status ?


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu,bukanlah aku yang terbaik dalam kalangan kamu.Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu kerana aku juga pernah melampau batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan.
[ Imam Hassan al Basri ]

Thursday, May 31, 2012

rapuhhh.... pertama..

Assalam semua... malam ni bersemangat tengok cite 3 idiots...... hurm... 
orang kata jangan ambil atau tengok yang negatif just pick positive.. 
* teruknya speaking kamu umai, maaf =( *



yeahhh.. that i do on this night, watched with my lovely dad and my little sister... awesome and enjoy... cite ni boleh dikatakan banyak kali ulang..... kalau kat tv3 tuu.. belambak an.... malam ni cite ni kat tv2 pulak... ok..ok... 


sejujurnya walau berapa kali pun cite ni ulang tayang saya tetap bagi tak terkira bintang... cite ni lebih kurang ada kaitan dengan saya... seperti.... 


adoi cam surat amaran aje an ? ? maybe


apa kamu nak jadi besar nanti? takkan mak ayah kamu tentukan ? tentukan hidup kamu.... satu lagi kita hidup bukan nak lulus periksa sahaja.. hidup kita bukan mengejar kecemerlangan tapi kita kena hebat supaya kecemerlangan mengejar kita ... pastu kalau ikutkan dalam cite ni boleh diterima apa yang watak amir khan bagitau tuu.. iaitu : 


"sepatutnya keputusan peperiksaan tak patut ditayangkan dan ditampal pada papan kenyataan ... ye la senang cite konklusinya camni kalau doktor check badan kita dan bagitau ada kuman dalam badan kita then ada ke doktor tersebut bagitau kepada semua staff diaorang ? huh?"


maksud saya kat sini, kawan - kawan saya atau sesiapa yang bergelar pelajar memang ini yang terjadi....*sistem yang memberi tekanan kepada pelajar* yang tercorot rasa tercicir dan tersisih.. yang tertinggi sentiasa dipuji.. disegani tapi andai yang tertinggi itu merasai yang tercorot apa yang dia akan buat ? menangis ... menyalahkan takdir .. hurmm... 


ayuhlah kita membantu rakan kita yang lemah dan tanamlah dalam hati kita hidup untuk belajar bukan untuk kertas periksa sahaja.. fullstop.. satu lagi jangan sisihkan mereka yang lemah.. bantu mereka..


logik tak korang rasa.. saya tak berharap ada orang baca post saya kat sini tapi ini ikhlas dari hati saya... sejujurnya...kita kena pertahankan akal kita agar kita tak jadi macam watak dalam cite idiot yang menghafal buta tuli saja * skimanya ayat :D *... maaf kata-kata disni agar kurang enak.. lebih kurang ah tu..perumpamaan untuk senang cerita....

p/s : saya tak suka pengarah ICE tu.. i mean headmaster that college.... kejam... sentiasa nak perfect aja... baguslah tuan  yang buat cerita ni menjadi je watak tu

p/ss :cerita ni memang tragis sebab kebanyakkan student bunuh diri.. tapi amir khan bagitau itu bukan bunuh diri tapi kes pembunuhan tekanan perasaan oleh pengetua sedih betul....p/s : nanti cerita habis saya post lagi.. sebab cite ni tak habis lagi.. hehehe... 


wallahu'alam



1 comment:

Dhiah Mardhiah said...

haha..citer favourite akak ni ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...