status ?


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu,bukanlah aku yang terbaik dalam kalangan kamu.Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu kerana aku juga pernah melampau batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan.
[ Imam Hassan al Basri ]

Wednesday, May 1, 2013

tok sah lagu tuuu... meh baca !

 
Alhamdulillah.... nafas berderu dihembus melalui semua rongga .. aisehhmenn... ikut semua rongga ? camna tuu... hang pikiaq sendiri nooo... apsal loghat kedah ni? tibai je.. boleh baca tak ? kalau tak boleh, slow-slow baca neh .... jom teruskan misi negara kita ! eceh... negara la sangat... sekarang post ni nak tuju ke eden yang bakal menjijak kaki ke alam universiti.. aik? kalau lagu tu apsal hang post jugak ? simpan dalam hati udah le.... aduhhh.... bukan ana je yang masuk, ramai lorhh... ok-ok.. cam kurang menarik je... untuk semua warga blogger yang nak menginjak ke umur 18 tahun norhh... takpun lepasan SPM 2012 ... boleh terima ? jom.. layan ... zasssssssssss..... baca lah warkah seciput ini  ^_______________^  

buat teman yang disayangi, edeh...sedia tisuuu... sambung , kut-kut mana hang ter-campak, kut tu jugaklah hang kena survive... survive ? maksudnya, hang nak kuat, hang kena dekat dengan awok-awok yang  advance tapi patuh dengan suruhan Allah, atau erti kata lain, bergaullah dengan awok-awok yang akhlak baik-baik, tapi jangan culture shock ! pulak... kang tak pasai-pasai hang pengsan.. hehehe.. ingat ! kalau kita dekat dengan Allah, Allah jaga kita, kalau kita jauh maksudnya kita yang cari nahass.....

tapi Allah itu dekat sangat dengan kita, dengan ujian  kita kuat sebenarnya, ingat ! kalau rasa lemah, hang dan tuan blog pi sat bukak tafsir, ehh bukak laman sesawang pon tak pa jugak, sekarang pon maju tapi lebih syok jika kita pegang tafsir, cari surah Al-baqarah ayat 286... ehhh dah jumpa ? brilliant ! ! ini tafsirannya :
 Allah tidak akan menguji Hambanya melebihi kemampuan hambanya.”Allah tidak membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya” (QS Al Baqarah [2] : 286).


kita diuji oleh Allah, maknanya kita mampu.... betul tak ? ok, sapa yang baca jawab dalam hati neh ! ! pastu kalau rasa kita jauh lagi, selak lagi helaian tafsir seterusnya.... jeng jeng jeng... surah Qaf ayat 16.... amacam ? ok ? moga-moga manfaat untuk tuan blog ni juga... peringatan !
 “Dan sungguh, Kami telah menciptakan manusia dan mengetahui apa yang dibisikkan oleh hatinya, dan Kami lebih dekat kepadanya daripada urat lehernya.”
                (Qaf : 16)



jadi, sahabat-sahabat bloggers dan semua yang kenal diri ini , selamat berjuang ! dan akhir kalam, tok sah lagu tuu..... meh baca  !


wallahu'alam. pen off.

p/s : qilah kalau singgah sini , komen neh... hehe ... kan bosan pula dia  (^____________^)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...