status ?


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu,bukanlah aku yang terbaik dalam kalangan kamu.Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu kerana aku juga pernah melampau batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan.
[ Imam Hassan al Basri ]

Monday, December 31, 2012

alhamdallah ! 2013




Bismillahirahmanirrahim...... alhamdulillah !

sebelum ketinggalan... nak jugak post sebelum esok !

selamat ye semua.!

p/s : selamat ya tuan blog ^^"

sambil-sambil tu tekan la link dibawah !

ustaz azhar shah alam

Wednesday, December 26, 2012

261212



Bismillah...... alhamdallah ! dapat juga nak paparkan post terbaru... hehehe... ok..ok.. ..  hari ni kita santai-santai saja... enjoy... tadi rasa nak buka diari lama *salasilah rentetan hidup tuan punya blog :p *.. haha... kelakar pun ada... macam tak percaya je, betul ke ko post umai ? ke bukan ko? hahaha... sekejap je masa berlalu sekarang dah bertarikh 261212... hurm anda masih ingat tragedi tsunami ? ye ! alhamdallah kalau masih ingat dan ambil iktibar...*dah melencong ke lain, turn to point !* sebenarnya... tadi tetiba terbaca post ana yang bertajuk 201211 >tekan sini< 

pastu dalam post tu ana ada pesan :
insyaallah panjang umur ak taipkan lagi post untuk 201212 pulak.... hehehe

tapi... itu tak akan berlaku sebab ana seorang pelupa ==" ! dan ana tak ingat pun pasal post-post yang lalu... jadi konklusi yang boleh ana buat ialah kita manusia memang kena saling mengingatkan walaupun melalui nota. contohnya seperti rentetan hidup di blog ini *menggamit memori*  ^^"...

 nak senang aplikasi la.. contoh kita nak istiqamah dalam sesuatu amalan seperti solat rawatib ! jadi ambik satu helai kertas pastu tulis la dalam tu... solat sunat rawatib ! buat !... pastu tampal la kat almari dalam bilik ke atau nak senang tampal depan pintu bilik, hehehe nanti sesiapa lalu kat situ mungkin akan bertanya pada awak, dah solat  rawatib belum ? hehehe... in shaa allah bile setiap hari nampak kertas tu automatik bila tak buat rasa janggal.... maka terbitlah rasa bersalah bila tak buat, sedangkan itu hanya amalan sunat ! in shaa allah.. niat baik allah tolong !

 allahurobbi ! saling mengingat itu penting kerana kita nak masuk syurga ramai-ramai ... 
bukan sorang-sorang tau !

p/s : 
bersyukur kepada allah.. bersyukur sepanjang waktu.. setiap langkahku... seluruh hidupku.. semoga diberkati allah .... alhamdulillah wa syukurillah ... bersyukur padamu ya ALLAH !




Tuesday, December 25, 2012

sabar itu manis... believe it.



Bismillah... bersyukurlah jika anda masih diberi peluang untuk teruskan hidup tanpa sakit... seriously i want you all praise to allah that give you strength to face problems such as pain or anything that requires patience...
yup ! kesabaran itu penting.... ingat bersangka baiklah dengan allah... tadi blogwalking kat ruangan kawan ana.. ye dan ana yakin memang allah yang aturkan ana buka laman dia dan ana rasa macam terkena tamparan... ulang ye.. tamparan bukan hamparan ^^"... ok2... pengisian dalam blog dia, hamidah ialah...

Apabila seorang hamba Allah jatuh sakit, Allah akan utuskan 4 orang malaikat :

1. Malaikat Pertama akan mengambil SELERA MAKANNYA


2. Malaikat Kedua akan mengambil REZEKINYA


3. Malaikat Ketiga akan mengambil KECANTIKAN WAJAH ( pucat )


4. Malaikat Keempat akan mengambil DOSANYA


allahurobbi ! memang ana akui, sekarang sedang mengalaminya... kembalilah pada allah !

