status ?


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu,bukanlah aku yang terbaik dalam kalangan kamu.Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu kerana aku juga pernah melampau batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan.
[ Imam Hassan al Basri ]

Friday, June 3, 2011

ujikaji addmath..

Assalamu'alaikum..... salam sejahtera semua....* bagi yang membaca post saya....
fuhh... tadi ingat nk siapkan LK.... pastu ada confuse sikit.. so, umai on9 FB dengan niat nak tanya sesiapa yang sealiran dengan umai ni kan.... tup...tup..tup... ada la member tu post kat wall FB  tanya soalan addmath.... pastu dia tnya sebatch tapi tak best ah buat tak tahu so. umai pun respond la kan... mula saja-saja je.... pastu si bertanya ni sangat bersungguh-sungguh nak tahu jawapan tu, so... umai ni pi la bertanya dengan akhi umai yang agak pro bab-bab addmath,... syukur la dia ada dirumah cuti-cuti ni.... pastu duk pening-pening dapatla tapi tak yakin dengan jawapan dia.... so... akhi umai suruh tanya dulu member-member yang lain pastu compare la dan bincang ah camna boleh dapat camtu... pastu... tok ....tik... tut.... dapat la kan...... jawapannya.... bijak ah kawan umai yang merantau jauh tu.... sebab dia kasi tahu jalan kira and then akhi umai pun dapat ah jawapan dia yang akhi umai yakin !!!! so, walau dia ni selalu menguji  jantung umai supaya terus relax dan bersabar... kadang-kadang dia ni baik juga... syukur ah dia tak serius masa umai tegur dia tadi.... fuhh... dalam hati ini selalu berdoa agar balasan komen jangan berdesing lagi... mohon jauh sesangat.....alhamdulillah....lepas je umai slow-slow tiup semangat dia suh selesai jugak and then dia pun buat and post jawapan dia.... thanks DLRS...thanks sebab tak bagi ayat yang kurang enak..hurm,... umai yakin balasan dari DLRS ni baik sebab kalau benda yang kita bincang baik dan tujuannya menuntut ilmu... insyaallah ... allah memberi pertolongannya.... sesungguhnya allah maha mengetahui.... hurm.....lepas itu.. alhamdulillah.. umai syukur sangat... walau semua merantau jauh... ukhwah tetap terjalin antara batch umai.... 
betul la kata-kata seseorang member umai ni... kalau kita ikhlas pergi.. insyaallah ukhwah kita mantap... 
HURM..... alhamdulillah.... ukhwah mantap.... jadi ujikaji ni pun selesai.......

*sebenarnya nk post photo yang special tapi ada prob sikit... insyaallah nanti dipost ~

ni photo tu...~...

* tekan pic nih utk besarkan


wallahu'alam

2 comments:

Novelgurl said...

perghh ! cayalah..115 komen tu ;D

afiqah umairah said...

alhamdulillah... yuhuuu....
ukhwah yg mantap....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...