status ?


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu,bukanlah aku yang terbaik dalam kalangan kamu.Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu kerana aku juga pernah melampau batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan.
[ Imam Hassan al Basri ]

Sunday, March 31, 2013

" Mini Giveaway Aisyah Humaira' "

 
 
deadline : 31/3/13
 
 
hari ni tamat ? tapi try je la... lama dah bersarang dalam draft .
apsal tak post awal-awal ? sebab ade masalah teknikal !...
buat kak niera dan para sponsor, mohon maaf jika menyusahkan.
JOin !


Saturday, March 30, 2013

waaaa...... ini tak mungkin berlaku !



 

"Boleh ke tak ni ? haish ini tak mungkin berlaku ! " *macam tajuk post =_=,*
"Yakin Allah tolong ! benda baik, takkan tak yakin ? so please, try dulu..... dalam kepala berfikir , dan terus berfikir , so guys should i ? yes ! u should ! hurmm otak hati jiwa bercampur menjadi satu untuk menggerap langkah seterusnya ! yakin ! niat baik , Allah tolong ! ! ! !  "
*dialog hati, fikiran, jiwa =_="
dialog negatif 
dialog positif

Alhamdulillah ! gaya penulisan ? adooooo... mungkin ini perlu ! zaman makin maju hatta manusia boleh cipta robot yang menyerupai manusia sendiri... oh ! tidakkk ! nak cipta manusia hanya Allah yang maha Pencipta termasuklah otak yang non-muslim ! ! ! jangan kita nak fikir zat Allah iaitu cara Allah cipta ! tapi kita fikir apa yang Allah cipta ! can u all get it ?








maksudnya jangan fikir macam mana Allah buat tapi kita fikir ciptaan Allah itu... sebab ilmu kita terbatas, ilmu Allah itu meluas jadi yang cerdik tu hanya pinjaman dan yang kurang cerdik tidak ada sebenarnya sebab kita umat manusia yang terbaik ! ! ! umat baginda rasulullah sallallahu'alaihiwassalam ! nak bukti ? ok, sekejap nak surf tafsir ! ! ! nah ambil lah dan baca !  *tekan sini *:

Kamu adalah umat yang terbaik yang dilahirkan untuk manusia, menyuruh kepada yang makruf, dan mencegah dari yang munkar, dan beriman kepada Allah.

(QS. Ali 'Imran : 110)



oh ! dah tersasul ke lain pula, asif ! berbalik kepada tajuk post ini, apa yang nak dirungkai ? kalau baca sekilas mesti ingat sesuatu yang menarik ! maybe ^_^ tapi kalau dua tiga kali baca tajuk , baca tajuk ye ! mesti kita akan berfikir, haish negatif betul tajuk ni, kenapa mesti negatif, be positive please ! ! ! 




dalam hiruk pikuk kota, aduhhh aisehmenn.... hiruk pikuk kota tu sekadar cetakan di wall ini saja, sejujurnya diri ini pon tiada idea, ada benda nak kongsi dan taip tapi, mungkin memerlukan masa nak refresh balik semua tu.. adoooooo.. penaip sakit ke? ohhh tidak ! alhamdulillah sihat dengan senyuman lagi.. cheewahhh ! 



konklusi :

jadi, moga post kali ini dapat mengubat jiwa dan hati pembaca walaupun sikit ! sampaikan walau satu ayat !
mohon maaf jika ada tersasul tertaip perkataan yang tidak sepatutnya ditaip ! mohon teguran jika salah !

p/s : * buat sahabat yang peka akan diri tuan blog ini, terima kasih dari ana  >_<
p/ss : *moga post ini mengubat mata sahabat yang menanti ! syukran
p/sss : * asif = maaf dalam bahasa arab !

tinta  kasih dari ,
umair





Monday, March 25, 2013

mohon pandangan ! tolong ! !

 
 
 
 
 
 
Bismillahirahmanirahim.... Alhamdulillah dapat lagi nak mengePOST !

sekadar berkongsi, serius. mohon saudara-saudara seummah, seislam sekalian,
baik muslimin mahupun muslimat ! semua hebat , diri ini baru nak menyelongkar duni luar sana ! !
doakan penaip selamat dan boleh bawa diri untuk mencapai redha Allah dan membawa imej ISLAM !
kita mulia kerana ISLAM ! remember iT !

di sini ana ingin menyebar apa yang ditemui di laman facebook, mohon beri pendapat !

