status ?


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu,bukanlah aku yang terbaik dalam kalangan kamu.Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu kerana aku juga pernah melampau batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan.
[ Imam Hassan al Basri ]

Tuesday, December 11, 2012

IMpian + Doa = ?


angin bawalah pergi impian ini agar aku tahu impian ini terus tinggi...
mohon allah redha atas permintaan ini....
amin... ya rabbal'alamin



angin hembus menyapa telingaku... aik? telinga? harusnya pipi la awak eah... hurm... syukur alhamdallah masih diberi kesempatan untuk merasainya.... salah ke nak punya impian yang tinggi? ye la saya ni tak la pandai mana setakat menaip je reti... jap-jap... allah telah berfirman kita umat nabi muhammad sebaik-baik kejadian.... allahurobbi.... tapi rasa kecil je diri ini... nak juga pergi sana... kalau boleh nak belajar kat luar negara.. sebab kalau pergi setakat nak melawat macam tak seronok... ye la kalau belajar kat luar negara macam-macam boleh terokai tapi kalau setakat melawat macam best tapi alaaa... u know blog, belajar macam kita duduk kata asrama la.. depends on yourself not on your parents... hurmm.... jom terjah tempat yang memang ade peluang tempat nak belajar ke sana.... where ? ? ? ?

  1. Rusia ?
  2. Jordan?
  3. Mesir?
  4. Jerman?
  5. London ?
  6. Beijing?
  7. Malaysia? - - - - > semestinya....  
wallahualam.... sekadar berkongsi mana tahu diri ini dapat FLY.... hope it !

p/s: 
duk luar negara banyak dugaan sebab 100% atas bahu sendiri... 
se lagi kalau dapat biasiswa... biasiswa tu untuk belajar saja not for married tau sebab itu bantuan dan amanah untuk belajar bukan untuk kahwin... hurm... semoga allah permudah impian yang tinggi ini.. amin



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...