status ?


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu,bukanlah aku yang terbaik dalam kalangan kamu.Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu kerana aku juga pernah melampau batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan.
[ Imam Hassan al Basri ]

Friday, February 15, 2013

tarbiahku disini...



sambungan dari post-1 tadi > tekan <

ini lah medan perang ana selama 5 tahun..
SMKAKA...

ALHAMDULILLAH DICAMPAKKAN DISINI..
masa banyak dihabiskan di asrama, bukan di rumah...
#JAUH DARI KELUARGA , DARI UMAH KE SEKOLAH DALAM 2 JAM#

pintu tutup rapat tu la dewan gementar kami bertarung
tahun ni exam dalam kelas sebab dewan sekolah sedang " renovate "

#laluan jam#
dulu masa form 2, ni kawasan ana dan sahabat-sahabat 
dekat dengan court tenis dan basketball.... yang pasti kelas ana dekat dengan padang masa tu

rindu mereka... 
masa riang kami.. masa ni form4


ni kelas ana 5 mulia bestari 2 or 5MB2...
maaf atas keserabutan kelas... mungkin masa ni kuat sangat study ^_~

siapa tak kenal ustaz ni ?  ? kemaiin... masa gap exam tu ada ceramah
USTAZ AZHAR IDRUS dekat masjid di dungun... apa lagi kami yang berada diasrama
bersemangat nak ke sana...siap sewa sebuah van lagi... 
kata sana jumpa ustaz yang mengajar ana dalam kelas, ingat ke kena warning rupanya, ustaz sokong kami pergi... fuhh... alhamdulillah lega...
 malam dalam pukul 10 malam baru balik... 

bahasa arab indah... siapa yang belajar bahasa ini confirm akan seronok ! !
in shaa allah membantu kita faham al-quran sikit-sikit...
mabruk = tahniah
allah yubarik = semoga allah berkahi kamu ! 

me and dilah... # yellow is me..umair #
last day.. last paper.. engineering drawing... at hostel ..in front of our dorm

salah satu subjek favourite  ! !.... best... harap-harap result lukisan kejuteraan dapat menggembirakan hati cikgu nizaha... amin... cita-cita nak jadi arkitek sejak tengok cerita nurkasih yang tiz zaqyah jadi arkitek, rasa macam muslimah jadi arkitek untuk ummah...
macam menarik ! ! readers.. doakan result SPM umai kesudahan yang baik dan dicampakkan ke bidang jurusan yang dapat kukuhkan lagi kaki ini berada jalan dakwah ini...

.
.
.
.
 here... i present


wallahu'alam

p/s : maaf, loading agak lama.... tapi terima kasih sebab sudi baca.... biarlah gambar menggambarkan, ana rindu tarbiah di sana..... moga allah permudah urusan guru-guru kami... amin..
p/ss : readers... doakan umai dapat keputusan yang dapat gembirakan ibu dan abah... amin... tembakan doa kalian sangat membantu.... uhibbukifillah 

2 comments:

Amy Hana said...

Rindu sekolah ana jugaaa :') sekolah menengah sememangnya banyak kenangan >.<

kasih umair said...

@amy hana :

makasih singgah...

yess... setuju.... memang banyak kenangan...

^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...