapat ini semua...... entah la.. 
kadang tu rasa membazir waktu kalau ingat ini semua
tapi itulah kehidupan... tanpa sesuatu perkara yang berlaku dalam hidup kita.. 
kita takkan menjadi teguh .....

ok2... dari saya melalut ikut dilema ini, 
baik saya cerita serba sedikit kenangan ni....hurm.. 
saya ada seorang kawan namun sayang hubunganku dengan 
dia tak lama sebab saya berperang dengan dia disebabkan perkara kecil.... 
bagi saya la... tapi entah macamana boleh terputus....
* cewah cerita cam putus apa-apa lak.....
tak adalah saya kawan dengan dia ni lillahi ta'ala........
sebelum tu saya nak post beberapa keping gambar : 

*halakan cursor pada gambar utk nampak jelas*


*halakan cursor pada gambar utk nampak jelas*

hurm.... kat atas ni... 
sebenarnya bukti saya dan kawan saya ni pernah berbaik.. 
tapi takdir menentukan saya dan dia bawa haluan masing-masing..... 
setiap yang berlaku pasti adahikmahNYA.......
sesudah sini sahaja saya coretkan.. ..sekadar berkongsi..... 
tak ada maksud tersirat maupun tersurat tau ! ! !

P/S :semoga semua rakan-rakan saya sihat walafiat .....=]
       semoga semua dibawah RAHMATNYA..... amin,,,,,



Saturday, October 22, 2011

berjuang !!!!


salam'alaik..... doakan saya ye !!!!

p/s: buat kak firah.... tenang2kan hati  dan badan ye !!! doakanku ya ukhti !!!!
      *selepas deeparaya sambung mula "final exam".... minggu ni belajar saja...
       buat amirah roshan..... selamat bercuti.......
       buat sesiapa yang singgah sini doakan kejayaan saya ye !!! 
       *semoga ukhwah kita bertaut utuh lillahita'ala*



saiD it !!!!sa

Salam 'alaik semua......

no mood.....

just try my best....

p/s : buat semua yang singgah sini.... doakan kejayaan saya ..... "mood exam"

Friday, October 21, 2011

happy....syukur =]



salam'alaik semua...
.
.
.
.
.
.
.
.
no talk....
no story
no sad
no give UP
say no about negative attitude 

yes smile
yes happy
yes study hard
yes study smart...

just about that....

p/s: nanti saya " story " lagi.....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...