status ?


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu,bukanlah aku yang terbaik dalam kalangan kamu.Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu kerana aku juga pernah melampau batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan.
[ Imam Hassan al Basri ]

Wednesday, July 23, 2014

CERPEN : BANGKITLAH WAHAI HATI 001

MONOLOG
PART 001
dua tiga hari ni agak bercelaru fikiran dia, bukan apa, memikirkan, adakah masih ada harapan?
kadang si dia menangis sendiri, terkenang dosa lalu, memikirkan adakah selama ni tipu semata-mata? atau memang niat lillahi?

nak teriak kuat tapi perlu ke? bukan ke itu lagi menyakitkan? bukan ke dengan cara berteriak akan buat tekak sakit? eheh...-_-"

tatkala lemah, dia sujud jua, masa tu, saat itu, air mata merembes keluar, lagi, makin laju jatuh... bersungguh-sungguh dia memohon ampun, dia sangat berharap sebelum kembali kepada fitrah nanti, dia punya suatu perubahan, tak banyak yang diharap, sikit dah memandai, dah melegakan hati. 



[ credit : hamba Allah ]


matlamat dia satu, mahu jujur dan terus thabat !
moga kembali dengan senyum .
berusaha untuk menjadi wangi

till continued :) arasso !
 

rise up !

Bismillah.
Salam'alaik,
apa khabar semuanya, ya Allah. lamanya tak post sesuatu, post yang terakhir mengenai kematian kan ? benar, sejak post yang terakhir diri ini macam kurang semangat nak buka blog dan log-in serta menembak sakan, idea ada, cuma bila nak coret tu masalah, tidak tahu mana nak mula, nak berkisar tentang apa, haishh... tarik nafas sekejap... alhamdulillah. adakah post kali ni masih sama ? harapnya tidak !
masih berbaki dalam 4 hari lagi bulan puasa, moga dapatku langsai apa yang tertangguh.

 

[ credit : hamba Allah ]

will be continued next post ! biiznillah
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...