status ?


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu,bukanlah aku yang terbaik dalam kalangan kamu.Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu kerana aku juga pernah melampau batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan.
[ Imam Hassan al Basri ]

Saturday, April 14, 2012

from me for u....

Salam'alaik semua...... jom baca dan hayati apa yang saya tulis.... JOM..... ngade macam ada yang hayati je.. habis mana pun mesti si fulan yang singgah blog saya just baca tajuk je pun... huh.. tak harap pun tapi kebiasaan yang baca mesti baca habis an ? ke idak... huh ! what ever la.... hurm... 

macam ni.... saya dalam proses nak kembali menjaga masa then.... saya mintak maaf sesiapa yang cari saya kat lama terkemuka tuuuu.... aloooo... laman FB tu..... saya dah closed it.... sorry for who try find me *oK ! bad manglish here *  goreng je ape yang terlintas campur je then siap la ayat lintang pukang english ni... sorry...

sila bagi saya semangat untuk teruskan niat saya ni...
say good for me ........ takpe... doakan saya pun dah bersyukur....  then FB dah closed... 


pastu bersih hati dari segala rempah ratus yang menghitamkan dan tambahkan dengan apa-apa yang menyinarkan hati ini kembali...... ingin aku mahukan hati yang bersih dari segala sifat mazmumah... amin.... 


manusia tak lari dari silap kerana dengan silap lah kita kembali kepada allah dan dengan ujian silap kitalah yang menunjukkan allah ingin kita mengadu kepadanya.... allah rindukan rintihan hambanya....


ok.... pasal benda yang sangat penting dah saya paparkan di wall post...

insyaallah.... jika kita bersungguh allah akan permudah urusan kita...

allahumma rabbi yassir wala tu'assir

wallahu'alam




2 comments:

firah said...

mujahadah melawan nafsu :D

umai said...

yup...

insyaallah ...

doakan saya =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...