status ?


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu,bukanlah aku yang terbaik dalam kalangan kamu.Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu kerana aku juga pernah melampau batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan.
[ Imam Hassan al Basri ]

Monday, April 14, 2014

muhasabah.

140414
ISNIN.

mungkin,

pernahkah merasa begini ?

sampai hati dia tak bagitahu kita apa apa pasal program community service tu, kita kan satu kumpulan....at least, mesej la tanya pendapat setuju atau tidak, bla bla bla blaaa... nangisss T__T

pastu..

kita berteleku sampai mengenang balik, kenapa sampai jadi macam ini ?
saat ini, pipi dah panas semacam..
kenapa perlu terasa hati?
nampak masalah terasa hati itu kecil sahaja..

mungkin sebelum ini ada dosa yang sama macam situasi diatas cuma lain rentaknya,
dosa yang lebih besar.

mungkin.

ingat balik...

beginilah rasanya bila kita berada dalam situasi ini.
mohon fahamkan situasi dibawah.

kemana hambaku? kenapa hambaku tidak bangkit bertemu denganku, ohh.. aku mahu mendengar rintihmu wahai hambaku yang dikasihi. haiyya ala sollah.. haiyya ala fallah.... aku rindu wahai hambaku yang beriman. 

Allah...
patut pun, Allah murka,

Ini lagi parah daripada masalah di atas,

sakit. lebih sakit daripada masalah member tak bagitau kita pasal kerja kumpulan .
mungkin kerana itu kamu diuji untuk beristighfar balik, apa dosa kamu.

 terbaca di tv Alhijrah.

sumber: hadis.

ini yang difahami daripada hadis tersebut,

" antara golongan fasik atau munafik adalah siapa yang tinggal waktu solat "

Ayuh !
sebelum matahari terbit sebelah barat, pintu taubat masih terbuka !
Allah Maha Mendengar lagi Maha Penyayang


astaghfirullah hal azim.

jom tahajjud. itu sumber kekuatan kamu maira !

wallahualam.



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...