status ?


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu,bukanlah aku yang terbaik dalam kalangan kamu.Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu kerana aku juga pernah melampau batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan.
[ Imam Hassan al Basri ]

Saturday, September 3, 2011

salam syawal

Salam'alaik.... alhamdulillah allah masih memberi saya peluang untuk bernafas namun disebalik ketenangan ada kesusahan walaupun sedikit ..... sinus attacked me just now.... moga-moga allah mengampunkan dosa-dosa kecilku....  hurm berbalik kepada tajuk..... syukur masih diberi kesempatan untuk menikmati aidilfitri ini.... bersama sepupu-sepupu dan semua sanak saudara..... lokasi saya ialah 
BAGAN DATOH, PERAK..=]  

jom.... layan gambar-gambar dibawah.......


sesudah mengelap semua bekas kuih..... 
seronok sebab dibantu dengan 
assistant yang comel-comel


assistant yang pertama.... sepupuku yang paling kecil
amirah zahidah
masa photo candid GIGI BERSIH.....
honestly , her tooth totally white.... hehehehe


ni adik perempuan saya
nur fatihah umairah


ni assistant saya yang kedua tau... 
kakak kepada assistant pertama  
aqilah zahirah


ni la.... yang comelnya..... pintar tau...
baru setahun lapan bulan tapi petah bercakap dan tak mudah menangis...
suka-suka....=]


lagi comel.....* seksi sikit tau.... hehehehe... tak pe sebab kecil lagi*


kakak yang banyak songeh dan petah berkata-kata
*adik dan kakak sama saja*


masa main bunga api...... aqilah ni takut tapi nak main jugak..=]



lebuh raya baru..... kalau tak silap dalam dun TEPOH..
dekat dengan rumah just take 30 minutes....



me....
* dalam perjalanan balik ke kuala terengganu..=[  *
sedih sebab cepat masa berlalu .... dah balik rumah dah.... 
nak duduk kampung.... best !!!
p/s : sempat pula duk candid.... hahahaha.... bosan...




macam biasa bila dah bosan ber " candid " dalam kereta jadi la !!!!


me n my mum....
* amacam .... ada macam adik dengan kakak x? *
kalau kakak mestilah saya an.... hurm...
always like that !!!
hurm kat sana jupa dengan sepupu ibu pastu dia cakap camni :

sepupu ibu : aloooo.... meh..meh..meh....
saya : * yang sedang mendengar pun balaslah dengan selamba...*
         apa yang meh..meh..meh..????
sepupu saya ,kak an : dia bagitau sama la muka kamu dengan ibu....
saya : owwwwwwwww..... alo memang ah nama dah anak MAK JU....
         mestilah sama....tak kan lain kut??? 
         my dad said my face not same with my mum 
         but my little sister yess !!! * i don't mind about that ....*
         *macam-macam*



AHMAD ILMAM
ni adik saya yang banyak "akal"
masa kat kampung happy sesanagat tapi bila dalam kereta nak balik KT
camni la dia....* budak kecil pun faham an??? * 

 conclude about my syawal :

there, i was staying around 5 days... starting from sunday until thursday...
from my house...around seven o'clock leave from my home.... 
alhamdulillah.... arrived at my village on 6.30 p.m.
there... already have family of pak hisyam and pak man only.... 
next day.. family of mak etah ... hooray... i have friend to do some dishwashers...hehehe
then... tomorrow we celebrate syawal...only 4 family in 1st day and others (3 family)
on 2nd day arrived at my opah s' house.... there like usually.... play some fireworks with my cousins
happy.... with all "celoteh si kecil " such as amirah, aqilah ,ilmam and all my cousins =]
on thursday.. on the way to BANGI....send my second brother, imran
 to my aunty's house... because my aunty send him to UIA,PJ on sunday / 04 sptember 2011
so, before home... stay in BANGI.... release our tired...
in FRIDAY day
then around eight o'clock, my dad starts driving until end of KARAKs' highway
then my first brother take over as driver till TEMERLOH s' highway....
around five o'clock.... HOME SWEET HOME .. that's all about my syawal...

p/s :
please ignore all my bad grammar... i know about that... 
but if someone want to teach me and help me ... i will said :
WELCOME MY PLEASURE !!!!! i need more..more...more learn and brave to TRY...
with TRY.. i know WHO I AM........
that's all.....

wallahu'alam....



1 comment:

~FDM~ said...

waaa...best r duk kat kmpg..huhu
prjlnn pon best
jeles jeles.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...