status ?


"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu,bukanlah aku yang terbaik dalam kalangan kamu.Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu kerana aku juga pernah melampau batas untuk diri sendiri.Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan.
[ Imam Hassan al Basri ]

Tuesday, April 30, 2013

skop meluas ^______________^



Alhamdulillah dapat lagi nak menge-post ! hurmm.. melirik dan memandang dengan pandangan mata yang Allah kurniakan untuk terus digunakan untuk kebaikan... dalam ana menyoroti kisah-kisah liku-liku sahabat-sahabat di alama maya mahupun muka buka yang tengah hot sekarang ni, mahupun blogspot, semestinya itu dan juga laman ber-kicau tuu.. aduhhhh harap laman tumblr nak panggil apa ye ? laman tumblr mungkin major yang menggunakannya insan-insan yang profesional, dushhh ! maksudnya golongan yang hebat-hebat dan senior la ana kata kan.. ok. stop jangan lari dari skop kita . skop ? tapi tajuk kat atas tu " untitled " camne ye ? jom terjah dan tibai apa yang perlu..  

memang kalau kita fikir luar kotak sekejap , kenapa kita camtu, kenapa kita camni, owoohhh payah la kalau tak macam ni, haishhhhh..... sampai bila nak ber-dialog camtu?

jika baca elok-elok mesti kita jangka ayat tu macam salahkan diri sendiri.. ehhhh? anda perasan ? ana memang perasan sebab apa yang ana kait ini dari pengalaman ana juga cuma taklah jujur lagi bersuluh , ada la berlapik sikit-sikit, iye la kita tak perlu nak luah masalah kita kat laman blog dengan melampau* , luah dekat yang Maha Mendengar dulu tau !

*p/s : ehhh, maafkan ana, maksud melampau tu macam jampi serapah apa semua tu, maksudnya yang negatif la sampai ber-terabur ayat-ayat tu keluar dari kemahiran kita menaip, aduhh, kan kita menaip maksudnya apa yang ter-lintas dalam hati kita, ke tak camtu? ana cenggitu... maafkan ana jika meng-usik kalbu dan men-calar hati ikhwan yang hensem mahupun akhowat yang comel .

berbisiklah padanya, sebab kita lahir kat dunia ini pun Allah tak minta izin dengan mak ayah kita sekarang , Allah tiupkan roh kita masa dalam kandungan mak kita pun dengan sifat "kun fa yakun Allah ! " nah ! nampak siapa lagi berkuasa di situ... huh ! ambil lampu suluh.... suluhkan yang lolos dan fokuskan pada yang samar-samar... hehehe...

mana skopnya ? maafkan ana, pardon me... ana sejujurnya tak tahu nak menaip ikut skop mana sebab segala apa yang ditaip ini adalah apa yang ter-lintas... mana mungkin kita menaip jika tak ada skop iaitu tak ada tujuan kan ? hurmmm.... kalau skop post ini dalam erti maksudnya lain " skop meluas "  boleh ? moga manfaat dengan bahan yang seciput ini .

hakikatnya, semua yang berlaku, salah kita !  air mata jatuh... biarkan ia mengalir.. entry ini merungkai salah kita  - - > tekan ini

wallahu'alam. pen off

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...