status ?


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu,bukanlah aku yang terbaik dalam kalangan kamu.Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu kerana aku juga pernah melampau batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan.
[ Imam Hassan al Basri ]

Tuesday, May 31, 2011

kurma is date

assalamu'alaikum.....

malam ni post singkat pasal ilmu baru yang baruku temui...
iaitu :

* tekan pic atas ni untuk besarkannya..*

konklusinya... kurma in english is date .....

wallahu'alam

Monday, May 30, 2011

2 weekS...what?when?- concentrate tO......?






Assalam buat yang mengikuti jejak aq.....Fuh... 3 hari berlalu begitu sahaja.. pergi takkan kembali dan tak boleh diundur... betol la kata pepatah masa ibarat pedang.... yang akan memotong kita jika tidak pandai memanfaatkannya.... hurm.. satu keluhan di hati aq... entah la.... cuti-cuti ni... mesti kerja homeworks berlambak.. sapa kata tak ada tuh, penipu la an... sedangkan yang sekolah harian ada , ni ke aq yang duk asrama.. begitula lumrah seorang pelajar yang diAMANAHkan untuk belajar bersungguh -sungguh...
walau macam mana pun aq tak boleh salahkan sesiapa sebab aq sendiri yang malas bergerak tangan ni...
hurm.. tadi petang borak dengan abah masa makan tengah hari bersama-sama.... camni la :

abah: kak yang x de homeworks ke?
aq : ada bah............tapi..............
abah: dah bila nk start? jangan tangguh, nanti nak jalan - jalan susah....
* jalan-jalan tuh mksdnya pi holiday la....
aq : ok ah abah, esok , insyaallah kak yang start buat semua.....

kesimpulannya, ayah aq sangat prihatin suruh siapkan kerja, aq? hurm... besar harapan seorang ayah nak tengok anak diaorang berjaya..... sedih mengenangkan kembali memo yang terjadi....
hurm.... disebabkan aq kasihkan ayahku... esok .... Fb just malam jeh tu pun before sleeping beauty la... 
pastu blogging nih tinggal sekejap.... untuk aq siapkan homeworks yang asyik memanggil untukku sentuh...
ok...ok... panjang la pulak post kali nih... xpe la... nanti tak boleh nk up to date sesangat.... lepas nih 
concentrate to HOMEWORKS !!!!!

Siapa nak cemerlang , dia kena berkorban..... YUP.... korBan masa untuk semua yang menjadi hobi ini...
tapi hobi tolong ibu bapa, dialu-alukan tau.... remember ! dengan belajar sebenarnya kita dikira menolong ibu bapa kita sebab menolong menggembirakan mereka.... serius ! tak tipu sikit pun..... ok.....end  

wallahu'alam

* kalau x silap, minggu nih rancang nak pi langkawi, so... as spirit in my heart ! i want to settle my homeworks   
   half of them or more..more...
* pesanan buat yang join homeworks masing-masing... congrat to all of You.....
* buat kak firah.... i wait your new post dear ! about aredletter of you siS !


Friday, May 27, 2011

blog-inG siAP =]


assalam to all readers...
yuhuu.....  alhamdulillah.... siap blog nih selepas pening-pening lalat buat semua nih...
ingat tak jadi dah..... fuhhhh.. semalam pun dah ke arah ke fed up ..


tapi dengan semangat yang kuat, so.jadilah blog yang boleh la 
membuatkan hati saya berbunga kembali.......

tapi tak puas sebab  tak sempat nak post something special ....
insyaallah... nanti punya masa yang saya luangkan... ada la post itu...
hehehehe

hurm....  holiday package pun sedang memanggil tu....
xpe2... saya akan siapkan nya sebelum 3 hari buka sekolah.....

then.... abah saya plan nak pi cuti sekeluarga kat tempat yang sangat famous la 
masa cuti sekolah ni iaitu di sini


tekalah ini dimana? where it? yup ! langkawi....

... tapi tak tahu pula tarikhnya bila maybe minggu ini jua 
sebelum akhi saya yang kedua tu pulang ke UIA PJ...
mudah-mudahan jadi plan ini... jauh disudut hati saya mahu ke sana.... 
*macam klasik je ayat tadi*

pastu nak cite
 sal kawan umai yang dah selamat diijab kabul iaitu wan nur with khairul ..


*bukan pic kawan umai ni* just sbgai contoh..

selamat ke atas kamu dan dia...
BARAKALLAH, umai ucapkan..... 
fuhhh... dah besar tanggungjawab kawan umai nih...
walau macam mana pun, allah adalah terbaik perancang umatnya 
dan sesungguhnya allah maha mengetahui

pastu apa lagi yup.... a'ah pasal 
exam umai yg selama 3 minggu....
syukur selamat sepanjang exam tu.... pastu ada la sakit-sakit sikit sebab
tidur lambat n mata pun sembab... waaa


sembab sebab tidur lambat bukan nangiS tau... x pe demi nak cemerlang korban sikit je ni...

hurm... setakat ni jeh 

wallahu'alam


renOvate


assalam...
semoga kita semua dirahmati rahmatNYA...

waa.... blog umai dalam proses nak diperbaharui....
tunggu je lah, camna jadi nya.... macam x teratur agi....  
 maaf buat yang singgah kat sini...

* terima kasih yang datang singgah sini...

Saturday, May 14, 2011

perGI jua

assalam buat semua yang membaca...
up date sekejap saja....


pukul 6 .58 pm pada khamis yg lalu, nenek saya dah kembali ke rahmatullah..

AL-FATIHAH buat arwah...

wallahu'alam

Sunday, May 1, 2011


assalam buat sesiapa yang menjejaki pasal saya..
semoga allah memberkahi kita semua... amin...

fuhh... next week, exam coming... huh !
i hope i can get better,better and much better than OTI1
hum.... harapan yang sangat tinggi buat diri ini..

can i get iT? can i?
people don't know because it's all about me and only I can do it....
UMAI !!!! trust yourself.... trust your confident....
oucH...oucH.... i never put my confident highly ......

I can't =(

whatever ...... 
i must STUDY to make miracle happens...

insya-ALLAH

wallahu'alam....

*buat kawan-kawan yang exam juga, ALLAHYUBARIKKUM...
selamat ke atas kalian....
*buat kak yg cute.... selamat ke atas akak.... dan teruskan tenangkan diri..
umai yakin kak firah bisa sih.... still younG=]


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...