Apabila telah sampai waktu yang telah Allah tetapkan untuk hambaNya 

kembali sihat, Allah akan menyuruh Malaikat Pertama, Malaikat

Kedua dan Malaikat Ketiga supaya memberi balik apa yang telah diambil oleh 

mereka.

Akan tetapi Allah tidak menyuruh Malaikat Keempat memberi balik dosa 

hambaNya tersebut. Subhanallah, betapa Mulia dan Baik Hatinya Allah 

terhadap kita. Janganlah bersangka buruk terhadap Allah ketika sakit, 

bersyukurlah dan ucaplah Alhamdulillah ke atasNya. Sesungguhnya setiap

 kesakitan itu adalah penghapus segala dosa.

ana sekadar copy paste di sini.... harap maklum...  ayuh ! bersabarlah... 

p/s: semoga allah permudah urusan sahabat ana yang dapat masuk UTP !
allahumma yassir wala tua'asir... in shaa allah gerak hatimu itu petunjuk dari ALLAH...





sampaikan dia




bismillah....

sejujurnya hati ini ingin sekali bertanya khabar denganmu 

tapi...

diri ini tahu ,dia insan yang sibuk....

ya allah sampaikan salam rindu ini kepadanya...

ana yakin dia juga begitu....

p/s: masa mematangkan kita.....





Wednesday, December 19, 2012

sakit ? not !

*sumber mr.google*
Bismilllah... dengan nama allah yang maha pengasih lagi maha penyayang ! ana berasa lebih tenang dengan menghayati bait-bait maksud ayat suci allah... alhamdallah, sudah lama bertangguh , pagi ini allah izinkan ana membacanya... tenang jiwa tatkala bacaan al mathurat menembusi ruang telinga dan terus menhantar isyarat kepada saraf bahawa hayatilah ayat-ayat ini !


ye.. ana rindukan sekali berada dalam bulatan kasih bersama sahabat-sahabat selepas subuh di asrama selama beberapa minggu yang lalu.. iaitu surau A1B or as known as surau aib.. hehehe.. masa tu rasa kitaorang memang duduk bersama selepas solat subuh berjemaah dan menjadi rutin harian membaca al mathurat ! ya allah aku rindukan saat itu berulang kembali... terasa jiwa serta roh ini kuat bersama dengan mereka semua... lindungilah mereka ya allah ! amin...


kadang-kadang manusia seperti ana perlukan rehat sebentar..rehat daripada semua hal yang berkaitan dengan jiwa ini... mungkin allah ingin menguji hambanya ini.. ye ! kita setiap hari diuji tapi mungkin ini ana rasa tamparan hebat oleh allah kepada ana.. selama ini ana yang menasihat sekarang ana kena dinasihati oleh diri sendiri persis seperti ana nasihat sesiapa sebelum ini... kuat ! kuat ! dan terus kuat ! 


you must face that problem ! not run from problem... dear ~ huh ! 


hati memang sentiasa betul  ! lebih-lebih lagi pabila selepas solat rasa tenang pastu marilah spirit yang mengatakan "umairah ! awak kuat ! chaiyOk !"


in shaa allah rasa sedih akan hilang ! semangat yang berkobar-kobar pasti muncul ! walau macamana sekalipun allah tempat kita kembali bermohon, maka dengarlah ayat ini
 ,
اَللَّهُمَّ اِنِّى اَعُوْذُ بِكَ مِنَ الْهَمِّ وَالْحَزَنِ
maksudnya :
ya allah,aku berlindung padaMu dari rasa sedih dan gelisah....

in shaa allah ! biiznillah ! allah maha mengetahui lagi maha mendengar !
umairah akan hadapi ujian ini dengan sabar dan senyum kerana allah tidak akan membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya ! yakin ! 


p/s : cukuplah iringan doa pembaca disini agar doakan penulis kuat ! syukran wa uhibbuki !
p/ss : esok in shaa allah penulis pergi vacations... mungkin balik minggu depan... doakan selamat pergi dan kembali ^^", opsss rasanya macam dah terlambat pergi bercuti dengan family sebab nak buka sekolah dah tapi nk buat camana biasa memang last-last camni my parents free.. ok..take care with saranghae !

