status ?


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu,bukanlah aku yang terbaik dalam kalangan kamu.Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu kerana aku juga pernah melampau batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan.
[ Imam Hassan al Basri ]

Thursday, April 25, 2013

hidup menulis . senyap meneroka !



improve our iman !
sumber : tumblr

Assalamualaikum ! Alhamdulillah ! apa kabar pembaca blog umair ? moga sihat-sihat... best kan jika kita dapat ber-guling , ber-golek , ber- gaduh..? ehhhh gurau-gurau mesra dengan sahabat-sahabat kita yang dolu-dolu, aduhh ayat macam dah lama berpisah, ehhh lama la jugak sebab penaip duduk jauh dari sekolah ke rumah jadi agak ter-rasa . hehe udah udah jom masuk tajuk, duk mukadimah ber-jela aje pardon me !  

*pengumuman : apa yang di-link-kan oleh tuan blog bukan iklan atau apa-apa yang negatif, it's about a story, once upon a time.....

Tadi dah post sal ujian kan? sekarang kita fikir balik, siapa kita sebagai kaki blogger ? aduhh mestilah penaip dan kerjanya menaip jika kelapangan kan ?  ? kita ni makhluk Allah, jadi apa-apa yang kita buat mesti kebaikan , don't you ever salahkan takdir tau ! sabar ! sebab... baca kat sini : aduhhh sakit ! 



lihatlah ciptaan Allah ! kamu akan berasa kerdil dan lemah dan bersyukur 

sumber : tumblr

rajin membaca ? yeahhh itu salah satu sikap blogger yang bagus, kita baca dan kutip nape yang elok, yang tak elok jadikan sempadan !kita mesti dan wajib: ingat Allah !
diri ini bukan doktor cinta, diri ini bukan ahli kaji atau mengkaji tapi diri ini berusaha memberi apa yang ter-mampu untuk dijadikan .....  semangat !
biar berulang kali dibaca kerana ianya benar dan untuk kebaikan bersama.

wallahu'alam 

 hidup menulis . senyap meneroka !

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...