status ?


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu,bukanlah aku yang terbaik dalam kalangan kamu.Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu kerana aku juga pernah melampau batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan.
[ Imam Hassan al Basri ]

Thursday, August 14, 2014

throwback part one :)

Assalamualaikum !
hai bloggers *lambai tangan sikit..
apa khabar semua ?

even blog ini agak senyap, pastu tetiba meriah, dan senyap balik, tapi nevermind, penulis tegar blog tidak kisah, if ada yang benefit, maka ambillah, maka copy and paste ! ehh, bolehkah ? ini semua milik Allah, tapi if penulis ada buat gambar yang kawai dan doodles superb tuh, credit lah sikit, niat credit itu untuk mudah tersebar, biar lagi ramai yang guna dan manfaat tu tersebar... hatta sampai brunei, finland dan juga cordoba ! ewaahh...
actually, tak tahu la nak lontar balik apa ?
sebenarnya 8 bulan kat rumah itu sekejap,
nikmat sakit 4 bulan itu sekejap.
nikmat sihat banyak tahun itu sekejap.
namun jangan disia-siakan hatta jika sakit.
jika tangguh semester belajar pun , jangan sedih umpama air mata darah. tak boleh.. tak boleh..
kena bangkit balik. kena yakin balik, Allah yang atur hidup ini. sejak dari azali lagi. Allah dah susun. 

bawak bersabar. ewahh.. sabar susah laa broo ! 
ada broo bilang sabar itu senang ?
-tersedak ! @#$%^& 
sabar je kunci nak berjaya. eeceewahh... 
tak percaya ? cubalah sabar. tak menjadi cuba lagi dan lagiiii !
insyaAllah Allah tolong. tapi, sabar sabar pon, bawak bersolat. bawak semayang orang kata.
atau bahasa best, bawak bersujud. sujudlah kepada Allah.
menangislah dalam sujud, seusai kamu bangkit dari sujud dengan kehangatan dari air mata. kamu akan rasa semangat baru... percayaalahhh...
tetiba penaip merindui saat kaki disimen, nak tahu cerita tu, klik tab memories sebelah kiri blog, bawah tab gegula hangat :) masih ada masa jika ingin nak tahu. yang bulan mac punya post ! okeh. malas cakap banyak, tahu.. dah bosan baca.eheh..

p/s : doakan kami tau, kami nak masuk belajar dah. kami tahu kami kuat sebab tu kami diuji oleh Allah tapi kami ini manusia yang punya hati yang punya sudut 360 tepat, kami punya perasaan risau. kami tahu kami lemah tapi kami akan berusaha kuat lillahitaala :)


senja di unikl micet


wallahualam

tulus kasih,
kami sudut 360 tepat !

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...