status ?


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu,bukanlah aku yang terbaik dalam kalangan kamu.Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu kerana aku juga pernah melampau batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan.
[ Imam Hassan al Basri ]

Thursday, December 30, 2010

award again


salam 'alaik...
buat yg mmbaca...
ish2 baik btol kakak nih siap buat award utk follower dia.. 
siyes2 umai follow sbb nice blog dia n x tau pula ade award...

bdway thanks.. akak ! love iT ....


ok, buat teman2 yg nk tahu lbih  pasal kakak nih... just tekan
ape yg umai linkkan tuh, and blogwalking jeh, 
sementara korg yg kebosanan tuh... alo yg sweet siS tuh... hehehe

thanks a lot again to  sweet siS

wallahu'alam









hem...sabtu bakal menjelma...


salam 'alaik buat yg mmbaca...
kalo mmbaca la... hehehe... gura jeh... 

kali ni post pasal kembali ke sekolah la pula...
sbb hari sabtu n jumaat nih, maybe sibuk sikit 
n mungkin x sempat nk mgPOST lagi slps nih... 
yela im stay at hostel... not my sweet home....

ok2... tahun depan ,umai be form4 student...
urghhh !!! honestly,seriously,
im not ready yet...
saya ulang yerp !
IM NOT READY YET....

tapi, insyaallah... umai akan buat terbaik utk FORM4 nih...
i mean nk struggle seriously in FISABIL LILLAH....
INSYAALLAH..

Dan, skrg umai nye skola ade visi baru pulak...
hem... tukar setiap tahun capor... ish2
macam2 kan, tapi bgus jugak la tukar boleh bgi 
NEW SPIRIT 4 ME  N OTHERS STUDENTS

Dibawah adalah senarai visi nye :

Visi 2006: - 2009: SMKAKA Gemilang 2010
Visi 2010: SMKAKA sekolah ulama' saintis
Visi 2011:SMKAKA Penjana Generasi Unggul Teknokrat Al-Quran

hem... yg digaris kuning tuh, sbb alhamdulillah..
2010 result form 3 hebat dri tahun lepas n meningkat...
hehehe... umai tumpang gembira buat yg straight A's...

dan yg digaris pink tuh sbb itu untuk tahun depan 2011... 
urghhh !!!!!... semalam bila terbaca jeh perkataan "TEKNOKRAT"
tuh, mula ah tertanye apa tuh? oloh x biasa umai dgr...
n then tnye la akhi ambe yg baik hati tuh.... imran

tnye la dia, weh... angah, nape maksd teknokrat tuh...
cewah ! dgn bersemangat akhi umai kasi tahu... blablabla...

n mksdnye lbih kurg gini la...
teknokrat tuh maksudnye macam seorang ahli politik yg bukan sahaja 
pandai berpolitik tetapi disamping arif atau pandai dalam
bidang SAINS N TEKNOLOGI...

fuyoooooooo........ besar nye tanggungjawab yg mesti
digalas oleh setiap mujahid n mujahidah KAIHS...
visi baru kan??? an? an?

hem... buat students kaka yg mmbaca, korg
jgn lemah semangat tau, sbb visi baru nih bagus n sihat utk kita
hahahaha... im mean,
membakar semangat kita utk mencapai nye....

insyaallah... sbb mujahid n mujahidah 
KAIHS hebat kan?

ok2... insyallah tercapai...

wallahu'alam









Wednesday, December 29, 2010

award from MNJS...



assalamu'alaikum....
hem.. kali nih nk post sal ade makhluk allah
 yg sngt baik hati smpai sudi buat award nih....
 honestly, im appreciate u,jehan....
Photobucket

1.Linkkan trus kpada blog jehan spya orng lain pn blh ambil awrd ni...; 
= anda mau just tekan ini siS cute...
2.Apa prasaan kamu ketika dpat award ni.                                                             =happy n excited ... hehehe
3.Pendapt kamu tntng blog si 96 a.k.a jehan ni..                                                       = nice n bermaklumat.. enjoy with toturial ...
4.Mau jadi kawan blogging jehankah.                                                                             = mau sngt2 kalo jehan approve kan....

hem.... thanks kpd jehan .... kerana
buatkan utk follower nye... include umai...
nice2... i like.... 

wallahu'alam

Sunday, December 26, 2010

detect malicious @hasad dengki : HD....



assalamu'alaikum buat sesiapa yg mmbaca...
hem.. kali nih pasal di atas la...


