status ?


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu,bukanlah aku yang terbaik dalam kalangan kamu.Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu kerana aku juga pernah melampau batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan.
[ Imam Hassan al Basri ]

Monday, April 1, 2013

hOt tajuk nih.. baca jap !

 
# tekan gambar ini terus ke blog mujahid yang awesome # 
*tuan blog ini melepas nak letak link sebab dah TAMAT =_=" *
*Pinjam gambar ni ye tuan Fizgraphic*

 

Alhamdulillah ! kemaiin lagi sekarang ! segmen blogger muslimah ! aduh.. mendalam sebenarnya maksud "BLOGGER MUSLIMAH" tu, orhhh.. minum kopi panas pastu pekena pula dengan jemput-jemput bawang yang sedap pasti asyiik ! ! !


oh ye ! terlupa, dalam arus moden ini jangan dilupa , kita mulia kerana islam ! islam datang dalam keadaan asing semasa ZAMAN JAHILLIYAH ! tapi sekarang zaman maju tapi....


*sendiri jawab la dan berfikir apa yang sepatutnya berlaku dan apa yang sedang berlaku pada muslimah yang Allah cipta sekarang, patuhkah kita dengan suruhannya ! takutkah kita dengan larangannya ? Alllahurobbi ! Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang !*

konklusi :
Duhai kaum hawa, andai terdetik dalam hati mu untuk berubah ! yakinlah Allah ada untuk menguatkanmu untuk berubah ! kembalilah dalam keadaan asing !

*asing disini bermaksud, jika ramai yang tudung serba singkat dan up-to-date, kita labuhkan menutupi dada, dan tutuplah aurat kerana dirimu begitu berharga di sisi Allah ! bukan ke termaktub dalam Al-Quran surah tentang perempuan? iaitu Surah An-Nisa' ^_^

wallahu'alam... 

 meriahkan segmen !


2 comments:

Asmieza As said...

InsyaAllah. sama sama lah kita :)

uMair said...

biiznillah !

Allah ada bersama kita :)

Always !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...