status ?


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu,bukanlah aku yang terbaik dalam kalangan kamu.Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu kerana aku juga pernah melampau batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan.
[ Imam Hassan al Basri ]

Saturday, June 8, 2013

sambungan ! nak baca ? sila sila, done !


 

note : ini sambungan post sini  < - - -  tekan !
Bismillahirahmanirahim... Alhamdulillah. nak post ringkas dan padat.. eheh ! cuba, walau hakikat terlebih dari karangan zaman SPM dulu (^____^")  tadi dah post , ingat nak sambung tapi tak apa lah, buat post yang terbaru ! jom ! baca.. ehhh stop ! tolong tengok tangan kanan anda ! tengok. tengok ! wahh ! tahniah dan bersyukurlah mata anda masih berfungsi untuk membaca hikayat yang cacamarba ini... <  - - -  betul ke ni ? bantai laa...  lepas tu otak masih waras untuk mengarah mata melihat tangan kanan anda dan alhamdulillah tangan kanan anda masih berfungsi ! jika tidak masakan kalian baca post ni.. hehehe... selingan semata-mata tapi ada suatu yang ana sampaikan iaitu bersyukur ! ucaplah Alhamdulillah ! ! !  mukadimah dah berapa patah cik maira weh...  # asif ! jom masuk ke alam maya ini dan bacalah dengan nama Allah ! Basmallah ~
Alhamdulillah, barang dah siap " packing " ... esok perjalanan bermula ! negeri parameswara. hamba datang =_=" hehe...
sebenarnya, perasaan bercampur baur, macam nak pergi oversea :P hehe, padahal tak pun.. in-malaysia only ^^V.... jujur,  rasa excited nak pergi tu kurang sikit sebab sedih tetiba .... hurmm... mungkin sebab lama sangat duk rumah, ada la dalam 5 bulan tanpa cuti.. hua hua hua... ehh control sikit ketawa tu =,= " ... kurang sopan. okay, jadi untuk makluman sekalian yang hadir ke blog ini. mungkin blog jarang di-update. Serius nak tumpu betul betul ! doakan tuan umair ni ! tembakan doa kalian Allah dengar sebab Allah kan Maha Mendengar ! am i right ? , doakanlah diri ini kuat ! dugaan Allah itu rahsia tapi yang pasti dugaan itu ikut kemampuan kita ! kenapa ? bukti ? jap ! sabar ! nah :
”Allah tidak membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya”
(QS Al Baqarah [2] : 286)
.
tak tahu nak post apa, okay ! di bawah, ana sertakan link untuk zaman dulu dulu... tak pun, cuma nak kongsi, liku liku nak masuk ke universiti sana ^^V :

link lamaran di hantar ke umair : sini
link dilema ... runsing : sini
link mengira hari ada di rumah : sini
link sejarah spm 2012 ^___^ : sini
link aduhh... jatuh .. gedebuk ! : sini 

p/s : ada surat untuk yang terjah ke sini ^^V sini

p/ss : selamat buat form 5 yang akan trial ! buat molek ! kalian hebat ! yakinlah !

p/sss : welcome here kakarians ^^V

p/ssss : long journey , my life as uni student begins .. Allahumma yassir wala tu'assir ! Aamiin !



 

2 comments:

MalayScientist said...

Allahumma yassir wala tu'assir ! Aamiin ! in syaa Allah

http://aqmablogshope.blogspot.com/2013/05/give-away-by-aqma-craft.html

hangpa di tag untuk join GA kata atas..
kalu sudi, meh ^^

MalayScientist said...

Allahumma yassir wala tu'assir ! Aamiin ! in syaa Allah

http://aqmablogshope.blogspot.com/2013/05/give-away-by-aqma-craft.html

hangpa di tag untuk join GA kata atas..
kalu sudi, meh ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...