Memandangkan musim menerima keputusan PMR dah berlalu
tetapi bahang masih TERASA....

bahang?... ape ITU?

kehanGATAn la masih terasa di hati nih....
i mean dlm sesiapa yg ambik PMR la.... 
yg cemerlang ataupun sebaliknya dan
 ni rakan2 umai yg straight A's 
such as

lutfi , 
fatma , 
syahmi ,
 nazirul, 
muadz, 
khairiah , 
hanis , 
faris , 
zulhilmi , 
umi,
izah,
rai,
midah,
zati aziz,
tin naD,
najwa,
murni,
wan nur,
Gee,
nadhirah,
najwani

hem... maaf 21 org jeh umai tahu... 
lagi 8 org mera x tahu.... maaf sngt

speech for all form 3 KAIHS.... :

hem.... Tahniah buat yg berjaya atau in flying colours or 

rainbow after the rain... 

Korg mmg HEBAT sbb gemilangkan our KAIHS.... yg x 

berjaya jgn hampa, 

korg tetap HEBAT coz sumbang A utk skola juA... 

N allah maha adil n maha pengasih.... 

Ade hikmah disebalik yg terjadi.... 

Syakir kata yg x berjaya, x semestinya kita bodoh... 

Kita pandai n dri azali mmg kita seorg yg berjaya... 
caye ke? Korg fikir-fikirkanlah.... 

That's all from me 4 all.....

ok2... kembali ke tajuk asal yerp!...
tadi dlm prjlnn nk pi makan free... umai dgr kat radio tganu.fm ase..
menarik perhatian halwa telinga umai utk mndgr.... tajuk nye lbih kurg cam ni la
cara nk tahu dlm diri kita ade hasad dengki atau X.....

pahtu.... ade host tuh bgitau lau nk tahu camne...
contoh situasi la nih....
lau ade org tuh ditimpa musibah
kita suke atau kata padam muka ke dia walaupun dlm hati
mmg sohih ah ade sifat HD tuh,,,,
 satu agi situasi cam nih...
lau org tuh dlm kesenangan seperti keputusan periksa baru2 nih
n ade kawan kita yg dpt straight A's atau lbih baik dri kita
dan kita pon macam kurang senang jeh n x gembira dgn mereka
makna nye hati kita mmg ade HD.....

sepatutnya kita kne yakin dan redha atas apa yg berlaku sbb

allah maha adil lagi maha penyayang

jadi, rakan2ku dan semua kaum muslimin n muslimat sekalian, mari kita jauhi
sifat HD nih atau hasad dengki  yg mmg memakan diri kita sendiri ...

insyaallah....

* nasihat utk diri sendiri jua...

wallahu'alam



Thursday, December 23, 2010

praISE !!!!!



assalamu'alaikum buat semua yg membaca....
syukur hari nih , mmg rahmat sngt2.... x terkata...

what i want to shout here is 
ALHAMDULILLAH

that's all to say right now.....

WALLAHU'ALAM



Wednesday, December 22, 2010

hem... esok counting is OVER


assalamu'alaikum.....
salam sejahtera ke atas kalian yg mmbaca...
just nk bgitau hari ni last, final countdown... tu jeh...

buat teman-teman ku yg F3, include me..... 
insyallah yg terbaik n tenang2kn hati esp jiwa kalian deh...
bnyk2kn berdoa termasuk kamu umai... yourself...

ok la setakkat nih je.. insyaallah akan dtg umai post ttg
keputusan umai.... 