Matrik
Under kerajaan - Tak perlu bayar. Siap dapat elaun lagi. (Pro)
Nak masuk susah (Contra)
Cepat tamat pengajian - Terus masuk degree. (Pro)
Subject yang compact dan pembelajaran yang laju (Contra)
Kurang praktikal (Contra)
Perlukan result yang gempak. Or else, akan di tendang. (Contra)
Matrik, korang dapat 3.5 pun belum tentu boleh pergi jauh. (Super Contra)
Lepasan Matrik tak boleh di gunakan untuk dapatkan kerja. (Contra)

Asasi / Foundation
Kalau under IPTS, kena bayar sendiri / Biasiswa. Loan or Pinjaman PTPTN dan MARA mostly not available. (Contra)
Nak masuk susah (Contra)
Cepat tamat pengajian - Terus masuk degree. (Pro)
Kurang praktikal (Contra)
Perlukan result yang gempak. Or else, akan di tendang. (Contra)
Kalau lulus, tempat / course (kos) untuk degree lebih terjamin berbanding Matrik. (Pro)
Sijil Asasi / Foundation tak boleh digunakan untuk dapatkan kerja. (Contra)

Diploma
Masa pembelajaran yang panjang - Mostly 3 hingga 4 tahun. Tapi sambung degree dengan hanya 2 tahun. (Not so contra)
Lebih praktikal dari Asasi dan Matrik dan Form 6 etc. (Pro)
Lebih peluang kerja - Matrik + Ijazah vs Diploma + Ijazah, Diploma + Ijazah akan menang. (Pro)
Ilmu lebih banyak dari Asasi dan Matrik - Diploma, kadang-kadang minor course lagi banyak dari major. (Pro)
Pembelajaran lebih relax. (Pro)
Mungkin melekakan. (Contra)
Diploma boleh di gunakan untuk dapatkan pekerjaan tak seperti Matrik dan Asasi.

Tahmidi (USIM)
Ini yang orang paling tak tahu maksudnya. Aku pun tak berapa tahu. Tapi apa yang aku tahu, ianya sama macam matrikulasi dan asasi. Tapi khas untuk lepasan sekolah agama sahaja mungkin.
Perlu power bahasa arab.

Form 6
Tempoh pengajian yang singkat (Pro)
Pembelajaran yang sukar, cepat dan compact. (Contra)
Korang score 4 flat dalam kelas aliran sains, sure korang boleh masuk apa course sains yang korang nak. (Super Pro)
Nak fly ke mana-mana pun tak der hal bila result 3.5 science stream. MARA sure sayang korang. (Super Pro)
STPM adalah peperiksaan yang paling sukar di asia. (Pro? Contra?)
STPM candidates akan sentiasa di dahului berbanding Matrik. (Pro)
STPM science stream, korang dapat pointer dalam 2.75 pun korang mungkin dah boleh kalahkan matrik yang pointer 3.2-3.4 (Pro).

p/s : kalau form 5 spm 2012 pon boleh bagi pendapat ! mohon .
p/ss : ini dikira diskusi juga ^_^

Saturday, March 23, 2013

public but for me ! read it !

Assalamualaikum...
Bismillahirahmanirahim...
dah dua hari berlalu, sekejap je masa, khamis, 21 mac 2013 dah sejarah ! ! sejarah untuk diri ini dan sahabat-sahabat spm ^_^ i must be strong ! try be strong ! dan muhasabah balik, mesti ada yang tak kena ni, dan memang ada, berbalik kepada Allah semula sebab ujian dari Allah dan diri kita pun Allah yang cipta ! jadi konklusi, Allah tahu yang terbaik untuk kita so, layan gambar di bawah,














that all, SPM is history 
history make me want revenged ! ! !


 # mabruk = tahniah kepada semua calon SPM 2012 #

buat pembaca blog ini, cukuplah doakan penaip senyap ini,
tabah dan kuat untuk berusaha !
yakin dengan janji Allah ! spread ISLAM with you # me and us !#
Kamu adalah umat yang terbaik yang dilahirkan untuk manusia, menyuruh kepada yang makruf, dan mencegah dari yang munkar, dan beriman kepada Allah.

(QS. Ali 'Imran : 110)










eX- sPm 2012... ^_^

   
senja akan berlalu dengan malam menjelma dan bumi akan berputar dan siang akan menyinari dengan cahaya matahari panas dan menghangatkan ...

shine your way !

