status ?


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu,bukanlah aku yang terbaik dalam kalangan kamu.Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu kerana aku juga pernah melampau batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan.
[ Imam Hassan al Basri ]

Friday, August 17, 2012

3 minggu 5 hari ...


assalam semua... kembali ana untuk teruskan menyenarai peristiwa tersebut...

macam hebat je.... takde yang hebat tentang peristiwa tersebut.. yang berharga mestilah pengalaman menguruskannya..... let's goo..

# misi duk asrama lama sebelum balik dah plan awal2 apa yang buat kata asrama selama duk disana... musafir la katakan : nak keluar outing nge kawan2 kalau ada kesempatan... i mean bazar then nak beli tudung labuh untuk raya dan selamanya... hurmmm.... semua tu tak jdi..... it's ok..... hurm.... hati dah mula resah tudung apa nak pakai masa raya nanti dalam hati "takkan pakai yang 45 inci ..tidak ! nak kuat kena terus pakai yang labuh2 tu tapi macammana ni... ya allah tolong hambamu ini... sedih sebab tak dapat beli tudung labuh hurmm"... lau ikutkan nak pakai jilbab je senang..tapi. kang kat kg tu ramai sepupu yang weird pula ... soo... decisionnya
beranikan diri hati pi mintak ibu ana beli... mula2 cam kekok jugak sebab selama ini ana yang beli sendiri... then allah permudah urusan ana... then ibu ana belikan then labuh.... thanks mom..... alhamdulilllah lega seleganya..... allah kabulkan jugak doa ana....

#pastu pengalaman ini pula..... hurmmm maaf sesangat... mata dah mintak hak tuk tidooo... tapi ana bagi point saja..... maaf sesangat....

1. ada sambutan nuzul quran
ana dengan sahabat.... 
semasa forum dengan senior-senior hebat...

majlis berbuka puasa beramai-ramai..
iftar jamaie..

tenaga kerja mujahid

menunya...

then rabu baru ni yg lalu....
 majlis khatam quran untuk semua pelajar tapi menyambut f5 yang akan keluar dari smkaka nanti....

mohon allah permudahkan urusan guru2-guru kami yang susah payah 
menyiapkan majlis ini untuk kami f5.... amin

then bergambar last selama 5 tahun di bumi barakah kini...


alhamdulillah..... habis berkongsi disini...

p/s : mohon agar allah kuatkan hati ini kembali ke alam fitrah... amin....
p/ss: selamat kembali kepada fitrah.... aidilfitri... maaf ana mohon sesiapa yang kenal dgn diri ini...

uhibbuki fillah... haiyya jihad....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...