Tuesday, December 18, 2012

allah ! kudamba redhamu

*sumber google*
bissmillah,allahuakhbar ! ya allah jauhkanlah syaitan dari mataku dan hidungku.... itu ungkapan ana setiap kali bangun tidur, bukan apa sebab pertama dimata kerana syaitan suka hambanya bermalas-malasan atau maksudnya tidur,yang kedua dihidung pula kerana ada kawan ana bagitahu,"mera ! kalau bangun dari tidur seeloknya ambik wudhu' tu masukkan air dalam hidung sekali dan hembus air tu keluar sebab masa tidur ni syaitan suka duduk dalam hidung kita" hebatkan syaitan dalam hidung pun jadi... pastu kalau kuku panjang pun syaitan bergayut jugak kat bawah kuku... waaa.. kalau pandangan kita allah buka hijab nampak syaitan mesti kita akan lari sokmo dan terus-terusan beribadah agar allah jauhkan kita dari makhluk ciptaan allah ini..
tapi allah telah mengatur semuanya dengan baik dan tersusun.. pandangan kita terhijab daripada nampak muka sebenar syaitan, mungkin kita tidak kuat menghadapinya... allah yang lebih maha mengetahui.. wallahu'alam...ana yakin allah cipta syaitan pun bersebab berdasarkan maksud firman ini, "tidak aku jadikan jin dan manusia selain beribadah kepadaku !"

*sumber google*

nah ! terbukti memang segala makhluk yang allah cipta hanya untuk beribadah kepadanya, wahai reader sekalian,bersangka baiklah kepada allah... sebenarnya seluruh hidup kita adalah ibadah ! hatta makan dan tidur sekalipun.. allahurobbi ! sebab tu allah berfirman "la takhrobu zina" maksudnya "jangan kamu mendekati zina." ye ! maksudnya saja cukup mendalam dan penuh indah jangan hampir ! bukan jangan buat ! sebab allah tahu hati manusia mudah rapuh dengan menghampirinya, kita mungkin akan terjerumus atau terselamat dari bisikan syaitan ! 

jadi kita kena didik diri kita,kalau rasa macam lagho, cepat-cepat berisghtifar ! sesungguhnya allah mendengar bisikan hambanya yang memujinya ! yup ! tipu kalau ana tulis tanpa merasai saat hati ini lagho atau tewas tapi kita manusia kena ingat ! kita ini hamba kepada yang maha berkuasa, memang allah sudah tetapkan ujian buat setiap individu muslim tersebut termasuk diri ana, berdasarkan maksud firman, allah menguji hambanya dengan kesanggupannya ! 

wahai hati ! kuatlah kamu sedang berjuang ! ye ! ana memang sedang berjuang , berjuang melawan nafsu selama 3 bulan berada di rumah... mohon allah redha dan berkati setiap amal ibadahku... amin

aku hamba yang rapuh lagi mudah tersungkur !

wallahu'alam

p/s : ana menasihati diri ini juga dan untuk semua sahabat seperjuangan ana yang berada di rumah selama 3 bulan ini, dulu kita berusaha untuk faham suatu subjek tu dengan betul tapi sekarang kita tetap belajar ! belajar untuk bimbing hati ini agar teguh hadapi ujian dan godaan... kita mujahid dan mujahidah kena kuat ! !

news02

malam ni nak post apa ek ???tajuk pon tak tahu, lama dah nak buat news tapi banyak sangat sangkut sana sini.... futhermore, idea takde laaa.... around 3 weeks nih, hurmmmm  aroma rindu menyelubungi minda ini....biasa kalau dah mari angin rindu ni tanda orang yang kita rindu sedang merindui kita... hurmm boleh terima ke ayat tu ?? ana terima ! ! ! ! sebab masa kian berputar kenangan tak bisa berputar kembali... ya allah engkau rahmatilah semua rakan-rakanku.. amin 
nasihat dari sahabat facebook ^^"

