status ?


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu,bukanlah aku yang terbaik dalam kalangan kamu.Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu kerana aku juga pernah melampau batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan.
[ Imam Hassan al Basri ]

Saturday, April 6, 2013

kita bukan sendirian tapi. ^_^

* sumber tumblr *

  
 
Alhamdulillah... why that title ? ? ? something happened ? ? eheh ! ada cerita disebalik cerita... akan dicerita untuk manfaat semua.. mungkin membantu tapi buat masa ini, tuan blog post je dulu kata-kata semangat ... ok ? boleh la... skop dakwah itu luas , negara kita malaysia bahkan kita umat islam... islam mengajar kita menghormati agama lain... jika tidak, manakan jadi perjanjian aqabah pertama dan aqabah ke dua...dan juga perjanjian hudaibiyah ? Allah..Allah !


* sumber tumblr *

Sesungguhnya , kekasih Allah sendiri yang mendamaikan konflik dua kaum pada zaman nabi dahulu... Allahurobbi ! sama-sama menghormati dan contohi OUR PROPHET, NABI MUHAMMAD SALLALLAHU'ALAIHI WASSALAM !  !  ! 

"Tunjukkanlah kami jalan yang lurus... surah Al-Fatihah ayat 6" 


* sumber tumblr

wallahu'alam

p/s : 
terima kasih buat novelis yang follow... siap masuk bloglist lagi... terkejut dan terus buka tab kat blog izzah yg " Hasil Beranganu :D " sebab rasa macam tak percaya :) hehe
Allah ! diri ini sama umur rupanya dengan izzah haneefa... selamat maju jaya !
ayuh berganding bahu ! salam ukhwah lillahita'ala.. biiznillah !!!



1 comment:

Izzah Haneefa said...

singgah sini :)
ALLAH sentiasa ada untuk kita. cuma kita je yg selalu 'tak perasan' dgn kewujudan DIA... mudah je mengalah. minta2 dijauhkan..

hee.. ya, sama2 kita berganding bahu :).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...