status ?


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu,bukanlah aku yang terbaik dalam kalangan kamu.Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu kerana aku juga pernah melampau batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan.
[ Imam Hassan al Basri ]

Monday, September 2, 2013

corat coret :)

"Penulisan tidak menggambarkan sikap penaip,

don't judge ! please, taaruf first with me.."

Salam'alaik ! apa khabar semua pembaca ? ada ke ? jika ada, Alhamdulillah ! syukur ! ok, tak tahu dimana nak mula, yang tu atau yang ini, ok, cerita bermula..  kira dipendekkan cerita la ni (^____^) let's start , umai !
minggu pertama :







sampai rumah, habis final exam semester 1, hilang sikit gelisah semasa minggu raya hari tu, serius, kali ni memang fight betul betul, sampai ada sahabat tegur, " umai, apsal maintain je, biasa raya, muka chubby sikit, ni macam bulan puasa je " eheh ! perasan juga sahabat ana yang sorang tu, memang tak raya sangat sebab tengah fikir fasal final masa tu... alhamdulillah, smooth dan moga result baik -  baik, amin! mumtaz ! habis je exam tu, terus berfikir nanti kat rumah nak tolong mak ayah sebab dah lama tak jumpa dan lihat wajah mereka, rindu ! hehehe , moga Allah berkati, amin !  pastu memang berazam nak datang ke sekolah menengah , smkaka, walau apa cara sekalipun, tekad! nak naik bas, masa tu berharap sangat jadilahhh... pastu nak bersilat kat dapur, nak buat semperit, hehe.. hajat yang tu tak sampai lagi, semperit...  
minggu pertama ni juga , mak buat makan makan sikit, sikit ke? rasanya macam banyak.. alhamdulillah, Allah permudah dan berjalan dengan lancar, majlis tu mengingatkan diri ini yang kehidupan dulu bukan senang, kenapa tetiba teringat ? sebab pinggan mangkuk, gelas semua basuh sendiri. no polistren ! sebab ? entah la.... yang pasti hari tu memang busy la, ke sana ke hulur ke hilir... situasi dalam rumah je :P

p/s : stop story and need go :) next post coming ! biiznillah :) with some photos. maybe :)










No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...