status ?


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu,bukanlah aku yang terbaik dalam kalangan kamu.Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu kerana aku juga pernah melampau batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan.
[ Imam Hassan al Basri ]

Wednesday, December 26, 2012

261212



Bismillah...... alhamdallah ! dapat juga nak paparkan post terbaru... hehehe... ok..ok.. ..  hari ni kita santai-santai saja... enjoy... tadi rasa nak buka diari lama *salasilah rentetan hidup tuan punya blog :p *.. haha... kelakar pun ada... macam tak percaya je, betul ke ko post umai ? ke bukan ko? hahaha... sekejap je masa berlalu sekarang dah bertarikh 261212... hurm anda masih ingat tragedi tsunami ? ye ! alhamdallah kalau masih ingat dan ambil iktibar...*dah melencong ke lain, turn to point !* sebenarnya... tadi tetiba terbaca post ana yang bertajuk 201211 >tekan sini< 

pastu dalam post tu ana ada pesan :
insyaallah panjang umur ak taipkan lagi post untuk 201212 pulak.... hehehe

tapi... itu tak akan berlaku sebab ana seorang pelupa ==" ! dan ana tak ingat pun pasal post-post yang lalu... jadi konklusi yang boleh ana buat ialah kita manusia memang kena saling mengingatkan walaupun melalui nota. contohnya seperti rentetan hidup di blog ini *menggamit memori*  ^^"...

 nak senang aplikasi la.. contoh kita nak istiqamah dalam sesuatu amalan seperti solat rawatib ! jadi ambik satu helai kertas pastu tulis la dalam tu... solat sunat rawatib ! buat !... pastu tampal la kat almari dalam bilik ke atau nak senang tampal depan pintu bilik, hehehe nanti sesiapa lalu kat situ mungkin akan bertanya pada awak, dah solat  rawatib belum ? hehehe... in shaa allah bile setiap hari nampak kertas tu automatik bila tak buat rasa janggal.... maka terbitlah rasa bersalah bila tak buat, sedangkan itu hanya amalan sunat ! in shaa allah.. niat baik allah tolong !

 allahurobbi ! saling mengingat itu penting kerana kita nak masuk syurga ramai-ramai ... 
bukan sorang-sorang tau !

p/s : 
bersyukur kepada allah.. bersyukur sepanjang waktu.. setiap langkahku... seluruh hidupku.. semoga diberkati allah .... alhamdulillah wa syukurillah ... bersyukur padamu ya ALLAH !




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...