Pagi kita beriman, belum tentu petang kita beriman. Hari ini beriman belum tentu esok beriman. Hidup akhir zaman, terlalu byk cabaran. Yang penting jangan jemu utk bertaubat dan beristighfar setiap hari. Pendek kata:
Hidup = amal + dosa + taubat. Jika tak pernah bertaubat, maka sia2lah hidup kita di dunia dan jadilah kita orang yang rugi di akhirat nanti

ujian itu merupakan  alert daripada allah kepada hambaNYA
 kerana tanda itu menunjukkan
allah ingin mendengar bisikan hati hambaNYA....
ujian itu manis jika kita berbaik sangka dengannya... 

saranghae, aishiteru, uhibbuki ,love

  p/s: akhirnya penantianku berakhir ~ alhamdallah !

Friday, December 14, 2012

biG jOb - - -> adVices

just this 
.
.
.
.
..
.

Tinggalkan permainan cinta jahiliyyah,pikul kewajipan ummah ! 
let's pray allah save gaza and jihad fii sabillillah


Thursday, December 13, 2012

raJin ??



assalam.... halooo.... disini ana nak bagitau bukan senang nak mengemas ...
kena ada kesabaran yang tinggi dan ketahanan mental dan fizikal...

sebab.............................

mata , hidung , muka , dan semua yang berkaitan dengan anggota badan ini mudah alah pada habuk
dan pabila mereka-mereka bertemu dengan HABUK... mula la meragam

aaaaaaacuuuuuhhhhhhhhhh ! ! ! ! ! ! !

pesanan untuk diri sendiri,
 mungkin ini kifarah dosa sambil buat kebajikan bersih rumah...

wallahu'alam..


Tuesday, December 11, 2012

IMpian + Doa = ?


angin bawalah pergi impian ini agar aku tahu impian ini terus tinggi...
mohon allah redha atas permintaan ini....
amin... ya rabbal'alamin



angin hembus menyapa telingaku... aik? telinga? harusnya pipi la awak eah... hurm... syukur alhamdallah masih diberi kesempatan untuk merasainya.... salah ke nak punya impian yang tinggi? ye la saya ni tak la pandai mana setakat menaip je reti... jap-jap... allah telah berfirman kita umat nabi muhammad sebaik-baik kejadian.... allahurobbi.... tapi rasa kecil je diri ini... nak juga pergi sana... kalau boleh nak belajar kat luar negara.. sebab kalau pergi setakat nak melawat macam tak seronok... ye la kalau belajar kat luar negara macam-macam boleh terokai tapi kalau setakat melawat macam best tapi alaaa... u know blog, belajar macam kita duduk kata asrama la.. depends on yourself not on your parents... hurmm.... jom terjah tempat yang memang ade peluang tempat nak belajar ke sana.... where ? ? ? ?

  1. Rusia ?
  2. Jordan?
  3. Mesir?
  4. Jerman?
  5. London ?
  6. Beijing?
  7. Malaysia? - - - - > semestinya....  
wallahualam.... sekadar berkongsi mana tahu diri ini dapat FLY.... hope it !

p/s: 
duk luar negara banyak dugaan sebab 100% atas bahu sendiri... 
se lagi kalau dapat biasiswa... biasiswa tu untuk belajar saja not for married tau sebab itu bantuan dan amanah untuk belajar bukan untuk kahwin... hurm... semoga allah permudah impian yang tinggi ini.. amin



Sunday, December 9, 2012

perjuangan bermula?



alhamdallah.....
hari ini baru la tuan blog nk bercerita....
6 dec merupakan tarikh bahawa selepas ini banyak lagi dugaan akan tiba...
ye ! dugaan selepas SPM...

mohon allah kuatkan hati ini agar terus kuat dan
 dekatkan diri ini denganNYA

wahai umairah...
kuatkan pergantungan pada allah..
allah maha kuasa lagi maha penyayang....

wallahualam...

in shaa allah..

