status ?


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu,bukanlah aku yang terbaik dalam kalangan kamu.Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu kerana aku juga pernah melampau batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan.
[ Imam Hassan al Basri ]

Sunday, June 19, 2011

lasting post



salam'alaik semua
semoga dicucuri rahmat buat umat islam sekalian....
hurm... hari ini aq post untk yang terakhit sebelum pulang ke 
teratak kedua aq ....

pagi yang penuh berkah ku tinta pada coretan yang dah berhabuk ni...
sepanjang 3 hari aq dirumah, macam-macam berlaku seperti :

sampai rumah:
saya terus salam sapa yang ada dlm rumah espeacially my ibu la....
miss her so...so.. much.....
wah2.... pastu saya salam ngan ayahku.....
miss him so.. much... 
dan slps tu adik2 aq la kan...
then borak2 ngan ibu saya kejadian yang berlaku di teratak kaka....
menyedihkan tetapi bnyk yg boleh aq ambik.... seperti dgn ketiadaan air disana slma 2 hari...
* terpaksa la turun sekolah untuk mandi or whatever la*
solat subuh secara berjemaah yg pompuan ramai sesangat....
pastu lelaki pun ramai jugak and then 
pergi sekolah semua awal-awal... 
seriously.... aq suka suka sangat tau....

ku bersyukur disebalik sesuatu kejadian ada hikmahNYA...
cuma kita je yang alpa....

pastu hari jumaat tu pula... :

seperti biasa aq suka duduk rumah sebab x de la belajar dgn konsisten macam
di sekolah kan ??? satu lagi sebab aq suka duduk rumah iaitu :
aq suka memasak apa yang aq rasa senang like nasi goreng ke..
atau pape yang simple la... breakfast la senang sekali nak siapkan... 
tapi yang pasti aq suka tengok pepagi lagi ibu aq memasak untuk family..
*bebolok sekali ayat aq... maaf la ye ~ tulis ikut sedap jew.*
hurm... disebalik kegembiraan pasti ada yang sedih kan...
yang sedih nya... penyakit serang aq lagi...penyakit yang sangat menguji aq iaitu ini 


so, photo diatas dah menceritakan apa yang aq hadapi.... jadi x payah la aq
explain lagi..... buat readers yang membaca post ini...
doakan aq sembuh dari penyakit ini ye !
sejak kebelakangan ni... the disease often attacks me...
and i want tell u all.... it's so very sore and painful.....

walau apa pun setiap kejadian ada hikmah seperti nya...
ibu aq sangat prihatin kpd ku.... 
hurm.... kalau di asrama semua keprihatinan ini  x de..
espeacially from my mum la....

* the disease ni serang aq sampai la pagi sabtu semalam*
lama kan??? dan sepanjang tu la aq dpt keprihatinan dari semua orang...
syukur sesangat..... nanti diasrama kalau kena ... dengan kawan2 la aq mengadu...

semoga allah memberkahi kedua ibu bapaku yang banyak berkorban demi
anaknya yang selalu memberi luka dan suka....
amin..amin.. yarabbal'alamin

syukur alhamdulillah....
dipagi ini aq bangkit dengan awalnya sebab banyak dah tenaga aq rehat semalam kan ???
dan hari ini jugak aq balik ke teratak kedua....
hari ini juga nak packing my beg....
hurm.. harap- harap apa yang boleh di ambil iktibar... teladanilah...
yang negatif.... halangilah dari menjadi aktiviti kita seharian...

salam ukhwah daripada si tinta.. semoga allah memberkahi semua kawan-kawan saya 
dan semua umat islam di dunia ini.......

wallahu'alam



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...