status ?


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu,bukanlah aku yang terbaik dalam kalangan kamu.Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu kerana aku juga pernah melampau batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan.
[ Imam Hassan al Basri ]

Thursday, February 21, 2013

doa isthikharah :


thanks tumblr


Assalamualaikum....Bismillahirahmanirahim ... alhamdulillah.. sedikit perkongsian.. untuk diri ana dan semua... in shaa allah.. dipermudah urusan semua dengan izin ALLAH... aamiin... ya rabb ! diri ini sedang mencari dan akhirnya allah permudah dan gerakkan hati untuk menemuinya... alahmdulillah.... ayuh ! berserahlah kepada allah... allah akan tolong !!

Panduan doa seusai solat isthikarah ^_^

Setelah selesai shalat, berdoa seperti yang dianjurkan oleh Rasulullah SAW: 

"Ya Allah, aku memohon petunjuk daripadaMu dengan ilmuMu dan aku memohon ketentuan daripadaMu dengan kekuasaanMu dan aku memohon daripadaMu akan limpah kurniaanMu yang besar. Sesungguhnya Engkau Maha Berkuasa sedangkan aku tidak berkuasa dan Engkau Maha Mengetahui sedangkan aku tidak mengetahui dan Engkaulah Yang Maha Mengetahu segala perkara yang ghaib. Ya Allah, seandainya Engkau mengetahui bahawasanya urusan ini (sebutkan.....) adalah baik bagiku pada agamaku, kehidupanku dan kesudahan urusanku sama ada cepat atau lambat, takdirkanlah ia bagiku dan permudahkanlah serta berkatlah bagiku padanya da seandainya Engkau mengetahui bahawa urusan ini (sebutkan..) mendatangkan keburukan bagiku pada agamaku, kehidupanku dan kesudahan urusanku sama ada cepat atau lambat, maka jauhkanlah aku daripadanya dan takdirkanlah kebaikan untukku dalam sebarang keadaan sekalipun kemudian redhailah aku dengannya".

(sebutkan urusan yang dimaksudkan di tempat yang bertitik).

p/s : sumber disini >medan ilmu<

p/ss :soalan : betul ke syaitan boleh menganggu isthikarah kita ? ?

jawapannya disini > tekan <

p/sss : moga dapat membantu ! ! ayuh... yakinlah dengan ALLAH ...


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...