Saturday, December 8, 2012

now and not lasting


waaaaaa.... lama tak update kat sini.... kat sini ana boleh cerita pelayaran ana yang sangat bahaya dan tawa..
alhamdulillah setelah sekian lama menuntut ilmu dunia akhirat di kaka... ana masih bernafas... now i want to let you all know that... tonight is special day... tonight is the day i fall in love ... fall in love in everyone no someone k ? someone ? not now because i still on studies but unavailable... 

now....
I would like to announce that tonight is my batch birthday... 0812... as i know that now i ex student in smkaka... i will longing all teachers, juniors and my love, engineering drawing...hope I'll be able to go there again after get result... hope it... in shaa allah... it will be...

p/s :

uhibbuki..............
maira 0812

Sunday, November 18, 2012

news exam..

assalam.... haiiya....
lama tak blogging.. rindu sini...
rindu nak balik umah.. nak tengok muka ibu... 
hurmmmm.. rasa dah macam perantau aje..
p/s: esok kertas syariah islamiah....lusa addmath.. tulat fizik...
p/ss: semoga tautan kasih ana semuanya dalam keadaan sihat walafiat... miss u u.. so so much
"kadang-kadang kita jatuh.. sedih,,, 
ingat ! wahai hati jangan engkau sedih kerana disampingmu ada allah yang memerhati...."

Friday, October 26, 2012

2610.. news

short post :
want to say :
selamat hari raya aidiladha semua
semoga allah berkahi semua umat islam...
pengepos nak bagitahu yang dia :
* sangat sibuk ... hehehe
* exam spm minggu depan setelah di tolaktambah.... tinggal seminggu...
* sangat menyayangi siapa yang sayang padanya.....
* sangat rindu kepada yang merinduinya
* sangat berdebar untuk spm....
*dan ingin memohon maaf kepada kawan-kawan batch 0812 smkaka.... dan mintak maaf dengan adik2 junior smkaka dan semua yang pernah berbalah dan bergurau dengan si penulis  
* ana nur afiqah umairah dengan ini dah memaafkan semua yang kenal dengan ana ....

Saturday, September 29, 2012

semalam akan hilang

* from encik google*
alhamdulillah... hembusan angin dapat lagi ana rasa....sekarang masa untuk berkemas dan masa bersiap sedia untuk menghadapi selama 4 minggu sebelum SPM.... semoga allah permudah ... amin.... hari khamis yang lalu rasa sangat bersyukur kerana tanpa dijangka ukhti yang selama ini menyokong balas kiriman mesej... semoga allah rahmati semua saudara seislam ana yang menyokong ana dan memberi kata-kata semangat kepada ana..... alhamdallah... semoga allah menjaga hubungan ini....dan pertemukan kami dalam suasana dirahmatiNYA... amin... *wish it happen*
gas oksigen masuk ke dalam bronkus dan terus menuju ke saluran masing - masing ,
ilmu sains memang hebat jika kita terokai....alhamdallah...

"kadang-kadang allah beri kita matahari untuk merasa hangatnya hidup ini
kadang-kadang allah bagi kita hujan supaya merasa sejuknya kasihnya
namun tanpa sedar kita mengeluh terus menerus.... tanpa sedar allah kurniakan pelangi yang berwarna - warni untuk sekalian makhluknya.... "

alhamdallah.... dalam seminggu yang lalu ana berasa sangat lemah....
gara-gara diuji hanya sedikit terus rebah namun....

suatu hari, teringat kata-kata senior ana , ukhti islah binti ismail,

"jangan sedih... memang sekarang bukan masa untuk allah beri apa yang kita mahu kerana allah beri apa yang kita perlu... allah lebih maha mengetahui dan sebaik-baik perancang allah yang atur"

ye kata-kata diatas memang mendalam dan hanya orang yang berfikir akan terus bangkit apabila memahami ayat ini.... semoga allah redha dengan tulisan ana disini kerana apa yang tertulis disini terbit dari hati ana yang sedang berkata-kata.... 

wallahu'alam

p/s: selamat buat semua PMR candidate... esp smkaka student and others 
p/ss: selamat buat yang merantau... semoga kita ketemu suatu hari nanti...
p/sss: semoga allah redha dengan apa yang kita lakukan....

allahumma yassir wala tu'assir.... allah yubarik  !

