status ?


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu,bukanlah aku yang terbaik dalam kalangan kamu.Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu kerana aku juga pernah melampau batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan.
[ Imam Hassan al Basri ]

Monday, May 30, 2011

2 weekS...what?when?- concentrate tO......?






Assalam buat yang mengikuti jejak aq.....Fuh... 3 hari berlalu begitu sahaja.. pergi takkan kembali dan tak boleh diundur... betol la kata pepatah masa ibarat pedang.... yang akan memotong kita jika tidak pandai memanfaatkannya.... hurm.. satu keluhan di hati aq... entah la.... cuti-cuti ni... mesti kerja homeworks berlambak.. sapa kata tak ada tuh, penipu la an... sedangkan yang sekolah harian ada , ni ke aq yang duk asrama.. begitula lumrah seorang pelajar yang diAMANAHkan untuk belajar bersungguh -sungguh...
walau macam mana pun aq tak boleh salahkan sesiapa sebab aq sendiri yang malas bergerak tangan ni...
hurm.. tadi petang borak dengan abah masa makan tengah hari bersama-sama.... camni la :

abah: kak yang x de homeworks ke?
aq : ada bah............tapi..............
abah: dah bila nk start? jangan tangguh, nanti nak jalan - jalan susah....
* jalan-jalan tuh mksdnya pi holiday la....
aq : ok ah abah, esok , insyaallah kak yang start buat semua.....

kesimpulannya, ayah aq sangat prihatin suruh siapkan kerja, aq? hurm... besar harapan seorang ayah nak tengok anak diaorang berjaya..... sedih mengenangkan kembali memo yang terjadi....
hurm.... disebabkan aq kasihkan ayahku... esok .... Fb just malam jeh tu pun before sleeping beauty la... 
pastu blogging nih tinggal sekejap.... untuk aq siapkan homeworks yang asyik memanggil untukku sentuh...
ok...ok... panjang la pulak post kali nih... xpe la... nanti tak boleh nk up to date sesangat.... lepas nih 
concentrate to HOMEWORKS !!!!!

Siapa nak cemerlang , dia kena berkorban..... YUP.... korBan masa untuk semua yang menjadi hobi ini...
tapi hobi tolong ibu bapa, dialu-alukan tau.... remember ! dengan belajar sebenarnya kita dikira menolong ibu bapa kita sebab menolong menggembirakan mereka.... serius ! tak tipu sikit pun..... ok.....end  

wallahu'alam

* kalau x silap, minggu nih rancang nak pi langkawi, so... as spirit in my heart ! i want to settle my homeworks   
   half of them or more..more...
* pesanan buat yang join homeworks masing-masing... congrat to all of You.....
* buat kak firah.... i wait your new post dear ! about aredletter of you siS !


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...