status ?


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu,bukanlah aku yang terbaik dalam kalangan kamu.Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu kerana aku juga pernah melampau batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan.
[ Imam Hassan al Basri ]

Monday, October 27, 2014

muharram 1436H

andai ini permulaannya, 
maka kuatkan aku.

andai demam kifarah dosa untuk permulaan ini,
maka jadikanlah aku hamba yang bersyukur.

beruntunglah kamu mairah, 
baru permulaan dah nak selsema, batuk, dan akhir akhir ni panas kat dahi..

ampunilah ku Allah,

moga ruhul jadidah . senyum.


[credit : hamba Allah
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
duhai sahabat, isbir , aku tahu kamu kuat ! 
menangis kan memberi kita kekuatan. senyum.
[credit : baik hati]

Thursday, October 23, 2014

cukup dia yang satu,


kerna kamu memang kena sangkar , 
maka bersabarlah, moga Allah bantu kita kuatkan hati untuk menyangkar :)

[credit : insan baik ]

Bismillah.

uhuk-uhuk...
batuk eden dengan laman blog nih, ohh lamanyaaa tak di-update !

Alhamdulillah, masih sihat walau batuk sikit dan selsema.
i am happy at micet. that's it !
dan jujur la, merasa kesedihan menghadapi sem nih tanpa sahabiah satu batch agak terasa,
cukup lah minggu pertama aku menangis, yes i am. i am human, natural human.
kadang bila sedih je terus nangis.
tak de nya nak sorok tapi kali ni agak  kena berusaha kuat nak hadapi,
memacam berlaku.. perlu ke cerita disini?
 tak pe laa simpan dan lepaskan pergi .
 Allah kan ada.
akan ku simpan kenangan itu dalam jagaan Allah. 

rasa nak kongsi satu benda la pulak,
camni, nak bagitahu kat sini,
tegas dan garang ada beza tau,
tegas dalam diri perempuan adalah senjata dia,
tegas tak bermaksud perempuan tu tak peramah,

come on lahh... u can judge me, but please " taaruf " lebih sikit :)

sampai sekarang..
i still remembered what you said towards me in library !


huh sentap kejap  when si fulan tu bagitau aku ni garang, bekeng ~
wahai fulan, garang aku pun, aku buat kerja.
amanah itu aku galas selagi aku waras.
senyum :)

kadang ada hikmah tegas ini.
terima kasih si fulan kerna ingatkan aku untuk terus ber-muka garang.
at least kamu si fulan tak naik kepala, right ?

credit : [ insan baik
before that, did you know that a girl must protect herself like a rose ? ahah ! 

sejak tu, i noticed something, that what si fulan said is true.
moga Allah jaga aku walau aku banyak dosa.
harapan itu aku harap menggunung.
yes.. mati dalam husnul khotimah.
tiada yang lain.
nak kubur wangi.

cukup dia yang satu, Allah 


salam sayang,
jiwa hijau semangat merah 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...