Alhamdulillah... saya lulus dengan cemerlang ! !
baca molek tu, LULUS ! ! !

jadi, rezeki Allah tu melata dan banyak atas muka bumi ini,
jangan give-up ! kita bangkit kembali !
shine ! yes we will be shineeeeeeeeeee.....
shine your way !
p/s : nak kongsi dekat blog apa yang diri ini rasai.. tapi sebagai pengajaran dan kisah itu menjadi pembakar semangat ana untuk berubah ! berubah ? berubah dan berusaha !
p/ss : diri ini kena " be strong" for ? for my beloved parents ! bila anak kuat ! mak ayah mesti lega !
tak nak sedih-sedih.. masa masih panjang dan Allah uji sebab sayangkan HambaNYA !
firman Allah : Allah tidak akan menguji hambanyaa melainkan kesanggupannya !
termaktub yang Allah uji memang kuat ! ! be strong ! be positive ! revenged ! ! !

Segmen Sabtu by Pn.Qalesyha & Emas Putih


Assalamualaikum




Alhamdulillah ! jom join segmen... semarakkan dunia blog , mungkin ? ? ^_^

tekan  > sini < deadline : 24 MAC 2013 # 11.59 PM

Monday, March 18, 2013

CerPen : lega ~ enti dan ana

 
 
assalamualaikum !
  

Alhamdulillah ! Lega ! !  aik? result tak keluar dah lega ?  ? mana ada ! ! ni tak ada kaitan dengan keputusan SPM =)  jom baca kisah enti dan ana ! ! moga cerita ini memberi manfaat bersama ! !

suatu petang yang damai, enti bertemu dengan ana, lama merancang.. lama ber'chatting' di laman terkemuka itu,Facebook... akhirnya Allah aturkan kami berjumpa ! dia lain, lain sangat-sangat ! ! ! mungkin lama tak berjumpa jadi lain dari biasa yang dulu 5 tahun bersama.... dirinya tegas tapi lembut... mula-mula kenal macam, haish ! bekengnya, garangnya tapi itu mula-mula sekarang, lama-lama =) oh ye ! suatu hari....





 Part 1 # enti dan ana #

Masa itu dalam lebih kurang sebelum zohor,nampak enti dalam kelam kabut, macam ada nak selesaikan sesuatu, ana terus menggerakkan kaki, kepingin nak tahu, enti tu macam memerlukan seseorang tapi mungkin enti malu nak meminta, jadi ana menawarkan diri dengan bertanya :
"enti ! kenapa ni ? nak ke mana ? ana boleh aje nak ikut =) dalam hati memang nak ikut sebab mana tahu selepas ni dah tak ada ruang untuk ana mengenali dia ^_^" 

dia sebenarnya nak ke pejabat untuk menguruskan sesuatu urusan tapi segan sebab dia seorang je muslimah, dekat pejabat tu suasananya muslimin kebanyakkan, tanpa dia sempat bertanya, ana pun terus berkata :
nak ikut enti ! nak teman, jom minta izin dengan amirah kita !
oh ye ! sebagai adab, kita sebagai pekerja yang mempunyai ketua, jadi kena minta izinlah ! baru erat hubungan antara pekerja dan ketua ! ! #sedikit petua untuk mendapat keberkatan melakukan kerja ^_^ #

akhirnya, ketua ana memahami dan mengizinkan enti dan ana pergi ! Alhamdulillah ! dapat lampu hijau ! apa lagi terus laju je kaki-kaki kami memakai capal masing-masing,bukan gaduh nak sampai kat pejabat tu tapi kami ada destinasi dan kerja yang belum beres sebenarnya jadi sedaya upaya kami hayunkan kaki ke sana !

