status ?


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu,bukanlah aku yang terbaik dalam kalangan kamu.Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu kerana aku juga pernah melampau batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan.
[ Imam Hassan al Basri ]

Saturday, March 30, 2013

waaaa...... ini tak mungkin berlaku !



 

"Boleh ke tak ni ? haish ini tak mungkin berlaku ! " *macam tajuk post =_=,*
"Yakin Allah tolong ! benda baik, takkan tak yakin ? so please, try dulu..... dalam kepala berfikir , dan terus berfikir , so guys should i ? yes ! u should ! hurmm otak hati jiwa bercampur menjadi satu untuk menggerap langkah seterusnya ! yakin ! niat baik , Allah tolong ! ! ! !  "
*dialog hati, fikiran, jiwa =_="
dialog negatif 
dialog positif

Alhamdulillah ! gaya penulisan ? adooooo... mungkin ini perlu ! zaman makin maju hatta manusia boleh cipta robot yang menyerupai manusia sendiri... oh ! tidakkk ! nak cipta manusia hanya Allah yang maha Pencipta termasuklah otak yang non-muslim ! ! ! jangan kita nak fikir zat Allah iaitu cara Allah cipta ! tapi kita fikir apa yang Allah cipta ! can u all get it ?








maksudnya jangan fikir macam mana Allah buat tapi kita fikir ciptaan Allah itu... sebab ilmu kita terbatas, ilmu Allah itu meluas jadi yang cerdik tu hanya pinjaman dan yang kurang cerdik tidak ada sebenarnya sebab kita umat manusia yang terbaik ! ! ! umat baginda rasulullah sallallahu'alaihiwassalam ! nak bukti ? ok, sekejap nak surf tafsir ! ! ! nah ambil lah dan baca !  *tekan sini *:

Kamu adalah umat yang terbaik yang dilahirkan untuk manusia, menyuruh kepada yang makruf, dan mencegah dari yang munkar, dan beriman kepada Allah.

(QS. Ali 'Imran : 110)



oh ! dah tersasul ke lain pula, asif ! berbalik kepada tajuk post ini, apa yang nak dirungkai ? kalau baca sekilas mesti ingat sesuatu yang menarik ! maybe ^_^ tapi kalau dua tiga kali baca tajuk , baca tajuk ye ! mesti kita akan berfikir, haish negatif betul tajuk ni, kenapa mesti negatif, be positive please ! ! ! 




dalam hiruk pikuk kota, aduhhh aisehmenn.... hiruk pikuk kota tu sekadar cetakan di wall ini saja, sejujurnya diri ini pon tiada idea, ada benda nak kongsi dan taip tapi, mungkin memerlukan masa nak refresh balik semua tu.. adoooooo.. penaip sakit ke? ohhh tidak ! alhamdulillah sihat dengan senyuman lagi.. cheewahhh ! 



konklusi :

jadi, moga post kali ini dapat mengubat jiwa dan hati pembaca walaupun sikit ! sampaikan walau satu ayat !
mohon maaf jika ada tersasul tertaip perkataan yang tidak sepatutnya ditaip ! mohon teguran jika salah !

p/s : * buat sahabat yang peka akan diri tuan blog ini, terima kasih dari ana  >_<
p/ss : *moga post ini mengubat mata sahabat yang menanti ! syukran
p/sss : * asif = maaf dalam bahasa arab !

tinta  kasih dari ,
umair





1 comment:

perindu syahid said...

as salam,.
umair,. u have my shoulder to stay on, u have ears to hear u, you have me,. n u have ALLAH,. anything gettin worse or miserable, turn to ALLAH,.
:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...