status ?


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu,bukanlah aku yang terbaik dalam kalangan kamu.Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu kerana aku juga pernah melampau batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan.
[ Imam Hassan al Basri ]

Tuesday, January 1, 2013

warning ! bersyukur !


assalamualaikum awak-awak semua.... 
mendoakan kalian dari jauh sebab kita umat islam bersaudara !


Bismillahirahmnirahim... alhamdulillah... allah gerakkan hati untuk menulis... semalam dah buka blog pastu login tapi.. tapi tak ada idea... pusing-pusing blog tautan kasih ana... tetap tak tau nak isi apa? nak tulis apa? 
nah sekarang allah dah gerakkan hati ! hati saya kata ! afiqah umairah ! awak kena tulis sebab ianya kena berkongsi dengan apa yang awak rasa.. yup ! selepas siap kemas meja makan dan semua nya... basuh dan kenyang perut... alhamdallah ! sesi menulisnya cenggini :



setiap kali tengok kawan-kawan yang beli barang baru ke ? pergi mana - mana ke ? pastu diaorang berkongsilah di blog... facebook. habis-habis yang famous tuuu ape hah ? instagram kan ? alhamdallah ! mereka buat macam tu at least kita tahu perkembangan mereka , tahu mereka sihat , tahu family dia berapa orang , betul tak ?




pastu mesti hati kita berbisik, camni : sedapnye dia... bestnya dia... alaaa... biasa la dia keluarga senang ! camtu.. camni.... dan macam macam la...baik kita fikir semula , kita , ana .. awak.. awak yang pakai baju merah tuu .. hehe :D jangan marah ! kita istighfar banyak-banyak.. nah memang ini kebiasaan yang berlaku sebab ana pun pernah merasainya.... 



ok ! konklusinya... kita set mind camni... 
ya allah.... aku ada keluarga disisi patutnya bersyukur ! tengok palestin gaza.. semua kena bom ! habis ranap.. habis hancur ? awak ? semua ada... pastu aku patut bersyukur dapat buat aktiviti bersama keluarga walaupun tak pergi dalam negara pun at least ada hikmah ! rasa manisnya bersama ! kalau orang yang kena bom ? macam mana ? wahai hati dengarlah... ini memang bicara penulis sendiri.... bersyukurlah umairah ! bersyukurlah awak-awak semua ! 


p/s : muhasabah bersama ! semua batch 0812 dan kakarians dijemput... nak sebut semua ! ramai sangat la 
p/ss : semua ini tulus dari hati yang menjana akal untuk mengarah ! tulis umairah ! taip !
p/sss : kalau rajin nanti tinggal komen kat chatbox blog ni tau ^^"






No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...