status ?


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu,bukanlah aku yang terbaik dalam kalangan kamu.Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu kerana aku juga pernah melampau batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan.
[ Imam Hassan al Basri ]

Sunday, August 24, 2014

listed 24082014

Assalamualaikum !
hai ! semoga semua sihat dan yakin Allah sayang kalian :) 
rindu sahabat semua ! ehh... awak semua pernah rasakan ??  eheh ~
sebelum tuh, ambik semangat sikit ! nah gambar !


yes.post ni kena ringaks dan padat, Allah.. masa makin mampir untuk pulang ke micet. bukan tak suka cuma ... ahhhhh... tak suka perasaan ini. iaitu sedih. sedih nak tinggalkan rumah. pastu dengan perasaan bertarung nak masuk belajar balik. iye saya tahu kita nak pergi buat benda baik. kenapa nak takut... fuhh peluh dahi* 
tapi aku manusia biasa, kadang teguh, kadang lembik semacam... *emo ke mairah ? ehh takk ! jujur jauh dari sudut hati 360 darjah aku eager be at micet ! tapii... ada juga tapi nih... mairah ! please, masalah kamu jika besar sekalipun tapi kamu punya Allah yang Maha Besar kan ? lupakah ? 
- sedih T_T * terharuuuu...
dah dah, list dulu apa yang nak buat tuh, banyak cakap nih ! ...
  1. kemaskini modul strawberry gundah ceria *penting tau !
  2. update email with those... 
  3. urusan mara tu semua, 
  4. kemaskini barang keperluan bukan kehendak *harapnya tak banyak !
  5. sediakan mental dan fizikal... ohh dan rohani mairah ! lagi penting !
  6. astaghfirullah... kerja tu tak siap lagi... dah baca cuma soalan tak jawab. sila jawab mairah !
  7. banyakkan berdoa supaya Allah permudah urusanmu, hadapi dengan tabah, senyum :)
  8. target habiskan sebelum 18 pergi. yes, i almost 19 soon. makin dekat dengan mati.
  9. ...................cukup lah..
okay, arasso ! till we meet again, insyaAllah, ada post untuk terakhir kali sebelum pulang ke micet ! doakan kami, kami minta maaf sepanjang kenal. dan kami mohon halal semua neh. kami maafkan semua yang kenal mahupun tak kenal. dan kami halal semua.


 jiwa yang memberi lebih tenang, jadi memberilah ! - by ruhul_jadidah


ingat tu ! kami manusia biasa tau  



ilal liqa'
loves, afiqah umairah.
24/08/2014
JAM 1633 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...