bersyukur ! di bawah cahaya mentari yang terik ! kami sampai, tak lama, sekejap je sebab jarak pejabat dengan tempat kami tadi tak jauh, berlalulah kami dengan sabar ke pejabat tersebut, alhamdulillah, Allah permudah urusan enti tadi, sampai je, terus puan yang bertugas tu panggil enti dan masuklah dia ke dalam pejabatnya ! agak selesa di dalam pejabat tu, aircond, sejuk, semua baru.. dulu tak macam ini =)
semakin maju tempat ini ! tahun depan macam mana pula ? ?  dalam hati ana sementara menunggu enti berurusan di dalam bilik puan tersebut, ohhh.. ana tunggu di luar bilik sebab tak ada kerusi nak duduk lagipun enti tengah menyelesaikan masalahnya jadi baik ana tunggu diluar . dialog hati ana :
" wahhh ! besar juga pejabat ini, dulu tak ada semua ni, sekarang dah maju, siap ade bilik rehat, set meja dan kerusi lagi ^_^ memang maju, rezeki Allah bagi ! ! "
 tiba-tiba, tuan HEM menyapa ana yang sedang berdialog sendiri , :
"ada apa-apa yang nak tambah ? semua ok ? kalau ada baik bagitahu sekarang ! aduhh ! tuan, ana ni mana tahu bab-bab tambah-menambah, tu la tak ambil tahu sangat, kang tak tahu nak jawab apa... diam... lama tu dapat satu idea, enti ! nak tambah apa-apa tak? tuan tanya ni.. #dalam hati, ya Allah, permudahlah kami ! # "
satu kesalahan ana : tak ambil tahu semua perkara yang dirancang ! iktibar, selepas ini ke tahu semua atau erti kata lain kena tahu dari A sampai Z !


part 2 # enti dan ana #

alhamdulillah ! enti pandai menambah dan akhirnya keluarlah cerita pasal air mineral =)
akhirnya dapatlah rezeki ! sekotak air mineral, mabruk enti ! usai enti siap dengan jayanya ! kami pun bergerak hendak meninggalkan pejabat ! tapi dalam hati ana, aduhh... kena angkat sekotak air mineral ? ?
ana minta cadangan dari enti : "enti ! nak minta tolong muslimin angkat ? panas ni. berat pula tu.."
tiba-tiba, enti jawab tak apa, kita boleh ! ! ! Allah ! sahabat ana memang yakin! lalu ana angkat keluar dari pejabat dengan kudrat yang ada sebagai muslimah ^_~.... sambil berjalan tu, ana bertanya pada enti, macam mana urusan tadi ? ok? beres ? Alhamdulillah, enti jawab, beres !


Berlalulah enti dan ana ke destionasi kami yang tergendala sebentar tadi , kami menuju secepat mungkin untuk bekerja, almaklumlah kami bekerja ada ketua ! jadi kena cepat-cepat sampai ke sana, tiba-tiba dalam perjalanan tu, enti pun bersuara, meh ana bawa kotak ni ! haishh, takpe lah ana bawa ! nak sampai dah ni..enti tetap berkeras nak bawa ! ini dialog kami :

meh ah, kekgi enti sakit kang, enti kang lelah ! ! !
adoiii ! ! angkat kotak mana ada dapat lelah tu semua.. 
mari la ana bawa, meh la ! #berharap muka enti merayu !#
enti
ana 

jadi, ana pun bagilah kotak tu dan enti yang bawa ! ana tetiba terfikir dalam hati , ya Allah ! baiknya sahabat ana, caring ! sayang ! ye ! sayang sahabat lagi sweet dari "couple" jujur, ana tak pernah merasai alam "couple" dan seangkatan dengannya dan mohon Allah jaga diri ana dan kaum hawa yang lain ! dan akhirnya ana merasai nikmat kasih sayang sahabat ! lillahita'ala ! biiznillah ! uhibbukifillah ! ana memang memaksudkannya *mendalam !*


Alhamdulillah ! kami sampai dan berjumpa dengan sahabat-sahabat yang sedang bekerja dengan senyuman mekar, mungkin kerana urusan kami selesai dan dapat menolong sahabat-sahabat kami dan mungkin juga sebab dapat air mineral sekotak ! ! seronok ! terasa saat tu taknak berpisah ! mahu masa berhenti dan sentiasa bersama, aduhh ! ! jauh dah ana tersasar ! kerja, kerja .. kerja...jadikanlah kerja kamu ini ibadah ! in shaa Allah, ganjaran yang tak disangka-sangka akan datang dari Allah iaitu Maha Pemberi Rezeki !

Konklusi :

 
seiring sehaluan !

inilah saat indah enti dan ana ! moga kita dapat bekerja lagi untuk agama ! moga Allah redha kaki-kaki kita melangkah dalam menjadi rantai perjuangan kekasih Allah, sollu'ala nabi ! ! !


lega~ enti dan ana

 hak cipta ingatan umair !
moga dapat pengajaran dari cerita ini,
"lega ~ enti dan ana"
 









Friday, March 15, 2013

kita berakal ? alhamdulillah, tapi...

