status ?


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu,bukanlah aku yang terbaik dalam kalangan kamu.Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu kerana aku juga pernah melampau batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan.
[ Imam Hassan al Basri ]

Saturday, April 30, 2011

meMories is still memoriES

assalam buat yang mmbaca
kali nih gambar-gambar yang menceritakan semua...

and LEts all ,we sing a sonG

Bulan dan bintang
Bersinar berkelipan
Dan menerangi
keindahan malam
Tanpamu bulan
Malam kegelapan
Tanpamu bintang
Hilanglah keindahan

Ini kisah tentang bulan
Bulan bintang jadi kawan
Bergitulah persahabatan
Yang cuba kami eratkan
Moga berkekalan selamanya

Bergitulah kami hidup lima sekawan
Sesama berjanji susah senang dirasa
Dibawah sinaran cahaya bulan bintang
Menjadi saksi janji kami semua

song by umai 4 u all.....






i miss you all.... now our form 'SEPI + SUNYI = SURAM'
why it can be???? huh? i not blame you all.....
 i know u all are the choosen one to be there.....

here your picture :

nadhrah...

siti maisarah yg bertudung biru

aisyah yg tgh dan nisa yg kanan

umi, kiri sekali

izzah yg kiri sekali






because cry when remember you all....
i so sorry.... i  miss u all , my friends.... 
allah yubarikkum .....
semoga urusan kalian dipermudahkan.... insyaallah

wahai kawan-kawanku sekalian...
teguhkanlah hati kalian dalam menghadapi dugaan...
sabar dan bertawakallah kalian..
sesungguhnya setiap kesukaran ada kesenangan...


*maaf sebab grab photo x inform dulu... harap halalkan semua...*
*espeacially,kalu tuan empunya baca post ni tinggalkan komen yer !!!!

that all from me....wallahu'alam

syukur + siap holiwoRks = happy....



Assalam buat sesiapa sahaja yang membaca blog saya.......
yayayayyayaaya..... yuuuuhuuuuuuuuuuu....=]
wah..wah..wah.... tajuk macam dah siapkan semua aje.... huhuhu... sebenarnya baru siap 
HAlf of that......baru siap separuh ...
yang siap nya Engineering drawing yang umai post semalam.... hem.. cite pasal E.D. ni, nak pulak umai cite camne boleh siap.... hurm... mula-mula tu umai fed-up ah sebab susah jugak tajuk ni .. iaitu ELIPS..


lebih kurang cam kat atas ni.... boleh la tahan... hurm... tapi umai tak serah kalah sebab
nak berjaya kan mesti berkorban dan teruskan usaha....kerana setiap kesusahan pasti ada kesenangan yang kita tak tahu..... amacam? ada tak ciri-ciri berkaliber 
masa menulis nih... hehehehe...... *ntah pape la umai melalut ni....*  never mind just forget about it...
sini umai nak nyatakan kebenaran ayat-ayat cinta dari ALLAH:

BismillahirRahmanirRahim

Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

  1. Karena sesungguhnya sesudah kesulitan 
  2. itu ada kemudahan, (QS. 94:5)
  3. Sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan. (QS. 94:6)

disini umai nak tegaskan, bahawa janji allah itu benar.... 
sesungguhnya allah maha mengetahui.....
jadi kita mesti yakin dengan kalamullah ....... 
allah telah tetapkan yang terbaik untuk kita dan kita mesti berusaha 
supaya yang terbaik itu akan kita capai.. insya-ALLAH.... dengan izinNYA....


hurm ... setakat ini sahaja coretan sebab nak sambung homework 
saya yang sedang menggunung..... huhu... robot-robot tuh sedang menyusun kerja saya.... hehehehe

wallahu'alam

*exam fever coming soon..dan.* doakan saya .....=]



E.D..... Z...z...Z.....z....z

assalam...
buat sesiapa yang membaca blog saya....
urhm.... memang dugaan sentiasa menjelma....
waaaaaaaaaaaaa....... 

gambar dah menceritakan apa yang sedang berlaku pada saya...


waaaaaaaaaa.... tekanan la..... belajar Lk tentang bab ELIPS...
sesiapa boleh tolong siapkan??? hurm... confirm tak kan ada sebab...
kena usaha sendiri an....

menguji kesabaran untuk umai berjaya.....
insyaallah.... apa-apa yg berlaku...
kembali padaNYA....



* luahan hati supaya rehatkan jari yang agak tertekan melukis.... sesiapa yang baca..
tolong doakan umai berjaya...... insyaallah....

wallahu'alam

Thursday, April 28, 2011

aKhirnya...

assalam....
ALHAMDULILLAH..

 kata-kata keramat  ni la yang dapat umai luahkan apabila sampai di rumah...
ye la... gaya macam tak balik bertahun-tahun je... hehehe..
 ONE MONTH kat SMKAKA...

wah..wah... akhirnya sampai juga umai di umah.....
hohohohoho... syukur nikmatNYA

banyak lagi nak cite.... COMING sOOn.....

 wallahu'alam

Friday, April 1, 2011

this weEk..



Assalam.... buat semua umat islam sekalian...
semoga kita sentiasa kuat mghadapi dugaanNYA

hurm.. mggu nih umai...
EXAM...

sO, mmg kne bnyk bersabar n berusaha...
dan skrg spends sikit masa utk typing nih....
hurm.. sekadar nk kasi khabar terbaru 

fuyoo.... ahad nih meira 3 paper agi tggl n then boleh tenangkan hati
sambil tggu result.... cewah.. cakap cam x de feeling je..
x ah... rasa debaran sesangat...
takut.... berapa la ???


kan best semua subjek ada huruf nih. "A"


sO, umai tenangkan hati nih..
dgn berdoa pada ROBBUNA....
mmg mnjadi... confirm....

YA ALLAH.. AMPUNKAN DOSA HAMBAMU INI..
AMPUNKAN DOSA IBUBAPAKU
AMPUNKAN DOSA GURU-GURUKU
AMPUNKAN DOSA KAWAN-KAWANKU...
BERIKANKU KEJAYAAN YA ALLAH
BERIKANLAH KEJAYAAN KEPADA SEMUA KAWAN-KAWANKU..
BERIKAN KEJAYAAN KEPADA
 SEMUA KAWAN-KAWANKU YG BERHIJRAH KERANAMU
YA ALLAH...
PERMUDAHKAN URUSAN  KAMI DUNIA AKHIRAT..
YA ALLAH,..
SELAMATKANLAH SEMUA UMAT ISLAM DIDUNIA INI...

AMIN...AMIN...AMIN... YAROBBAL'ALAMIN

WALLAHU'ALAM

advicE

assalam...
ok ! masa nih just nk bgtau sal nih jeh..:

" I tell the boys and girls: 
Allah has already written the names of your spouses for you. What you need, to work in your relationship with Allah SWT. He will send her/him to you when you're ready. It is only a matter of time." - Syeikh Mamdouh.

ni petikan dri mujahidah islam..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...