status ?


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu,bukanlah aku yang terbaik dalam kalangan kamu.Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu kerana aku juga pernah melampau batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan.
[ Imam Hassan al Basri ]

Tuesday, May 28, 2013

bukan larikan diri, tapi elakkan ^___^


Bismillahirahmanirahim, Alhamdulillah, Assalamualaikum ya sohabat !  ruangan kali ini lebih ke arah pengalaman penaip sendiri, yang baik ambil, yang negatif, buruk dan seangkatan dengannya, abaikan ! 

Alhamdulillah, kenal dengan kamu, buat diri ini senang, dan selesa, kita kan kawan, sahabat perjuangan dalam dakwah ! ! ! sama - sama berganding bahu, sama tolong menolong masa zaman sekolah dulu, tolong ajar math dan sewaktu dengannya, kimia dan so onn. syukur sangat - sangat. dan akhirnya ada hidup masing - masing. Dulu, kita tak terjebak dengan konferens riang jadi agaklah jahil bab-bab muamalat ! muamalat tu apa? nak senang faham pergaulan seorang insan dengan insan yang lain, camtu (^______^")

tapi Alhamdulillah, diri ini sedar itu salah, tak boleh macam itu, salah caranya. diri ini memang lain dan berusaha untuk lain agar syaitan tidak bersuka ria lagi, berusaha untuk elakkannya, maafkan salah silap diri ini. Masa masih panjang. Berjuanglah di sana . Dan sama-sama berjuang !

yang pasti diri ini dalam proses berusaha baiki diri, perbetulkan yang salah dan gunakan cara yang betul lagi lurus, agama islam kan senang, ikut cara betul, in shaa Allah, dengan izin Allah, hati jiwa tenang . hati ini tidak tenteram bila ikut cara yang salah dulu. bukan larikan diri tapi elakkan. kita nasihat dulu diri kita baru kita boleh tarik sahabat - sahabat lain . andai diri kita tak betul, macam mana tu. Ustaz K , mohon maaf dan harap terima . wallahu'alam.

p/s : andai ustaz baca, harap faham  =____= "
p/ss : waktu makin singkat berada di rumah .
p/sss : muhasabah itu perlu, andai salah guna, perbaikilah, kita manusia, pernah jatuh, bangunlah !

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...