 Assalamualaikum ! ! !
 
 
 

Maksud firman Allah :
Sesungguhnya pada kejadian langit dan bumi, dan pada pertukaran malam dan siang, ada tanda-tanda (kekuasaan, kebijaksanaan, dan keluasan rahmat Allah) bagi orang-orang yang berakal

sambungan ayat :



Maksud firman Allah :

(Iaitu) orang-orang yang menyebut dan mengingati Allah semasa mereka berdiri dan duduk dan semasa mereka berbaring mengiring, dan mereka pula memikirkan tentang kejadian langit dan bumi (sambil berkata): "Wahai Tuhan kami! Tidaklah Engkau menjadikan benda-benda ini dengan sia-sia, Maha Suci Engkau, maka peliharalah kami dari azab neraka.

Bismillahirahmanirrahim... Alhamdulillah ! ! bersyukur kita ada akal tapi....
 
Dalam kalam Allah ini termaktub maksud "orang yang berakal" iaitu :
  • orang-orang yang menyebut dan mengingati Allah semasa mereka berdiri dan duduk
  • dan semasa mereka berbaring
# sabar ! baca ayat al-quran ini, jangan mengeluh lagi =) #


 
Allah ! Allah ! ini maksud orang yang berakal ! sejujurnya kita memang Hamba yang lemah lagi Hina tapi itu bukan penghalang kepada diri kita dan ana sendiri untuk berusaha melakukan kebaikan dan beramal secara beransur-ansur atau erti kata lain, paksa diri buat sesuatu kebaikan atau amalan, dengan izin Allah kita akan berterusan melakukannya, yakin ! ! ! Allah akan tolong kita ! ! ! dengan itu kita akan dapat merealisasikan maksud orang yang berakal dalam kalamullah ini ,dan allah tidak akan sia-sia usaha kita, hambanya ^_^ 
 # sabar ! baca ayat al-quran ini, jangan mengeluh lagi =) #

maksud firman Allah surah Ali Imran ayat 195 :

 Maka Tuhan mereka perkenankan doa mereka (dengan firmanNya): "Sesungguhnya Aku tidak akan sia-siakan amal orang-orang yang beramal dari kalangan kamu, sama ada lelaki atau perempuan, - (kerana) setengah kamu (adalah keturunan) dari setengahnya yang lain, maka orang-orang yang berhijrah (kerana menyelamatkan ugamanya), dan yang diusir keluar dari tempat tinggalnya, dan juga yang disakiti (dengan berbagai-bagai gangguan) kerana menjalankan ugamaKu, dan yang berperang (untuk mempertahankan (Islam), dan yang terbunuh (gugur Syahid dalam perang Sabil) - sesungguhnya Aku akan hapuskan kesalahan-kesalahan mereka, dan sesungguhnya Aku akan masukkan mereka ke dalam Syurga yang mengalir di bawahnya beberapa sungai, sebagai pahala dari sisi Allah. Dan di sisi Allah jualah pahala yang sebaik-baiknya (bagi mereka yang beramal salih".

Kesimpulan
Bersyukurlah kita dengan nikmat ini ! nikmat yang Allah makhtubkan dalam Al-quran yang Allah tak akan sia-siakan amal orang-orang yang beramal ! ! ! maka bersyukurlah kita dengan nikmat ini !

 
Maka yang mana satu di antara nikmat-nikmat Tuhan kamu, yang kamu hendak dustakan (wahai umat manusia dan jin)? 

 firman Allah : ayat 13 surah Ar-Rahman

wallahu'alam

p/s : sekadar post apa yang ditaddabur dengan kefahaman ana sendiri, dari tafsir al-quran
p/ss : moga manfaat untuk mengisi hati-hati kita yang dahagakan tazkiyyah ^_^
p/sss : jika salah, mohon perbetul ! sesungguhnya penaip juga seorang HAMBA ! !




   

Sunday, March 10, 2013

perjalanan ini ibarat naik bas? why? baca !

