status ?


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu,bukanlah aku yang terbaik dalam kalangan kamu.Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu kerana aku juga pernah melampau batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan.
[ Imam Hassan al Basri ]

Monday, May 20, 2013

11 things about me ... tag by farah .

baca dulu syarat-syarat ini .... 


Assalamualaikum ikhawan yang hensem dan akhowat yang comel. mula mula nak minta maaf kepada sahabat maya yang tag diri ini, maaf sangat-sangat lambat . maaf farah. ok jom masa untuk meriahkan permainan ini . let's start !

 first ! i will follow rules of this game !
11 things about myself , jom taaruf  !
  1. suka memasak walau tak sedap =) suka mencuba memasak , resepi senang , layan !
  2. suka ramaikan ukhwah, walaupun dalam alam maya. kita kan saudara islam ! diri ini asal terengganu !
  3. suka ice blend ! perisa tegar : latte (^___^")
  4. sukakan usrah ! bulatan gembira.
  5. suka menge-post entry jika lapang dan sertai segmen jika syarat senang dan osem !
  6. suka cerita korea tapi bukan tegar sangat, setakat ni yang tengok dari episod pertama dan terakhir cerita Jewel In The Palace ! sebab berkisar tentang dapur istana ! masak lagi ! 
  7. tak suka lipas. waaaa... tak boleh. hehe
  8. sensitif sikit # hal-hal tertentu sahaja. ikut situasi. hehe
  9. tak tau macam mana nak kongsi masalah , lebih memilih untuk ber-tafakur sendirian sebab semua masalah datang dari diri sendiri. but i will face it and will not give up ! in shaa Allah .
  10. tak suka paksa sahabat-sahabat blogger follow blog ini, sikit tak terasa sebab lebih suka jika ikhwan yang hensem dan akhowat yang comel, diri sendiri nak follow, jika singgah dan pergi ... it's okay . ! cheer !
  11. seorang yang selalu berusaha bersangka baik walaupun susah, jika mencuba, tak salah, hati tenang jiwa aman... senyum sikit (^____^)
11 questions from farah , jom ! jawab !


1. What is your dream job?
- fuhh... ikut kos nak sambung belajar 9 jun nanti, i dream wanna be "ustazah engin" yang berjaya . aamiin !
tapi dalam masa yang sama kepingin nak buka "bakery"  # tembakan doa sahabat, Allah yang tahu #

2. Your english favourite songs? 
- english ? hurmm... setakat untuk bulan ni , cis macam banyak je selama ni, i will choose this song ,
shine your way by yuna

3. Buku/novel yang selalu re-read?
- re-read ? hurmm suka baca novel tapi tak ada koleksi tapi setakat ni kalau dah baca satu, lepas tu tak baca dah... hehe... # p/s : jangan buat camni dekat ayat al-quran , tak best nanti ^__^ selalulah re-read !

4. Are you so happy today? why?
- happy ? alhamdulillah sebab masih diberi peluang untuk berusaha lebih baik dari semalam,
masih allah beri peluang untuk bertaubat !

5. When you are not in a good mood, what will you do?
- i will sleep, be silent person .

6. Pandangan anda tentang couple? 
- pandangan ? i will not support this way. if couple after akad !
 i will support more than 100 % you !

7. Barang yg sangat anda hargai and boleh membangkitkan kemarahan if benda tu hilang?
- benda ? telefon maybe sebab banyak benda maklumat dalam tu, tapi selepas tu reda la. bila tahu hilang tu angin la juga kan.. # nak cuba hilangkan marah, ingat, rezeki dari allah, dan tiba masa Allah tarik balik dengan cara benda tu hilang. 

8. What motivate you to wake up when you're down?
- remember this : allah tidak menguji kamu melainkan kesanggupanmu.
terbukti, setiap ujian yang datang , Allah beri ikut kemampuan kita. jadi kita boleh hadapi !


9. Banyak habiskan duit untuk...?
- untuk beli barang-barang yang sangat perlu seperti untuk menjayakan misi resepi baru, fuhh  ,sedap ambil masuk dalam troli sedar-sedar, dahsyat ! terbang je duit... hehe 

10. Berapa lama korang siapkan this 'game'?
- ada la dalam 1 jam hehe....  nak susun ayat , nak fikir , ingat balik.. hehe bdaway, it's fun !

11. Your comment bout my blog. thank you :)
- blog farah ? suka suka sebab loading laju dan colour blog tenang, damai. teruskan bertinta !

 11 question from me for those person "yang kena tag"
  1. jika sakit, apa yang menguatkan semangat untuk lawan balik sakit tu ?
  2. apa pendapat kalian tentang kartun upin ipin ?  suka ? alasan ? tak suka ? alasan ?
  3.  zaman sekolah,kerja sekolah subjek apa yang awak siapkan dahulu. ? sebab ?
  4. suka warna apa ?
  5. anda ada sakit tetap ? asthma ke ? 
  6. pernah belajar bahasa arab ? teringin nak belajar ?
  7. cita-cita anda ? wanna be ?
  8. jika sedih , cara anda atasi ?
  9. asal mana ?  
  10. macam mana nak yakinkan hati anda yang sahabat alam maya tu boleh bawa berbincang,
    sedangkan anda tak kenal pun dia ? caranya ?
  11. apa pendapat anda tentang blog yang ciput ini ? ada yang kena tambah ? ada yang kena buang ?
    it's okay,  jika kritik yang membina , apa salahnya? tuan blog tak tahu dan tak nampak mana salahnya. mohon... tegur . syukran.
11 person tagged 
  1. ukhti izzah haneefa
  2. ukhti nadhirah
  3. ukhti nadia @ nana
  4. ukhti yura
  5. ukhti lily
  6. ukhti maizatul
  7. ukhti afiqah alias
  8. ukhti saida
  9. ukhti asmar
  10. ukhti atikah
  11. ukhti tengku butang
 selamat menjawab soalan ^___^ nanti dah jawab tinggal kat chatbox, perlukan masa ? it' okay !
wallahu'alam. uhibbukifillah ! saranghae !






6 comments:

tenku butang said...

he2.. thanx tag.. insyaAllah.. ada masa teman join yea.. =)

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

thanx tag... :)

saida syamim said...

tq tag ya ukhti , ada masa saya join :)

Misz Nadia_Kim Nana (나나 김) said...

Thanx tag sis =D

Nur Aqilah said...

jom join GA ni. http://nuraqilahmuhamadnazori.blogspot.com/2013/05/1st-mini-giveaway-by-nina.html

Asmar Arafad said...

follow here sambil bw

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...