Sunday, September 16, 2012

sedih gembira berbaur

duhai hati
janganlah bersedih.. allah sentiasa bersamamu...
yakinlah allah mendugamu kerana sayang dan ingat padamu

allahurobbi
ya allah..... ya rasulullah...

terimalah ibadahku, hidupku,matiku....
hanya padamu ku berserah....
semoga allah redha...

amin....ya rabbal'alamin












masih rindu ?



bait-bait lagu ni boleh mengingatkan kita pada rasulullah...
yup ! jujur ana rasa rendah diri dan hina bila hayati lirik lagu ini... insyaallah dengan lagu camni dapat meningkatkan lagi untuk kita dekat dengan allah dan kekasihNYA
ALLAHUROBBI ! ! !
diri ini hamba yang hina, tapi jauh lubuk hati.... ana ingin berjumpa dengan kekasih allah dalam keadaan suci dari dosa..... amin... semoga allah redha...
aku hamba yang penuh dosa punya impian yang tinggi....
allahurobbi ! ! !
Sholla 'alaikallah Yaa Rasulullah sholla 'ala
Rasulillah Muhammad musthofa
Ada satu bintang, sinarnya berseri
Cahaya atas cahaya, tempat yang utama

Amutu wa ahya 'ala hubbikum
Wadzulliya ladaikum wa'izziy bikum

Sholla 'alaikallah Yaa Rasulullah sholla 'ala
Rasulillah Muhammad musthofa

HADDAD ALWI - SATU BINTANG

Friday, September 14, 2012

salam tak terjawab ? ? ?



sekadar perkongsian ilmu.... 

‎97% muslim yang ana jumpa bila disebut:

"Wei,mat kirim salam..."

Akan dijawab..

"iyee ke?WA'ALAIKUMUSSALAM....."

Ok.....

Nmpk mcm tak da masalah kan?

Tertanya2 kan apa masalahnya kan?

Ya..memang ada masalah....

Jeng jeng jeng........... =.="

Sebenarnya,jelas di dalam hadis nabi saw,nabi mengajarkan apabila salam itu disampaikan melalui posmen(org tengah) maka jawapan yg diberi kepada kiriman salam tu bukannya, 'waalaikumussalam' tapi.....

" wa'alaika wa'alaihissalam "
(riwayat bukhari dan muslim)-insyaAllah

Sebab apa?

Mat suruh Abu kirim salam kat ma'il..

Ma'il jwb " wa'alaikumussalam "

Sdgkan:-

Wa'alaikumussalam= selamat sejahtera ke atas KAMU
jadi salam mat kpd ma'il tak terjawab kan?sbb ma'il doakan salam tu kepada ABU SEDANGKAN ABU TU ORANG TENGAH..

Manakala:-

Wa'alaika wa'alaihissalam= dan juga kepada KAMU dan juga kepada DIA selamat sejahtera.
Maka salamnya terjawab.... ^_^
Indahnya Islam...

Note: hukum memberi salam itu sunat,tapi menjawab itu wajib..jadi kalau salah jwab,bermakna MASIH BELUM JAWAB....

*Sebarkan,ilmu2 Allah ni untuk disebarkan..*

wallahu'alam

p/s :
jika ada salah mohon diperbetulkan...
 ilmu ini diambil dari sini : 
https://www.facebook.com/groups/CintaAllahCintaAbadi/ selamat pergi ke laman ini.....

sakit ! ! ! kakiku



assalam semua ! ! ! 
semoga allah rahmati umat islam di bumi ni....
ingat ! ! allah adalah pemilik BUMI yang kita duduk ini jadi wajiblah kita mengikuti apa
yang DIPERINTAH DAN DILARANG....