ESOK
:
23 DEC 2010

hem.... dah sejuk jari jemariku nih... ok lah

wallahu'alam

Monday, December 20, 2010

hari yg meNDINGINKAN

niCE piC


salam sejahtera buat kalian yg membaca....
hem... kali nih nk kongsi secret umai nih.... pi nk tnye lu...
bdop kat atas comel an?.... pi lau sakit SEMPUT menyerang mesti kesian an?

hem... itulah umai, masa2 dingin gini la biasa semput mari serang umai,
 i mean... asthma... it's  really.. really... HURT... sakit.... mmg sakit...

pi lau umai kene , mmg x ah kiut gitu coz muka akan automatik pucat
n hilang ah manis tuh *ceh perasan lak umai nih...* 

maniskan senyuman nih!... i like IT
tapi bagi umai ,
senyuman tuh dapat menghilang serba sedikit sakit yg ditanggung walau seperit mana pun
so, promote ah nih jom kite senyum...

ok sambung kembali pasal post kali nih... 
yg senyum tuh selingan je... hahaha
kalau teruk sngt, rasa cam x leh nafas n boleh rasa cam nk mati sbb 
OKSIGEN x leh masuk dalam paru2 coz saluran sempit disebabkan bakteria
*woh ! pnjg lebarku terang... leh dah jadi DOKTOR... amin...

jujur ah nih ,
memang mnguji kesabaran lah dlm mghadapi saaT sakit nih....
sbb allah nk ampun dosa kite sebenarnya...
 umai akan ingat sampai bile-bile kata-kata nih...

kata-kata semangat umai supaya sentiasa 
bergantung n bertaubat kepada NYA

wallahu'alam

Thursday, December 16, 2010

wish 4 u...


assalamu'alaikum....
syukur sbb boleh menaip... hilgkn bosan sikit..

kali ni post photo je...
sbb disebalik photo ni, ade mksd tersirat n tersurat...
*ayat power ah ni... hahaha



wallahu'alam

a red letter day !!!!




salam 'alaik....
syukur la masih diberi kesempatan utk umai tulis ni... 
lau x silap photo di ats ade umai buat post baru2 ni...

ni nk bagitau.... A RED LETTER DAY tu dah sohih....
tahu x , dah SOHIH.... SOHIH...

BERIKUT ADALAH INFO  AREDLETTERDAY
TIME: 10.00 A.M
PLACE : OF COZ AT UR SCHOOL BUT ME, AT KAIHS ...
DatE : 23 noV 2010

ok ah... tu je nk tulis.... pi tipu ah lau umai kata x 
DEBOR.... saya ulang ye.... DEBOR

ok2... wallahu'alam

Wednesday, December 15, 2010

SUka vS benCi



salam 'alaik.....
syukur msih diberi oksigen.... hemmm...

mesti suka n jgn beNCI diA sBB soRG kita BENCi...
 10 org akan BENCi kita..... ingat SweEt

jgn bagi umai berburuk sangka.... urghhhh !!!!..... dugaan2.... 
mesti thinks positive bcoz time2 gini la ade yg berbisik-bisik di telinga kamu.....
ala yg selalu nk sesatkan kita tuh... ala yg nk suh kite buat dosa tu..
i mean SYAITAn..... ish.... mintak dijauhkan .....

urrghhhh.... umai bersyukur sbb laki yg terpilih ni dan boleh kata BERbaik ngan umai
dari bulan JUN sehingga la 31 noV baru2 ni.... dan mrgkap seUmur ngan umai ni
 dihantar kpd umai utk diuji kesabaran di hati yg lemah ni......
sabar..... sabar.... sabar..... n kamu, umai akn dpt hikmah nye.... insyaallah...


REMEmber !!!!!!!

