status ?


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu,bukanlah aku yang terbaik dalam kalangan kamu.Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu kerana aku juga pernah melampau batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan.
[ Imam Hassan al Basri ]

Tuesday, May 28, 2013

pengalaman (^____^") , pernah alami ? Alhamdulillah, diberi peluang !


Bismillahirahmanirahim. Alhamdulillah. Assalamualaikum, ya ikhwan yang hensem dan akhowat yang comel. terasa nak update post malam ni, ohh ye ! masa yang ada ini kita post la, nanti dah sibuk belajar, ehh belajar nombor satu tapi dakwah bukan nombor dua , rajin-rajinlah nak lawat blog ini pun, atau tembakan doa pun tak apa ... be cool !

jom, sedikit perkongsian pengalaman tuan blog yang tak seberapa ini, ini hanyalah pengalaman tapi jika pernah alami, biasalah, kita kan manusia, sering diuji ! ujian itu mematangkan kita. yuuhuuu... jom layann .. zassss :

masing-masing ada zaman jahiliyyah ... ehh maksudnya zaman gelap. ehh maksud lagi terang dan bersuluh lagi, ada zaman yg nakal-nakal.. rehatlah, sabar ^^V

" andai diri si fulanah itu lain gaya membalas mesej atau IM di facebook, atau gaya balasan di mesej tu tak se-rancak dolu dolu... atau erti lain, sepatah tanya, sepatah jawab, =_="... "

itu tanda si fulanah nak berusaha untuk menghindar dari si fulan, bukan nak menjauh tapi elakkan, sahabat tetap sahabat, tapi walau kut kut mana pun syaitan tak duk diam ... ^^V ,

bukan sombong tapi kita elak , boleh elak, kita elak, nak senang, berterus teranglah jika si fulan bertanya kenapa dah tak macam dulu-dulu bila balas mesej, mungkin si fulan lupa, kita kan insan ... in shaa Allah, mereka akan faham. biiznillah ^^V
wallahu'alam. pengalaman mematangkan kita .. adioosss
wallahu'alam. picisan ini untuk semua dan jika ada pendapat boleh kita kongsi-kongsi .



p/s : doakan untuk umat islam yang sedang berperang dan semua umat islam atas muka bumi . senjata kita DOA !

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...