status ?


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu,bukanlah aku yang terbaik dalam kalangan kamu.Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu kerana aku juga pernah melampau batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan.
[ Imam Hassan al Basri ]

Saturday, January 19, 2013

jangan risau ! allah ada !
Bismillahirahmannirahim.... alhamdulillah berhembusnya nafas ini di pagi hari.. sambil menaip mendengar takzkirah dari tv9 iaitu rancangan tanyalah ustaz... mantap ! tajuknya mengenai solat sunat !
menarik !.... berbalik kepada gambar di atas ni, kenapa tapak kaki ? apa kaitannya ?

biarlah tapak kaki ini melangkah dengan izzah iaitu bangga dengan membawa agama islam, biarlah ia berjalan seiring dengan niat dihati untuk menegakkan agama islam, sesungguhnya jejak itu akan hilang tapi kesannya allah yang tahu.. sesungguhnya berjuanglah hingga ke hujungnya kerana natijahnya allah yang berikan.. allah tidak akan mengecewakan usaha hamba-hambanya "

"ayuh ! bangkitlah kita umat nabi muhammad sallahu'alaihiwassalam, sebaik-baik ummat ! salurkan tenaga mu untuk menaikkan islam, islam itu tinggi dan tiada yang lebih tinggi darinya,"

wallahu'alam ...

p/s : take note ! umaira....
p/ss : perjalananmu masih jauh... teruskan berjuang, berusahalah ! berdoalah...
kuatkan pergantungan kepada allah !
p/sss : in shaa allah ! allah akan permudah ! readers ! doakan penulis kuat ^_^"

"2 comments:

Puteri Afiqah said...

nice :)

kasih umair said...

@puteri afiqah...

^_^"

masih bertatih...

syukran hadir ke sini...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...