ALLAH MAHA PEMURAH
&
MAHA PENYAYANG

hem....  i admit la... rase tenang selepas luah ni.... 
biar la my blog ni x leh nk balas ape yg 
ditulis.... at least ada cara nk kurgkan... am i true?...

meh nk tolong jawab : umai, u r true n keep it UP !!!!


wallahu'alam




Monday, December 13, 2010

bestnye kalau bersahabat....

salam 'alaik semua
hari  ni,syukur2 ..umai rasa happy... happy ... sngt boleh kata mmg 
A LOT AH.... HAHAHAHA
yg atas ni mukadimah jew.... hahaha

Sbnrnya... umai ni kakak yg sulung, so x de la kakak an?
mmg ah nama dah sulong,,, ish2 berbelit-belit pulak....
ceh , setakat ni mera suke BERSAHABAT ngan  kakak senior2
sbb bgi umai, diorg lebih brpengalaman la....n then best kwn ngan diorg....

dan setakat umai hidup ,alhamdulillah 15 tahun 3 bulan
(wape minggu n hari x ingat)  hehehe
umai ade bbrpa org senior yg baik ngan umai la kata kan... 
dan org2 nye semua BAIK n cute2 belaka la....
meh umai perknlkn kpd blog ni ... hahaha


1st
kak farha (mysweet cousin)
:yg ni mmg baik ngat umai sbb sllu bgi smngt suh blajo molek untill 
la PMR n masa trial hari tu syukur ah 5 A n dia pun bagi not 50 ke umai
wah! masa tu berkobar2 smngt ni..hahaha  ... thanks akak....
 dia  ni kaya ah sbb as DOKTOR at selangor (muda agi ni)

2nd
kak farah mukhlisa
(ni jupe masa drjh 5 kat ward sbb umai msuk ward MATA masa tuh)
mmg x sgka ah.. smpai skrg kekal n contact
dia n dia still ingat umai... dia baik sngt2
thanks my siSter... hahaha (skrg, akak ni praktikal kat UMT)

3rd....
kak hidayah zainuddin (KD)
dia ni senior umai kat KAIHS.. hahaha i mean KAKA
1st times, umai kongsi a big secret with her..
waaa..... masa tu mmg x caye leh kongsi sama2 sbb ye ah. KD ni kan senior umai,
so, susoh ah nk kongsi sama2 pi dia bgi semangat ke umai masa terkena
BAHANA FB baru2 ni... masa tu mmg cari org nk luah bior kurg sikit... hehehe
thanks KD


4th
kak musfirah f4
hah ! yg ni umai knl di alam maya ni , i mean di BLOG ni la...
dia baik n mesra alam.. hahaha , maaf, i mean mesra ngan umai la...
mmg x knl langsung dia ni tapi tahu dia kakak member se batch sbb dia ltk nama
ber BINTI sama, so, mmg tahu la dia ni siS ketua form umai..
entah la... spnjg jdi follower   , akak ni slalu tggl love LEtter  ke umai...* hahaha koya la plop*
waa bkn nk perasan ,pi mmg akak ni CARING la... ahaks...

ok la... setakat ni je kakak-kakak yg selalu berhubung untill NOW...
walaupun ada yg mereka semua  x de prtalian darah ngan umai,
tapi umai harap ukhwah kitaorg berkekalan n still berhubung,,,
*cewah... ayat terharu ah ni,... hahaha

wallahu'alam....


PAHALA SEBANYAK BINTANG DI LANGIT

Suatu malam Baginda Rasulullah SAW dan isterinya Sayidatina Aisyah r.ha. berdiri di depan rumahnya sambil memandang keindahan langit ciptaan Allah SWT.


Sayidatina Aisyah r.ha. bertanya kepada Rasulullah SAW, "Ya Rasulullah SAW, pahala siapakah sebanyak bintang-bintang di langit itu. Di dalam hatinya sayidatina Aisyah r.ha. menebak pahala sebanyak ini pasti pahala bapaknya.


