status ?


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu,bukanlah aku yang terbaik dalam kalangan kamu.Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu kerana aku juga pernah melampau batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan.
[ Imam Hassan al Basri ]

Wednesday, March 26, 2014

saya yakin ini rezeki sebab jujur (^___^)V

0156
260314
new post


salam'alaik, ikhwan yang hensem dan bergaya serta akhowat yang berduri lagi comel :)
diri ini tidak akan berpatah balik dengan apa yang dipilih,
kerna aku yakin,
redha ibu dan abah memudahkan aku belajar
mereka tahu aku boleh,
so,
why not,
i trust myself right ?

throwback last two years :)

memories bygone let bygone right ? 

ibrah tu kita ambil. 

alhamdulillah, as i know my spm result just 2A, wehh, i bangga tau, i tak tiru , i jujur ! dan usaha tau,you know what , i yakin yang ini berkat tak meniru time exam, buktinya, Allah permudah segala urusan i nak gembirakan hati my parents.  i dapat semua tawaran UPU, Matrikulasi, GMI , KPTM and UniKL offer yOu ! that's all, and i yakin ini adalah rezeki solat Dhuha, yess solat dhuha :)

one more thing, 
i must spread it as my semangat dan untuk adik adik i yang bakal masuk alam uni kampus.  

for my 1st exam , i got 3.0 above
for my 2nd exam, i also got 3.0 above
for my 3rd exam, i want dean list ! doakan saya sembuh dan sambung belajar :) 
sooo, my dear, why give up ? , if ipta not accept you, so, i suggest apply mara universiti or collage as i know mara student will rich and your parents not need give money every months. maafkan masalah bahasa yang sangat kritikal tapi ini realiti, dan diri ini merasai :) so, wake up dear !

if your result not good in spm, so , u must make it better in future life ! goooo ! i support you ! 

hope this link will help you about my journey :)
AMARAN !
semua yang ana kongsi adalah sedikit, jika tak cukup,
mohon ! mohon sangat rajinkan diri untuk guna Mr, google itu. usaha sikit jahh

  • akhirnya mr google jumpakan saya kos yang saya minat >tekan saya<
  • setelah sumpah janji majukan diri di melaka >tekan saya<
  • keserabutan tahap tak tahu nak pilih unibessiti atau matrik atau diploma >tekan saya<
  • cara Mara handle student supaya bersungguh belajar, bahagian bawah post >tekan saya<
  • dapat tawaran unikl >tekan saya<
  • nak tumpu belajar betul betul, revenge untuk spm >tekan saya<
  • cara isi pendahuluan mara >tekan saya<
  • last, penutup haru biru memilih unibessiti  >tekan saya<

p/s : jika nak best lagik, alkisah la.. jika nak sangat masuk arkitek, tak tahu flow camna, try add akak akak atau abang abang yang kerja as arkitek, ohye , dulu ana pon bercita-cita nak jadi arkitek sampai sanggup add fb  2 orang akak yang ambil bidang arkitek tau. seorang akak tu baru 2 or 3 years bekerja dan dah berkeluarga. berjaya dan bergaya you. arkitek untuk design rumah. seorang lagi still belajar sekarang dekat aussie or australia ambil master in arkitek. tajaan mara dan dia lepasan uitm tau. usaha gigih, pointer tinggi senang nak dapat tajaan you :)

" kerna aku yakin Allah pemberi rezeki. bukan manusia. manusia hanya perantaraan."

 
[credit : osem]




 
 
 





1 comment:

Anonymous said...

salam sis . saya de dpt tawaran dri unikl micet coz chemical engineering (food). hrmm boleh x sis cerita kit pasal asrama dia ? pastu subjek2 dia macam mane ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...