status ?


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu,bukanlah aku yang terbaik dalam kalangan kamu.Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu kerana aku juga pernah melampau batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan.
[ Imam Hassan al Basri ]

Sunday, May 12, 2013

jom jadi baik ^____^


 

credit : sini
Alhamdulillah, Assalamaualaikum ikhwan yang hensem dan akhowat yang comel ! nak tulis seciput , mungkin membantu :

setiap manusia mempunyai masa silam termasuk ana sendiri, cop ! nasihat untuk diri sendiri juga, andai jatuh, bangun, bangkit ! dalam kepala macam-macam kita rancang tapi jadi atau tidak itu kerja Allah . kita hamba yang lemah kepada pencipta kita ,teruskan berdoa + sabar + solat ! in shaa Allah ! Allah beri yang terbaik untuk kita !
 p/s : jika ada la yang baca post ini , mula-mula terima kasih, moga Allah pelihara kalian, Alhamdulillah, sampaikan walau satu ayat, tapi jika ada yang suara sumbang atau negatif bagitahu macam ini dalam hati :
eleh ko tulis macam la ko buat, bersyarah bagai... 

duhai insan yang bersuara negatif, ini blog tuan umair, jadi ini peringatan untuk diri ini juga , apa-apa yang di taip ini akan di-soal di akhirat kelak, adakah mesej itu disampai untuk kebaikan mahupun keburukan , jika salah inti pati blog ini , mohon ditegur dengan ber-hikmah !  kita tidak tahu penghujung hidup kita dalam keadaan baik atau sebaliknya tapi kita boleh berusaha tanpa lengah dan putus asa.credit : sini
 p/ss : rindu itu rahmat !sahabat ! princess aurora, butterfly !
wallahu'alam ! fi hifzillah ! 

 

1 comment:

Anonymous said...

alhamdulillah. berusaha menjadi yg terbaik walaupun tiada yg sempurna di dunia ini. inshaAllah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...