"Pahala sebanyak ini adalah pahala sahabatku Umar (r.a.)", jawab Rasulullah SAW. Sayidatina Aisyah r.ha. terkejut, lalu ia bertanya, "ya Rasulullah SAW bagaimana dengan bapakku?".Rasulullah SAW tersenyum kepada isterinya sambil Beliau SAW berkata, ketahuilah isteriku, satu hari penghijrahan Abu bakar (r.a.) bersamaku pahalanya lebih banyak dari pahala Umar (r.a.) dan keluarganya sampai hari kiamat.
umai said : wallahu'alam

KELEBIHAN UMAT RASULULLAH S.A.W MENURUT PANDANGAN NABI ADAM A.S

Disebutkan bahawa Nabi Adam A.S telah berkata, "Sesungguhnya Allah S.W.T telah memberikan kepada umat Muhammad S.A.W empat kemuliaan yang tidak diberikan kepadaku:
1.    Taubatku hanya diterima di kota Mekah, sementara taubat umat Nabi Muhammad S.A.W diterima di sebarang tempat oleh Allah S.W.T.

2.    Pada mulanya aku berpakaian, tetapi apabila aku berbuat derhaka kepada Allah S.W.T, maka Allah S.W.T telah menjadikan aku telanjang. Umat Muhammad S.A.W membuat derhaka dengan telanjang, tetapi Allah S.W.T memberi mereka pakaian.

3.    Ketika aku telah berderhaka kepada Allah S.W.T, maka Allah S.W.T telah memisahkan aku dengan isteriku. Tetapi umat Muhammad S.A.W berbuat derhaka, Allah S.W.T tidak memisahkan isteri mereka.

4.    Memang benar aku telah derhaka kepada Allah S.W.T dalam syurga dan aku dikeluarkan dari syurga, tetapi umat Muhammad S.A.W derhaka kepada Allah akan dimasukkan ke dalam syurga apabila mereka bertaubat kepada Allah S.A.W.

*wallahu'alam*

Sunday, December 12, 2010

mencari jannah


salam 'alaik.....
cite ni bagi umai best sbb ade kait ngan diri sendiri ekpon 
dan se agi sesuai sngt utk remaja skrg ni...
tajuk : MENCARI JANNAH

Meh, umai nk cite sikit sal cite ni.... cite ni sal seorg pljr f5 yg bernama
JANNAH , seorg yg gagal dlm SPM n susah dngR ckP kakak n ibunya...

Akibat dri perbuatan nye slama tu... dia pun lari slps ambik result tu n nk 
tenangkan fikiran la katakan..pastu dia pun x balik smpai la ibunya risau sbb 
dah mlm, pun x balik umah agi... tapi kakak nya bgitau ke ibunya supaya
bagi JANNAh ni buat Pilihan n biar dia ni fikir ape silap n salah dia...
yg pasti endingnye mmg JANNAH ni sedar la salah silap dia n bertaubat
Mmg cite ni best ah sbb bnyak PENGAJARAN 
bagi remaja zaman skrg ni include ah umai....

tu je umai nk cite ttg MENCARI JANNAH ni.....
walau camne pun, kita mesti sentiasa BERTAUBAT dan
 selalu BERGANTUNG padaNYA

wallahu'alam....

+*+aktiviti MEngeMAs +*+


assalamu'alaikum.... fuh syukur sbb msih boleh 
dikasi kesempatn OKSIGEN...dan tulis BLOg ni...

Tadi,dlm kol 8.30 p.m ah higga la dlm sejam lbih...aura rajin umai mari 
menusuk kalbu n hati ni... ahak..*ngade ah plop... bior ah... 
aura ni suruh kemas brg2 khazaNAh yg
lama x diseNTUh olehKU.... *x lupa diri ni... msih mgharGAi khazaNAH ni...
sbb KHAZANAH ILMU ni la... my batch KAIHS, 
struggle habis-habisn ah dan mmg x TERLUAH n X TERKATA la ...

