status ?


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu,bukanlah aku yang terbaik dalam kalangan kamu.Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu kerana aku juga pernah melampau batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan.
[ Imam Hassan al Basri ]

Wednesday, February 13, 2013

kamu memang dicampakkan disana..


*from google*

Bismillahirahmanirrahim..... alhamdulillah... tuan blog nak menulis lagi, kali ini mungkin touching sikit ! bersyukur kepada allah yang mengurniakan perasaan ini , perasaan apa ? ? perasaan rindu... first memang ana rindukan sahabat, rindukan kami berkumpul bersama-sama.. yess hidup di asrama tak sama hidup di rumah.. maksudnya, sekolah berasrama tak sama dengan sekolah harian sebab kat asrama kita kenal semua orang termasuk mak cik dewan makan tau !!!







berbalik kepada utusan post hari ini, sebenarnya nak ucap selamat berjuang buat adik-adik form4 2013 sekolah ana, sekolah menengah kebangsaan AGAMA kuala abang, dungun...iaitu itah dan isma... kalau nak cerita camne bisa rapat ? ? panjang, jadi pendekkan, itah rapat sebab pernah sedorm, lepak sama-sama dalam dorm, berkongsi masalah, bercerita sana sini... hehe.. kenangan...main make up... duk asrama la katakan.... isma... sebab badan pengawas dan juga anak saudara sahabat saya sendiri....
mabruk ! ! dicampakkan ke institut al-quran terengganu or IQT....   dan semua junior yang dicampakkan dimana-mana walaupun di kaka... awesome tau ! ! !





 yess ... semua sekolah adalah tarbiah.. termasuklah sekolah ana... bumi barakah...setiap hari di sana, mempunyai tak terkata berapa ribu makna... yang pasti setiap detik selama 5 tahun disana.. mengajar aku menjadi seorang yang berdikari jauh dari family, seorang hamba kepada pencipta alam,ALLAH, seorang murid, seorang sahabat, dan juga sebagai seorang kakak kepada adik-adik... perasaan merasa diri ini sebagai kakak ni sejak jadi form5 baru la rasa cam, ye.. ni tanggungjawab aku untuk menjaga adik-adik selama ada satahun sebelum tamat belajar.






hari ini adik-adik yang rapat dengan penulis pergi berjuang.... selamat ! ! ! pergilah..kita tetap akan berjumpa... sayang kamu kerana allah.. jumpa kamu pun kerana allah.. sebenarnya macam menjadi kewajipan ana nak post benda camni... pasal adik-adik yang berpindah, tahun lepas ada juga post camni.. mana ? ? ? sini > tekan <







kalian memang terpilih ke sana... kata pepatah : " tuntutlah ilmu dari buaian hingga ke liang lahad "
sebenarnya, ingat nak jumpa adik-adik usrah.. tapi salah seorang adik usrah dah pindah, tu yang sedih, mungkin sebab kami seusrah jadi hubungan tu agaklah rapat... kenangan bersama kalian tetap segar.. yang pasti kita memang ditakdirkan berjumpa dan berusrah.. sayang kamu  ! ! !




mood : sedih, nanti tak bisa ketemu bila penulis melawat sekolah..


bertemu allah yang tetapkan, jadi berpisah pun mesti kerana allah juga..


wallahu'alam

2 comments:

Kebahagiaan Hidupku said...

wow...duk asrama...smpai mak cik pun kenal...hehe

dulu, terfikiq jugak nak duk asraama...tapi camtu lah...huhu..

Duk asrama mengajar untuk berdikari
cantik gambar patung banyak berpelukan tu..perpaduan =D

kasih umair said...

@nad ! !

wah.... singgah sini.. kemaiin blog dia.... lama dah blogging ? ?

gmbr semua encik google ^_~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...