bersyukur alhamdallah..... allahurobbi.... selamat ana sampai dirumah semalam *1st time naik bas dari sekolah ni* selama 5 tahun di smkaka,dungun, semalam baru kesempatan ana diberi izin naik bas oleh ibu abah....
menguji kesabaran jugak dan ada accident berlaku iaitu terseliuh semasa nak naik bas dekat simpang nak masuk ke sekolah.. waaaa.... sakit pulak buku lali kaki yang dah sedia sakit.. allah saja yang tahu... nah sekarang bengkak buku lali kaki nih... entah macam mana tetibe ada lubang then kaki ana yang kanan tu masuk pastu terlipat macam mana ntah sebab masa tu kalut nak naik bas... hehehe.... sebenarnya buku lali tu dah sedia bengkak sebelum ni sebab terseliuh semasa turun tangga kat sekolah dan sakit.... pastu boleh dikatakan minggu ni baik dah sikit pastu allah izinkan kejadian semalam berlaku soo... ana jalan pun macam robot... hehehe... hebat allah takdirkan ana merasai sakit sekali lagi.... alhamdallah allah masih ingat hambanya yang penuh dengan dosa ini.... ok2 berbalik kepada asalnya.... ana sangat merindui nak coret kat blog ni... hari ini baru dapat.... semalam masih letih dengan bas, kaki dan borak dengan my ibu... miss her...

nanti nak post pasal something pula.... special september for ME

Saturday, August 25, 2012

fly


assalam

masa nk terbang

terbang ke tempat belajar....

p/ss: alhamdulillah ramai sahabat2 ana yang senior akan pergi belajar luar negara

allah yubarik ! ! fii aman allah

Friday, August 17, 2012

3 minggu 5 hari ...


assalam semua... kembali ana untuk teruskan menyenarai peristiwa tersebut...

macam hebat je.... takde yang hebat tentang peristiwa tersebut.. yang berharga mestilah pengalaman menguruskannya..... let's goo..

# misi duk asrama lama sebelum balik dah plan awal2 apa yang buat kata asrama selama duk disana... musafir la katakan : nak keluar outing nge kawan2 kalau ada kesempatan... i mean bazar then nak beli tudung labuh untuk raya dan selamanya... hurmmm.... semua tu tak jdi..... it's ok..... hurm.... hati dah mula resah tudung apa nak pakai masa raya nanti dalam hati "takkan pakai yang 45 inci ..tidak ! nak kuat kena terus pakai yang labuh2 tu tapi macammana ni... ya allah tolong hambamu ini... sedih sebab tak dapat beli tudung labuh hurmm"... lau ikutkan nak pakai jilbab je senang..tapi. kang kat kg tu ramai sepupu yang weird pula ... soo... decisionnya
beranikan diri hati pi mintak ibu ana beli... mula2 cam kekok jugak sebab selama ini ana yang beli sendiri... then allah permudah urusan ana... then ibu ana belikan then labuh.... thanks mom..... alhamdulilllah lega seleganya..... allah kabulkan jugak doa ana....

#pastu pengalaman ini pula..... hurmmm maaf sesangat... mata dah mintak hak tuk tidooo... tapi ana bagi point saja..... maaf sesangat....

1. ada sambutan nuzul quran
ana dengan sahabat.... 
semasa forum dengan senior-senior hebat...

majlis berbuka puasa beramai-ramai..
iftar jamaie..

tenaga kerja mujahid

menunya...

then rabu baru ni yg lalu....
 majlis khatam quran untuk semua pelajar tapi menyambut f5 yang akan keluar dari smkaka nanti....

mohon allah permudahkan urusan guru2-guru kami yang susah payah 
menyiapkan majlis ini untuk kami f5.... amin

then bergambar last selama 5 tahun di bumi barakah kini...


alhamdulillah..... habis berkongsi disini...

p/s : mohon agar allah kuatkan hati ini kembali ke alam fitrah... amin....
p/ss: selamat kembali kepada fitrah.... aidilfitri... maaf ana mohon sesiapa yang kenal dgn diri ini...

uhibbuki fillah... haiyya jihad....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...