status ?


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu,bukanlah aku yang terbaik dalam kalangan kamu.Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu kerana aku juga pernah melampau batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan.
[ Imam Hassan al Basri ]

Friday, April 25, 2014

lejen ustazah gengster part 1

Bismillah.

aku rindu..

aku rindu 
-masa hari pertama mendaftar diri, tiba tiba air mineral aku beli tumpah. ta sempat minum semua tumpah.. kaget dan senyap. hari pertama. masa tingkatan satu. 1MB4. masa ni belum sesuaikan diri tapi masa ni lah kenal uzma, she is nice. i love her. she always beside me although kami macam entah pape. rinduuuu... that we call friend right ? masa ni la pilihanraya sekolah MPP. pertama kali merasa kempen untuk proote manifesto masing masing. Allah.. cepat masa berlalu. dan yang pasti dan mesti. aku takkan lupa minggu usrah.. Allah....the best laaa.....yang lawaknyaa aku jadi watak pengetua, my name on drama is PUAN MONA. Allah.. i really miss that moments. naqib dan naqibah semua hebat ! tabik laaa.. rindu sir YAZID yang sangat garang... tak siap kerja sains kena rotan. rotan kat kaki. haa sakit tau.. pastu kena lari pusing padang bola sepak.. Allah.. sebanyak 3 round. letih tau sebab masa tu tak siap lukis cell plant and animal. yang lawaknya lari pakai kain sekolah.. ish agak tak senonoh but itulah menguatkan saya sampai sekarang.

aku rindu 
-saat aku tertidur masa guru mengajar tetiba ada satu benda yang terbang tepat kena bahu kanan. aduhh sakit.. sentap dan automatik cikgu sejarah, namanya cikgu nafisah suruh bangun dan berlari dekat court bola takraw, sekarang ! haa ambik kau masa tu matahari tegak atas kepala, around pukul 12 tengah hari lebih camtu... masa ni kelas 2MB3.. aku ingat lagi sejak peristiwa tu setiap kali sejarah aku tak tidur.. hehe.. kan lejen.. semua benda aku rasa terutama tidur dalam kelas. Allah.. itu dulu.. sekarang ? macam tak ada beza jugak.. okay... teruskan lagi.. masa form 2 kelas yang agak happy ! 10 laki 11 perempuan. haa.. balance.. rasa masa ni sangat rapat dengan kawan kawan antara laki dan perempuan bukan rapat macam pegang pegang tuu.. nauzubillahiminzalik ! macam family. masa ni la aku sedar yang kami saling memerlukan. yang kerja laki laki biar mereka buat jangan nak tunjuk hebat, kan sakit badan... haa.. panjang cerita bab 2MB3 nih... rindu... masa ni kenal tirah leoo.. iaitu fatin nurathirah binti roslan. she also nice. love her too !

aku rindu
-saat sir yazid ajar math. Allah..... kami sekelas selalu kamu balik lewat untuk waktu pukul 1 lebih tu.. Allah.. sebab form 3 kan. paham paham je laa.. PMR... korban masa tu perkara biasa.. sir YAZID pernah ketuk kepala aku masa dia masuk ikut pintu belakang. masa tu aku tengah makan.. ke minum air.. atau tengah siapkan kerja math.. lupaaa.. yang pasti tak sakit pon sebab  aku sayang sir YAZID sebab dia best sangat ajar.. hehehe.. dan satu lagi. aku selalu dalam kelas dari form1 sampai form5 mesti port meja adalah di belakang.. hujung kiri atau kanan atau barisan tengah .. pastu sir selalu sempoi masuk kelas.. kami yang perempuan ni tanya sir kenapa ta pakai tali leher, sir kata panas.. see it.. hehe.. santai ~ itulah part paling ingat. apa lagi yang lejen.. ohye lupaa sekali lagi saya bersama tirah leoo atau namanya fatin nurathirah binti roslan... kami berdua selalu je ngantuk time geografi ya Allah.. sumpah ngantuk. tapi kami suka subjek geografi part bila dapat soalan, kami tak ngantuk.. hehehe.. terima kasih cikgu fatimah.. tapi yang pelik. aku yang tersengguk tapi tirah yang selalu kena panggil.. hehehe.. ampun maaf ye. kejadian ini juga berlaku masa geografi form 2. same situation. hurmm.... itulah bila kenang balik.. rinduuu....


setakat ini sahaja... 

andai diberi peluang lagi, aku akan menaip untuk form 4 dan form 5 ! 

post ini terjadi kerana aku terbaca post lama dulu.. sini


Allah.. aku rinduu...
Permudahkanlah urusan semua sahabat yang engkau hadirkan mereka dalam hidupku dari tadika sampailah sekarang, iaitu unikl micet. 

till we meet again.

love,
jiwahijausemangatmerah.


islamic-quotes:

Near

close with us :)

creditan : ihsan


Monday, April 14, 2014

GIVEAWAY SIMPLE-SIMPLE BY SHAD

Greetings and Assalamualaikum to all.
Jemput Join ya.


Klik Banner untuk Join

Senarai Hadiah

R Series Luxury Set from Cosway x2
Novel Pilihan Sendiri x5
R Series Hand & Body Lotion x3
Bawal Plain + Cute Brooch x3
Top-up RM5 x5

Due Date : 21 April 2014
Klik untuk lihat Senarai Hadiah




ni screenshot :




done !






muhasabah.

140414
ISNIN.

mungkin,

pernahkah merasa begini ?

sampai hati dia tak bagitahu kita apa apa pasal program community service tu, kita kan satu kumpulan....at least, mesej la tanya pendapat setuju atau tidak, bla bla bla blaaa... nangisss T__T

pastu..

kita berteleku sampai mengenang balik, kenapa sampai jadi macam ini ?
saat ini, pipi dah panas semacam..
kenapa perlu terasa hati?
nampak masalah terasa hati itu kecil sahaja..

mungkin sebelum ini ada dosa yang sama macam situasi diatas cuma lain rentaknya,
dosa yang lebih besar.

mungkin.

ingat balik...

beginilah rasanya bila kita berada dalam situasi ini.
mohon fahamkan situasi dibawah.

kemana hambaku? kenapa hambaku tidak bangkit bertemu denganku, ohh.. aku mahu mendengar rintihmu wahai hambaku yang dikasihi. haiyya ala sollah.. haiyya ala fallah.... aku rindu wahai hambaku yang beriman. 

Allah...
patut pun, Allah murka,

Ini lagi parah daripada masalah di atas,

sakit. lebih sakit daripada masalah member tak bagitau kita pasal kerja kumpulan .
mungkin kerana itu kamu diuji untuk beristighfar balik, apa dosa kamu.

 terbaca di tv Alhijrah.

sumber: hadis.

ini yang difahami daripada hadis tersebut,

" antara golongan fasik atau munafik adalah siapa yang tinggal waktu solat "

Ayuh !
sebelum matahari terbit sebelah barat, pintu taubat masih terbuka !
Allah Maha Mendengar lagi Maha Penyayang


astaghfirullah hal azim.

jom tahajjud. itu sumber kekuatan kamu maira !

wallahualam.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...