 
Bismillahirahmanirahim, Alhamdulillah.. bersyukur masih diberi peluang untuk menyampaikan walau satu ayat, Allahumma yassir wala tu 'assir... maksudnya = ya Allah permudahkan dan jangan susahkan.
apa yang penaip nak bagitahu ni? tak faham ? sabar ! isbir ! bertenang, pejam mata dan buka mata perlahan =) jom baca kisah ini,






kenapa dengan bas? suatu hari si gadis berbaju purple mahu sangat naik bas tapi ditegah oleh ibubapa yang sangat menyayanginya... ingat tu ! sangat sayang ... suatu hari si gadis nak balik rumah, lalu dia menghantar mesej kepada ayahnya,dalam hati si gadis mahu sangat belajar naik bas dan berharap ayahnya izinkan.. tiba-tiba, mesej daripada ayahnya : 'naik bas, ayah tunggu kat stesen bas '









si gadis yang baca terkejut dan berasa berdebar pula, mana taknya, dulu minta izin tak bagi tapi sekarang boleh ?  si gadis resah dan berharap semoga perjalanan dia Allah permudah ! ya ! Allah maha mendengar hanbanya, usai solat asar si gadis terus terusan berdoa agar Allah permudah urusannya, jujur si gadis sangat takut sebab pertama kali dan bersendirian. tapi si gadis tetap ingat , perjuangan bukan mudah jadi kena hadapi dengan sabar dan yakin diri kita boleh ! ! ! lalu berangkatlah si gadis tersebut dengan macam-macam berkemungkinan, lalu dalam bas untuk menenangkan hati si gadis tersebut baca al-mathurat yang dirakamnya sendiri melalui alat selularnya iaitu 'handphone', oh ye ! sekarang teknologi sangat canggih jadi kalau tak bawa buku al-mathurat, boleh dengar rakaman suara kita.
 

“Dengan mengingati Allah, hati akan menjadi tenang”. (Surah Al-Ra’d 13:28)
 nah ! terbukti dengan firman Allah ini, memang si gadis merasai ketenangan dan rasa debaran naik bas bersendirian terbang berlalu,terasa seakan-akan ada yang melindungi ! ! jujur ini yang dirasai.alhamdulillah ! Allah makhbul dengan memberi ketenangan.Lalu si gadis terfikir hidup ini macam naik bas.




konklusinya,
Hidup kita ada matlamat, macam cerita si gadis ni, matlamat dia nak pulang ke rumah. jadi dia akan berusaha untuk naik bas walaupun dia tak tahu apa kan berlaku, samada dia naik bas atau terlepas bas, jom kita kaitkan dengan hidup kita, ye ! hidup sebagai seorang muslim, hidup kita ni satu perjuangan, jadi natijahnya kita tak tahu tapi kita boleh berusaha untuk mendapat natijah yang baik,iaitu redha daripada Allah.




wallahu'alam

p/s : ana merindui 4 hari 3 malam yang lalu.. kita semua bercinta kerana Allah, uhibbukifillah ! !

Wednesday, March 6, 2013

tips berdoa ! ! ! #

 
 
 
Bismillahirahmanirahim.... Alhamdulillah.... 
moga esok dipermudah hingga sabtu..
 
2 days 2 weekss....
 
allahumma yassir ! ! !

Monday, March 4, 2013

qoutes#yaumul isnaini


 
 
 Bismillahirahmanirrahim... aktiviti biasa...
 buka mozilla -> taip facebook -> log in -> buka group yang biasa dilawati....
jumpa la.. status sahabat ! ! tetiba....
 
 sedebuk jatuh...
#bukan badan tuan blog ni jatuh, tapi hati tuan nih rasa jatuh =) #
Allah ! ! ! aku camna ?
 

 
wallahu'alam..
 
p/s : yang baik kita ambil, amalkan... yang buruk kita berusaha elak dan jangan DEKAT ! ! !
p/ss : debaran makin terasa 2 weeks coming soon... doakan tuan blog tenang ambil result =.=""

Sunday, March 3, 2013

qouteS#yauMul ahad

Bismillahirahmanirahim... Alhamdulillah.... Assalamualaikum....
buat masa ni ini sahaja yang dapat di post...
moga manfaat ! ! ! hayatilah dengan lensa hatimu.. 
jom gunakan nikmat mata dan hati itu ke arah yang baik
 
 
sumber : here
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
wallahu'alam
p/s : moga manfaat dengan membaca gambar di atas =)
p/ss : sedap jugak jika makan kek pelangi =)
p/sss : tertanya.. betul ke jordanians mari lawat blog ana ? ? - - > segan ! !
 curious... if true, please leave your sweet smile here ....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...