status ?


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu,bukanlah aku yang terbaik dalam kalangan kamu.Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu kerana aku juga pernah melampau batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan.
[ Imam Hassan al Basri ]

Wednesday, December 19, 2012

sakit ? not !

*sumber mr.google*
Bismilllah... dengan nama allah yang maha pengasih lagi maha penyayang ! ana berasa lebih tenang dengan menghayati bait-bait maksud ayat suci allah... alhamdallah, sudah lama bertangguh , pagi ini allah izinkan ana membacanya... tenang jiwa tatkala bacaan al mathurat menembusi ruang telinga dan terus menhantar isyarat kepada saraf bahawa hayatilah ayat-ayat ini !


ye.. ana rindukan sekali berada dalam bulatan kasih bersama sahabat-sahabat selepas subuh di asrama selama beberapa minggu yang lalu.. iaitu surau A1B or as known as surau aib.. hehehe.. masa tu rasa kitaorang memang duduk bersama selepas solat subuh berjemaah dan menjadi rutin harian membaca al mathurat ! ya allah aku rindukan saat itu berulang kembali... terasa jiwa serta roh ini kuat bersama dengan mereka semua... lindungilah mereka ya allah ! amin...


kadang-kadang manusia seperti ana perlukan rehat sebentar..rehat daripada semua hal yang berkaitan dengan jiwa ini... mungkin allah ingin menguji hambanya ini.. ye ! kita setiap hari diuji tapi mungkin ini ana rasa tamparan hebat oleh allah kepada ana.. selama ini ana yang menasihat sekarang ana kena dinasihati oleh diri sendiri persis seperti ana nasihat sesiapa sebelum ini... kuat ! kuat ! dan terus kuat ! 


you must face that problem ! not run from problem... dear ~ huh ! 


hati memang sentiasa betul  ! lebih-lebih lagi pabila selepas solat rasa tenang pastu marilah spirit yang mengatakan "umairah ! awak kuat ! chaiyOk !"


in shaa allah rasa sedih akan hilang ! semangat yang berkobar-kobar pasti muncul ! walau macamana sekalipun allah tempat kita kembali bermohon, maka dengarlah ayat ini
 ,
اَللَّهُمَّ اِنِّى اَعُوْذُ بِكَ مِنَ الْهَمِّ وَالْحَزَنِ
maksudnya :
ya allah,aku berlindung padaMu dari rasa sedih dan gelisah....

in shaa allah ! biiznillah ! allah maha mengetahui lagi maha mendengar !
umairah akan hadapi ujian ini dengan sabar dan senyum kerana allah tidak akan membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya ! yakin ! 


p/s : cukuplah iringan doa pembaca disini agar doakan penulis kuat ! syukran wa uhibbuki !
p/ss : esok in shaa allah penulis pergi vacations... mungkin balik minggu depan... doakan selamat pergi dan kembali ^^", opsss rasanya macam dah terlambat pergi bercuti dengan family sebab nak buka sekolah dah tapi nk buat camana biasa memang last-last camni my parents free.. ok..take care with saranghae !

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...