status ?


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu,bukanlah aku yang terbaik dalam kalangan kamu.Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu kerana aku juga pernah melampau batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan.
[ Imam Hassan al Basri ]

Tuesday, April 9, 2013

.: Lauching Giveaway by Ruang Muslimah :. :)

Assalamualaikum !


jom semarak dan sebar tentang ruang muslimah :)



tekan banner utk maklumat dan syarat :)
deadline ? : 5 Mei 2013

kata - kata manis ?
Alhamdulillah ! ehh macam pemilik blog " drops alive " yang buat segmen ni :) semoga maju untuk perniagaan atas talian atau online :) wahhh.... nampak je giveaway untuk muslimah, tertarik sebab tertanya apa sebenarnya segmen ni... ye laa sekarang kan banyak segmen dan macam-macam yang menarik, dan tak salah kita menyemarakkan untuk segmen muslimah, sekarang zaman maju tapi menutup aurat tetap wajib ! dan menjadi tanggungjawab saya sebagai muslimah tetap akan sokong segmen macam ni dengan cara meriahkan segmen , mudah - mudahan , mungkin membantu muslimah-muslimah di dunia maya untuk membuat kiriman, tak mustahil . sekarang ni pun tak banyak kedai yang menjual barang muslimah sebab.... tettttt..... sedih la juga bila ditanya kepada penjual..
akak ! tudung labuh ade  jual tak ? yang camni *tunjuk yang diri ini pakai* 
oh... maaf dik, tak ada lah sebab sekarang trend tudung camni je * yang labuh tu tak ada yang nak beli....  *tudung yang terus serkup tuu.... ala tudung yang express tuu... * 
@_@ "   terkesima.... sebab trend. mungkin. aduhh... memang susah nak jumpa . 
 jadi , buat blog "Ruang Muslimah" , yakinlah usaha anda ini Allah permudah. Dengan izin Allah... sekarang zaman kembali asing *. In shaa allah, Allah permudahkan usaha kalian :)
* asing disini bermaksud sekarang muslimah yang pakai tudung labuh di anggap pelik sedangkan yang free hair dianggap kebiasaan, jadi tugas kita adalah menyenangkan muslimah yang berkeinginan ke arah itu . moga Allah permudah urusan perniagaan ini :) 
buat kaum hawa, hati mu lembut dan mudah terikut, jika dalam hati kalian ter-jentik, ter-sentap atau ter-tampar dan terasa untuk melabuhkan tudung dan janganlah ragu-ragu untuk berubah kerana berasa "jelik" dengan fesyen sebegitu kerana dirimu begitu berharga di sisi Allah.... renungkanlah :) selamat beramal !
 wallahu'alam :)














3 comments:

abylla said...

assalamualaikum umaira
terima kasih sbb sudi join segmen ni. dan terima kasih jugak sbb luangkn masa taip panjang2 ni ^^

btol sgt ckp awk tu. bila kita nk berniaga jubah or shawl yg labuh, org akn ckp ssh nk cari mkn. tp ibu slalu pesan. jgn pandang pd duit. ap guna jual baju pendek2 sampai kaya raya kalau harta tu tak berkat kann. Rezki dtg dari Allah <3 <3

uMair said...

waalaikumussalam w.b.t

sokong akak 100 peratus :)

rezeki dari Allah :)

kadang tu umaira terasa nak jual tudung labuh bile masuk uni nanti..
hehe... sebab nak mudahkan sesiapa yg nk tudung labuh.. senangkan mereka dan umaira juga :)

impian ...:)



abylla said...

ok now. akk plak setuju 100%

akk ad kawan. dia jual tudung labuh yg dijahit sendiri. rmai taw beli kt dia. kita boleh request nk panjang mana labuh mana. dan mcm2 warna ada. rezki dia bertambah, pahala pon meningkat sama. tp alhamdulillah tak jejas study dia ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...