CEwah ! umai ni suke candID2 photo la katakan... *smbil nyelam minum air org kata
pastu candid la bbrpa kping tapi umai rse bnyok pi bior ah.. 
jnji ni kenangan PMR umai.... hahaha... ni umai serTAkan phoTO2 yg DiCAndID...

somes canDID :


kotak yg PENUH KHAZANAH EMAS ni...* ilmu spnjg FORM3



ni semua FAIL2 9 subJEk nI.... 
insyaallah result yG TERBAIK


deRETAn fail-faIL tingktn 3 
*top batch ni.*...


pAper2 DEBAran KenCANg ni... hahaha
subjek yg ade ngan umai just 7 je but umai kan ambik 9 subjek
so, coVER ngan papER yg Ade 2 la... 
dan jadilah DeRETAn  9 "A" tu....


ni umai tulis utk selepas aje NGEMAS tadi ... hahaha
walau dimana kalian berada 
"KALIAN TETAP DAIMAN
 FI QOLBI UMAI"


NI la... peneman-peneman umai sepnjg FORM 3
*mesin kira tu udah 3 tahun taU, pi still baru sbb Umai 
suka mGcantikknnya, supaya abgi AURA CeRia giTU...
*yg beg merah tu skli ngan pencilcase comey tu udah 2 tahun 
* beAR yg ala-ala cute n PINk plop gitu hadiah dri 
USTZ FAIZAL.. (tahun ni dibagi olehnya)
 brg2 ni la setia smpai ah umai exam PMR ..... kire x rosak la...


yg ini pula, buku-buku nota yg agak complete la....
tahun 2010 ,rajin la kata kan 
* jujuR ah ni, tahun ni mmg RAjin.. nk bERKAt kan*

ok ah , rasanye ni je la setakat ni... ngantuk la... 
harap2 puas sapa2 yg mnbaca n lawat blog umai....
wallahu'alam




Sunday, December 5, 2010

ANAK KECIL YG TAKUT API NERAKA

Dalam sebuah riwayat menyatakan bahawa ada seorang lelaki tua sedang berjalan-jalan di tepi sungai, sedang dia berjalan-jalan dia terpandang seorang anak kecil sedang mengambil wuduk' sambil menangis.


Apabila orang tua itu melihat anak kecil tadi menangis, dia pun berkata, "Wahai anak kecil kenapa kamu menangis?"


Maka berkata anak kecil itu, "Wahai pak cik saya telah membaca ayat al-Quran sehingga sampai kepada ayat yang berbunyi, "Yaa ayyuhal ladziina aamanuu quu anfusakum" yang bermaksud, " Wahai orang-orang yang beriman, jagalah olehmu sekalian akan dirimu." Saya menangis sebab saya takut akan dimasukkan ke dalam api neraka."


Berkata orang tua itu, "Wahai anak, janganlah kamu takut, sesungguhnya kamu terpelihara dan kamu tidak akan dimasukkan ke dalam api neraka."


Berkata anak kecil itu, "Wahai pak cik, pak cik adalah orang yang berakal, tidakkah pak cik lihat kalau orang menyalakan api maka yang pertama sekali yang mereka akan letakkan ialah ranting-ranting kayu yang kecil dahulu kemudian baru mereka letakkan yang besar. Jadi tentulah saya yang kecil ini akan dibakar dahulu sebelum dibakar orang dewasa."


Berkata orang tua itu, sambil menangis, "Sesungguh anak kecil ini lebih takut kepada neraka daripada orang yang dewasa maka bagaimanakah keadaan kami nanti?"

hem... mmg btol ah zaman skrg brdasrkn cite di atas
moga2 kita x tergolong dlm org2 yg lalai termasuk umai... insyallah

Saturday, December 4, 2010

1432 H... MUHARRAM COming !!!!

assalamu'alaikum w.b.t.
syukur dpt jugak umai nk tulis pasal ni n 
harap2 umai dpt rebut peluang yg ditunggu-tunggu ni...

