status ?


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu,bukanlah aku yang terbaik dalam kalangan kamu.Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu kerana aku juga pernah melampau batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan.
[ Imam Hassan al Basri ]

Friday, December 27, 2013

Khabar berita (^___^")

Sekarang masa menelaah,
oyeahhh.. musim " study week ". katanya :)

dimana mahuku mula, disini, disitu atau disana ? okeh, kita mulakan dengan bismillah :) kan comey camtu....

Basmallah.
Sekarang, curi masa update blog, tahu sepatutnya bukan sekarang tapi mata meminta haknya, sepatutnya aku akur tapi tapi tak boleh, biar susah sekarang, dalam planning, diri ini nak rehat malam peperiksaan. takmau tido lewat, paling awal pukul 11.60, paling lewat pun 12.00 malam. ade ke camtuh ? okay la tuu...


Assalamualaikum, alhamdulillah, tak terungkap syukur atas segala nikmat, malu.
Actually, rasa down tu menguatkan kita kan, sungguh exam kali ni memang kena pulun, bukan macam sem lepas, Allah, pulun pulun pun moga niatku dan kamu kerana Allah, kadang tanpa sedar, sedang pulun pulun lupa, siapa yang bagi kemudahan kita faham, siapa ? Allah yang bagi duhai hati hati yang damai sekalian. Moga Allah permudah jiwa kita, otak kita hadam ilmu yang kita pulun itu. Moga masa kita dengan menelaah itu berkat. Teringat kata kata sahabat zaman spm dulu. ecehh.. baru setahun bergelar otai SPM.. hehehe...

" sekarang bukan masa yang cukup kita cari untuk ulangkaji ni tapi keberkatan masa kita ulang kaji, dengan keberkatan kita akan ingat " 
p/s : sungguh, masa cepat je berlalu. 
p/ss : terbang ke luar negara bukan senang tapi kita ada impian kan. impian tak semestinya tercapai tapi berusahalah. Rezeki Allah dah sediakan. usaha tau ! 
p/sss : masih ada yang susah dari diri kita, jangan pandang orang dengan semata mata pandangan. taaruflah dengan dia. tanya pada yang kenal. mungkin yang kita pandang macam tak pandang itu ada kelebihan yang kita tidak ada... keep move !
banyak pulak pesanan. eceh. pesanan untuk diri sendiri juga !
Allah sangat dekat , surah Qaf ayat 16 .

wallahu'alam. fii hifzillah ! 




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...