Mengikut ulama besar, Syeikh Abdul Rahman Asyfuri, 14 perkara sunat diamalkan pada hari Asyura (10 Muharam). Antaranya:
  • Puasa sunat hari Asyura. Allah menjanjikan pahala laksana 1,000 kali haji, seribu umrah, seribu syahid dan diharamkan daripada neraka.
  • Menjamu orang berbuka puasa. Allah memberi pahala, seperti member! sekalian umat Islam berbuka puasa.
  • Sembahyang sunat empat rakaat. Niatnya "Sahaja aku sembahyang sunat hari Asyura empat rakaat kerana Allah Taala." Pada rakaat pertama dan kedua selepas Fatihah, baca surah Qul-huwallah 11 kali. Allah akan mengampunkan dosanya, walaupun berlarutan 50 tahun melakukannya.
  • Membaca Qulhuwallah 1,000 kali. Allah akan memandangnya dengan pandangan rahmat di akhirat.
  • Mandi sunat. Niatnya "Sahaja aku mandi sunat Asyura kerana Allah Taala." Allah memberi kesihatan yang baik dan tidak sakit berat, pada tahun itu.
  • Memakai celak. Allah menjauhkan daripada sakit mata pada tahun itu.
  • Memelihara kehormatan diri. Allah mengurniakan hidupnya sentiasa diterangi cahaya keimanan.
  • Bersedekah. Allah menjauhkannya daripada neraka sekadar jauh seekor gagak terbang tidak berhenti-henti hingga ia mati dan diberi pahalaseperti bersedekah kepada fakir miskin di dunia ini.
  • Menyapu kepala anak yatim. Allah mengurniakan sepohon di syurga bagi setiap helai rambut yang disapunya.
  • Menunjukkan orang sesat ke jalan benar. Allah memenuhkan cahaya iman dalam hati-nya.
  • Menahan marah. Allah memasukkannya ke dalam golongan orang yang reda.
  • Memuliakan fakir miskin. Allah memuliakan-nya dalam kubur.
  • Melapangkan belanja anak isteri. Allah akan melapangkan hidupnya pada tahun itu.
  • Membaca surah al-Infithaar. Jika seseorang yang ditimpa musibah seperti demam membacanya ketika mandi, Insya-Allah akan sembuh.

Insyallah.. umai akn praktikan n akn rebut ganjaran yg ALLAH 
bagi kepada umai n umat islam yg lain....
meh kita IKHLASKAN HATI DAN SELAMAT BERAMAL

tempatku mnuntut ilmu........


ni la logonye.... selama 3 tahun di sini...
bnyak kenangan manis bersma kawan-kawanku...
sweet memo with u all

harap2 kita semua yg se BACTH ni... terus gemilang walau dimana
kita semua berada... insyallah...

Wednesday, December 1, 2010

Exam Results FEver coming SoOn...


DEBARAN KENCANG !!!!!
assalamu'alaikum,syukur ke hadratNYA
dapat umai tulis utk post terbaru... sedar x sedar dah masuk bulan 12 iaitu hari ini
1 DEC 2010
tengok tarikh  di atas pun rasa debar di hati 
sbb semua pelajar T3 termasuk umai akan mengambil
keputusan PMR kami dlm masa 3 minggu dri skrg lbih kurg kalau x silap...
sepatutnya selepas sahaja peperiksaan PMR berakhir, 
kita semua kena berUSAHA lagi iaitu

BERTAWAKKAL kepada ALLAH yang 
MAHA PEMBERI REZEKI
MAHA PENGASIH
lAGI MAHA PEMURAH...

So.rakan-rakanku,umai akui kita semua hamba yg lemah 
trmsuklah UMAi sndiri jdi sementara waktu yg ada ni,
lebih kurg 3 minggu utk kita ambil result di sekolah masing2.. 
marilah kita semua melipat ganda ibadat kita dan kalau boleh
BANGUN MALAM dan memPerdengarkan BISIKAN HATI kITA 
PADA ALLAH S.W.T

sama-sama lah kita bertawakkal
      ikhlaskan hati dan selamat beramal .....


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...